Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten zestaw jest dobry?

SkredoX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuje sobie kupić sprzęcik do gier, mój budżet wynosi max 2500 zł. Wybrałem takie podzespoły:

Płyta główna: MSI 970A-G43 AMD 970 Socket AM3+
Procesor: AMD FX-8350 (8x4GHz)
RAM: Kingston HyperX Fury 8 GB
Karta graficzna: Gigabyte Radeon RX 460 4 GB

HDD: Seagate 1TB ST1000DM003
Zasilacz: Modecom Volcano 750
Obudowa: Tracer XRay

Czy taki zestaw nada się do grania w nowsze tytuły?

Opublikowano

Czy zestaw nadaje się do grania hmm.

No w mario na 100 % na nim pograsz.

1. Zasilacz 750? Nwm czy twój komputer będzie wykorzystywał 500/400...

2.Jaka karta graficzna? Chyba że pracujesz bez?

3.Jakie masz chłodzenie na CPU ? Boxowe? Bo jak masz zamiar bawić się w OC to raczej ci nie wystarczy.

4.Zamiast 1TB HDD kup sobie 300GB i dokup jakiś SSD.

Opublikowano

Czy zestaw nadaje się do grania hmm.

No w mario na 100 % na nim pograsz.

1. Zasilacz 750? Nwm czy twój komputer będzie wykorzystywał 500/400...

2.Jaka karta graficzna? Chyba że pracujesz bez?

3.Jakie masz chłodzenie na CPU ? Boxowe? Bo jak masz zamiar bawić się w OC to raczej ci nie wystarczy.

4.Zamiast 1TB HDD kup sobie 300GB i dokup jakiś SSD.

Zapomniałem dopisać xD już zedytowałem

Nie myslalem nad chlodzeniem, moglbys mi doradzic?

Opublikowano

syf, trash i... nawet nie mam slow zeby to opisac  :v

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Opublikowano

@SkredoX

heh, wypełnij formularz, może coś pomożemy 

Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 2500 zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) za miesiąc
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Po co to wiedzieć? Monitor kupuje nowy, nie wiem jaką bedzie miał rozdzielczosc
Do czego ma służyć komputer? Do grania w nowsze tytuły
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? raczej nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? oprócz tego żeby fajnie nowsze gry na nim chodziły to nie

Opublikowano

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Po co to wiedzieć? Monitor kupuje nowy, nie wiem jaką bedzie miał rozdzielczosc

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? oprócz tego żeby fajnie nowsze gry na nim chodziły to nie

Przyjdź tydzień przed zakupem.

A no po to chcemy to wiedzieć, bo np. można wziąć dysk ze starego kompa, dzięki czemu jest 200 złotych na coś innego (lepsza karta i.t.p.).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A no po to chcemy to wiedzieć, bo np. można wziąć dysk ze starego kompa, dzięki czemu jest 200 złotych na coś innego (lepsza karta i.t.p.).

Aktualnie mam laptopa, więc raczej się nic nie nada :v

Opublikowano

Aktualnie mam laptopa, więc raczej się nic nie nada :v

A dysk? Najpewniej jest na SATA. Można go wyjąć i dać do zestawu. Ale, ale... Przyjdź tydzień przed zakupem. Teraz nie ma co mówić o tym co będzie za miesiąc.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

@up

Ścisle muszę się trzymać budżetu do 2500 zł..

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Jak weźmiesz dysk z laptopa, to ten z zestawu będzie można wywalić. Dzięki temu zaoszczędzisz około 220 złotych i już będziesz w budżecie.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

@miszkurkam

Laptopa zostawiam mojej mamie :/ wiec nic nie moge z niego wziac

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Obecnie jest to dość ważna kwestia z tego powodu, że jeśli chcesz zostawiać jakiś stary monitor (skoro kupujesz nowy to Ciebie się nie tyczy, tak ogólnie mówię), który nie ma żadnego wyjścia cyfrowego to w przypadku brania kart z nowych serii (RX 400 i GTX 10XX) nie podłączysz go bez aktywnego konwertera sygnału cyfrowego na analogowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...