Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Twórcy - serwer przekraślany z góry

Aneviq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Ostatnio na forum zauważyłem jedno rzecz. Wystarczy spojrzeć na administracje serwera i jego losy są przesądzone bo wiadomo jak skończy. Jaka jest wasza opinia na ten temat? Nadal dawać kroić się na hajsy,czy nawet nie zaglądać na te gówna?

Opublikowano

I widzisz - to mnie najbardziej wkurza w ludziach z tego działu, a raczej społeczności. Nie macie własnego zdania, a kierujecie się zdaniem i opinią innych osób. 

To od Ciebie i twoich spostrzeżeń powinno zależeć to, czy zagrasz na danym serwerze czy nie, a nie kierować się zdaniem innych. Nigdy się wszystkim ludziom nie dogodzi, co nie znaczy, że Tobie ma nie pasować to, co nie pasuje innym. 

Opublikowano

Jak ktoś ma swój rozum i widzi, że 8756235875 raz ktoś stawia serwer, który jest praktycznie odzwierciedleniem poprzednich to po prostu czerwony krzyżyk w przeglądarce, bądź szary na karcie i szukać czegoś innego. 

Mentalność metińczyków jest o tyle dziwna, że nie ważne co robił właściciel na poprzednich projektach (np. miał wyjebongo w graczy, dużo rzcezy pod is, bugi, które obiecywano naprawić, upadek, bo $ się zgadza) i tak zagra na następnym jego serwerze, bo jest chyba ślepy. Sami metińczycy dają się ruchać na hajs, bo gdyby każdy z nich miał coś w głowie to by nie grał na projektach osób pazernych, chciwych i chytrych. Ludzie sami dają wzbogacać się takiemu "twórcy", a potem marudzenie pod prezkami, że taka administracja zła. Gdyby nie ładowali pieniędzy to by jako tako zapał typowych zarabiaczy pewnie by zmalał. Może i wtedy przestałoby się widywać jakieś gówno-serwery robione na poprzednich. 

Opublikowano

Czy osoba która zrobiła serwer pod pieniądze przez cały czas będzie to robiła? Skąd możecie to wiedzieć?

Nie słuchaj się tych downów bo potrafią tylko narzekać. Oceń serwer i samego administratora względem swoich poglądów na niego.

Opublikowano

Mentalność metińczyków jest taka, że jak komuś jeden projekt nie wyszedł to już będą p********, że każdy kolejny jego serwer to gówno i że liczy tylko na hajs - jakby jego chociaż tak dużo było xD.

Siedzą na serwerach ludzi, którzy stawiają 3-4 razy to samo, jedynie zmieniają nazwę, kilka questów i nazwy broni, no i oczywiście nicki, a hejtują projekty które próbują być oryginalne lub przywrócić stary klimat. Dziesiątki tematów gdzie piszą "Ohh zagrałbym na starym dobrym globalu, lekkie dodatki i miodzio serwer", wychodzi taki serwer, typek wbija i komentarz pod prezką "rzal to nie jest już metin" ewentualnie "ehh nie ma takiego klimatu" rly?

Cóż począć, wielu ludzi kieruje się opinią innych lub sami nie wiedzą czego chcą.

Opublikowano

Czy osoba która zrobiła serwer pod pieniądze przez cały czas będzie to robiła? Skąd możecie to wiedzieć?

Nie słuchaj się tych downów bo potrafią tylko narzekać. Oceń serwer i samego administratora względem swoich poglądów na niego.

Najczęściej tak jest, poza tym jakby nie patrzeć każdy serwer jest robiony pod $, lecz trzeba odróżnić twórców, którzy robią to też z pasją i starają się zadbać o graczy od tych, którzy chcą tylko szybko zarobić. 

