Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting wybrać?

Notrax3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do hostingu, to najlepiej VPS z lvlup.pro lub ovh.pl (konsola przez ssh) lub jeśli nie potrafisz samemu wszystkiego skonfigurować, to polecam serwery z lvlup.pro ;).

A cfg. domeny:

Stwórz rekord "A" na IP serwera (bez portu), a następnie rekord "SRV" , w polu nazwa wpisujesz "_minecraft._tcp.domena.pl" (domena.pl zamień na swoją domenę), a w "wartość" dajesz "1 25565 123.123.123.123" (w miejscu 123.123.123.123 dajesz IP serwera, a w 25565 dajesz swój port). 

baner2.png

Opublikowano

Polecałbym Ci postawić serwer na VPS lub jeśli wolisz już hosting to pukawka, nie zawodny hosting :) posiadałem tam wiele serwerów i każdy był stabilny.

Opublikowano

Co do pukawki, to ja osobiście nie polecam. 

Bez informowania mnie przenieśli serwer na inną, dużo gorszą maszynę. Po tej operacji następowało samoistne wyłączanie się serwera, ogromne spadki TPS, itp. 

baner2.png

Opublikowano

Moim zdaniem VPS KVM na lvlup.pro będzie dla Ciebie odpowiedni. Nie wywala go, jest łatwy w obsłudze, dużo poradników na temat. Ogólnie nie pozostaje mi nic jak polecić serwer.

Opublikowano

Kup VPS na lvlup tego 8 GB wytrzyma 100 graczy na 20 tpsach.

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Polecam Enderchest ;)

temu panu radzę przeczytać jeszcze raz temat.

Oczywiście że pukawka, nigdy nie pada. Kiedyś padała bo i ja miałem takie problemy, ale dzisiaj działa świetnie. Płacisz tylko 24zł, więc jest najtaniej. Za inne usługi zresztą też zapłacisz najtaniej. Jeżeli ten hosting Cię nie przekona, polecam CraftHost. Nie ma tam lagów, nie ma ograniczeń - testowałem. Bardzo fajny panel mają, jednak ja wolę pukawkę. Szkoda że wybrałeś craftserve, współczuję zbugowanego panelu i bota w boku :))

bannergif.gif

Opublikowano

Osobiście polecam hosting Titanaxe.com

1) Nie było lagów

2) Uciągnęło jakąś tam liczbę graczy

3) Spokojnie grać, na kilku światach

4) Mieć pełen dostęp do FTP, żadnych limitów pluginów etc.

5) Dostęp do konsoli (Znam hosting, w którym takiego dostępu nie miałem)

6) Przystępna cena (Hmm, nie zamierzam otworzyć serwera na kilka tysięcy osób, nie chcę także płacić kilku tysięcy miesięcznie)

===============

1) Przy 7 GB RAMU i 58 graczy było stałe 20 TPS

2) Utrzyma na 7 GB RAM bez lagów około 70 - 80 Graczy

3) Spokojnie będziesz grał na kilku światach

4) Pełen i przejrzysty dostęp do FTP

5) Konsola jest, szybko sie ładuje i odświeża
6) Za 7 GB RAM i na tydzień zapłaciłem 17 zł SMS, tanio :)

Szukam osób, które chcą stworzyć ze mną serwer, więcej informacji na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...