Ponadto pisałam ogólnikowo, a nie w swoim imieniu. Oczywiście, gdy planuję gdzieś zagrać najpierw patrzę na prezentacje, czy coś mnie zaciekawi -> coś innowacyjnego, autorskiego. Później zerkam na administrację, bo to bardzo ważny aspekt. Nie będę grac tam, gdzie grałam na czyimś serwerze i administracja była na "2/10". Późniejszą kwestią jest właśnie również opinia innych, najlepiej już grających, bądź osób, które testowały dany projekt. Nie jest ona nie wiadomo jak ważna, ale zawsze lepiej poczytać o tym, co się wyrabia wewnątrz. :)

Opublikowano

Tak ja rowniez sie podpisuje pod tym. Puszczasz serwer i jak tylko poczuja zagrozenie to zaczynaja hejtowac serwer podajac kompletnie niepotwierdzone informacje. Mowie to z autopsji poniewaz jest wiele przyczyn upadku serwera. Np ja mialem taka sytuacje ostatnio ze wspolnik sie po prostu zwinal i sluch po nim zaginal zaraz po starcie i wiedzialem ze sam nie pociagne tego, wiec wolalem zamknac i przygotowac sie na lepszy start aby nikt pozniej nie zarzucil ze naciagnalem graczy na pieniadze. C**j ze jeszcze nigdy na tym nie zarobilem tylko dokladam ciagle z wlasnej kieszeni. Zawsze sie znajda tacy co wiedza lepiej. Jak przedmioty mi znikaly z ISa to pierwsze co robilem to wstrzymywalem platnosci na serwerze bo jakos zle bym sie czul wiedzac ze gracze placa za cos co jest niedokonca sprawne. Technicy robia dla was serwery z dodatkami to zle , bez dodatkow, rowniez zle. Sami gracze nie wiedza czego dzis chca, nie dajecie szansy na naprawe bledow na serwerze o ile takie sa, a przeciez kazdemu sie zdarzaja jakies tam wpadki, nawet najlepszym ze stajni Blizarda. Tylko ze jednym wpadki darujecie a innych za nie karcicie. Nie zauwazylem aby serwery byly rowno traktowane.

Ja osobiscie kazdemu zycze 1000 graczy na serwerze bo zamiast byc zawistny lepiej robic swoja robote najlepiej jak potrafisz. Nie moja wina ze kocham Metina i lubie przy nim dlubac :) Mozna powiedziec ze jest moja druga zona xD A syf to sie zrobil jak wychowaliscie youtuberow i zaczeliscie ich oplacac. Jestem ciekaw ktory z nich zaplacil podatek od zarobku z nagrywania. Tyle ode mnie, pozdrawiam.

PS. A i wypraszam sobie ze kazdy serwer jest robiony pod hajs. U mnie dropily smy jak szalone, dla biednych dzieciakow nie skapilem. Ale przeciez ciagle malo i malo. Najlepiej jak by stanac w miescie i od razu dostac 300 kkk + max level + 10000 SM.

Opublikowano

Mentalność metińczyków jest taka, że jak komuś jeden projekt nie wyszedł to już będą p********, że każdy kolejny jego serwer to gówno i że liczy tylko na hajs - jakby jego chociaż tak dużo było xD.

Siedzą na serwerach ludzi, którzy stawiają 3-4 razy to samo, jedynie zmieniają nazwę, kilka questów i nazwy broni, no i oczywiście nicki, a hejtują projekty które próbują być oryginalne lub przywrócić stary klimat. Dziesiątki tematów gdzie piszą "Ohh zagrałbym na starym dobrym globalu, lekkie dodatki i miodzio serwer", wychodzi taki serwer, typek wbija i komentarz pod prezką "rzal to nie jest już metin" ewentualnie "ehh nie ma takiego klimatu" rly?

Cóż począć, wielu ludzi kieruje się opinią innych lub sami nie wiedzą czego chcą.

wyjaśnił chłopak

5206314859733321403620.gif

Opublikowano

Niestety tak to już jest, a konkurencja nie śpi.

Kiedyś zamknięcie servera było świństwem, ponieważ servery pękały w szwach. (Santriel - Reinor)

W dzisiejszych czasach servery padają z braku zainteresowania, a technicy są z góry spisani na straty przy kolejnych projektach.

Ludzie nie interesowali się kiedyś kto stawia server i czy będzie działał miesiąc, czy dwa tylko skupiali się na grze.

Jeżeli komuś nie wyszło z reklamą servera czy z innej przyczyny przy kolejnym serverze z tym samym nickiem będzie miał to wyrzygane.

Ludzie czasami nie zdają sobie sprawy na tym forum że servery w dziale publikacje są ciągle od tych samych osób.

Przykre, że nikt nie ma własnego zdania :( 

Opublikowano

Popieram w 100%.

Opublikowano

Ja jak wiem że w administracji jest chociaż jedna fałszywa osoba to wolę sobie odpuścić na nim grę, szkoda tracić czas. Bo mam pewność na 100% że będą przekręty i serwer nie postoi dłużej niż tyg - góra dwa.

IDcncno.png

Opublikowano

Nie każdy wie jak się dana administracja zachowuje bo nie każdy miał okazję z nimi pogadać i posłuchać co się odpierdala :) któregoś razu przez znajomego znalazłem się na ts Invorii to tego samego dnia skończyłem grę po tym co tam się dzieje "za plecami graczy"

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Ja kieruje się wyłącznie administracja, bo jeśli ktoś sobie zrobi ładną prezentacje to nie oznacza, że serwer będzie dobry. Nie gram i nie interesuje się serwerami, gdzie kogoś jest to pierwszy projekt, bo aktualnie każdy chcę się dorobić i  nie ma umiejętności i w 90% przypadkach serwer pada po 2 tygodniach. Druga sprawa są tutaj na forum tacy admini, którzy mieli wiecej serwerów niż palców u rąk. A ja ktoś sobie nie poradził z 1-3 projektem to z swoim 30 serwerem też nie da rady.

Opublikowano

Oczywiście, że kierowanie administracją jest słuszne. Jak ktoś jest gównem, który postawił X serwerów i popadały jak by były stawiane przez niepełnosprawnych umysłowo bądź typowo pod hajs i nara to każdy myślący człowiek wyciąga z tego wnioski, że taka osoba nie będzie już nigdy mieć dobrych intencji.

Na to aby gracze w ciemno szli na jakiś serwer patrząc kto będzie nim zarządzał trzeba sobie ciężko zapracować i mieć czystą przeszłość.

Cyrk.png

Opublikowano

To jest prawda, tutaj nie ma za dużo twórców serwerów wartych zaufania oraz poświęcania czasu na ich serwerze. Szczególnie, że większość osób naobiecuje ci same zalety, że serwer będzie godny twojej uwagi, a jedyne co na nim zobaczysz to co dwugodzinne przerwy techniczne z całą listą bugów czy poprawek. Jeżeli spojrzysz na takich twórców dobrego projektu typu Vesteris, widzisz, że ich serwer trzyma się dobry rok, mają graczy i dalej jest jakieś zachęcenie, serwer wspaniały i jeden z nielicznych i najważniejszym szczegółem jest niezawodna Administracja, z którą masz stale kontakt. ;)

Także temu nie ma się co dziwić, jest to wręcz prawidłowe rozwiązanie, lecz jeżeli Ja bym miał zacząć grać na serwerze osoby który wypuszcza swój serwer X raz, to dałbym mu miesiąc-dwa aby się rozwinął, jeżeli nie przetrwał tyle, to jeszcze bardziej pogarsza mi to zaufanie do tej osoby.

Opublikowano

Robicie gówno serwery i jeszcze macie czelność pisać tutaj, że krytyka graczy to tylko wina ytberów. Czy Wy ludzie nie macie za grosz szacunku do siebie pisząc takie bzdury? Zobaczcie jaki na polskiej scenie serwerów metina jest dramatycznie niski poziom. Porównajcie sobie do serwerów niemieckich. Dzisiaj dzieciaki się podniecają jak serwer stoi 4 miesiące a administracja z łaski swojej interesuje się swoim projektem. Obecnie jeśli chodzi o serwery to jest najgorsza sytuacja od lat i krytyka takiego stanu rzeczy jest jak najbardziej słuszna. Przestańcie się już ośmieszać jeden z drugim tym zwalaniem porażek na ytberów tylko jeżeli już się zabieracie za tak trudną sztukę jak dobre prowadzenie serwera to róbcie to porządnie i z głową a nie jak teraz projekty którymi można sobie odbyt podetrzeć. Oczywiście są serwery, które stoją już długo i cieszą się nie malejącym zainteresowaniem, wystarczy tylko spojrzeć w prezentację. Jak widać można? Można wystarczy tylko chcieć i mieć umiejętności a nie porywać się z 0 wiedzą z motyką na słońce, wystawiać jakieś gówno jedno za drugim i płakać, że ludzie po was jaką z góry. Odpierdalaliście manianę to jadą i będą jechać.

Cyrk.png

Opublikowano

Mnie i tak smiesza ludzie ktorzy wydawaja na IS na serwery typu Ariane. ITD Ktore szybko padaja.

Potem placza ze zlodzieje lapczywi na hajsy.

A i tak widza inny pierwszy lepszy serwer i mimo ze wypierdalali hajsy w bloto (serwery padajace po 2tygodniach przy dobrych wiatrach) to i tak dalej na starcie laduja w IS i kolejny serwer szybko pada. I tak w kolko. Placenie xxx Zlotych na IS ->Placz ze serwer pada po 3 dniach -> O Kolejny serwer wydam xxx na IS -> Placenie xxx Zlotych na IS ->Placz ze serwer pada po 3 dniach -> O Kolejny serwer wydam xxx na IS -> I sie zapetla.

Opublikowano

Haha płacz harnasia i innych pseudotechników hahahahha. <3 Skoro dany złodziej miał serwer Metina, który był nastawiony wyłącznie pod przekręt i manipulacje to wiadomo, że zrobi to kolejny raz. Nie ufa się temu kto choć raz Cię oszukał, bo równie dobrze może zrobić do kolejny raz. Jak widzę typa, który stawia 5 serwer w ciągu pół roku, to mam go traktować jako wiarygodną, szczerą i uczciwą osobę? Wasza próba ratowania zniszczonej reputacji na wszelkie możliwe sposoby jest śmieszna, nie potraficie nawet przyznać się do błędu... Po prostu ludzie przejrzeli na oczy i nie mają zamiaru kolejny raz dać się opi3rdolić przez nastoletnich dzieciaków, a Wy nie możecie się z tym pogodzić. <3

Opublikowano

W sumie każdy serwer powstaje w celu zarobku, bo nie ma się co oszukiwać, to też kosztuje. Tak porównując sytuację sprzed trzech lat do teraźniejszej, widać na pierwszy rzut oka różnicę; kiedyś te serwery stały naprawdę długo, mówię tutaj o ogóle, bo wiadomo, że od każdej reguły zdarzają się odstępstwa. Wracając do pytania, w większości przypadków to się sprawdza, no ale to nic dziwnego, jeżeli ktoś raz zarobił, to dlaczego nie ma tego powtórzyć? Chociaż nie zawsze opinia właściciela odwzorowuje późniejszą sytuacją na serwerze; czasami jest to ze sobą sprzeczne. Owszem, warto się sugerować zdaniem innych ludzi, ale w granicach zdrowego rozsądku. 

Opublikowano

@Up wcześniej było mniej serwerów.. z roku na rok jest ich coraz więcej. :p

Ale wiesz.. moim zdaniem to też jest taka bajka że jeśli gracze widzą, że jakiś admin stoi w miejscu i robi cały czas chłam to wiadome że gracze szansy nie dadzą, natomiast jeśli zobaczą że ktoś się stara i nie mydli oczu to raczej dadzą szanse.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...