Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki najlepszy program do nagrywania mc?

Greyovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczące nagrywania, czym najlepiej nagrywać minecrafta (program który nie zabiera tak wiele fpsów)

Mam frapsa ale bardzo obciąża, mam mało fps i minutowy filmik w 30fps ma ponad 350mb :/

Proszę o pomoc ;)

Dodam jeszcze że jak nagrywam ACTIONEM to jest tylko sam dzwięk ;/

Szukam osób, które chcą stworzyć ze mną serwer, więcej informacji na priv

Opublikowano

Trzeba miec "DOBRY KOMPUTER"

poczytaj poradniki najwyrazniej z actionem robisz cos zle a to platny program.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej, spróbuj OBS'em albo możesz też w frapsie zmienić jakość nagrywanego obrazu na Half-Size - będzie mniej zajmował i będziesz miał troche więcej fps.

Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczące nagrywania, czym najlepiej nagrywać minecrafta (program który nie zabiera tak wiele fpsów)

Mam frapsa ale bardzo obciąża, mam mało fps i minutowy filmik w 30fps ma ponad 350mb :/

Proszę o pomoc ;)

Jak masz karte graficzna od nvidii to polecam shadowplay nagrywa w bardzo ladnej jakosci nie zabiera duzo pamieci a do tego fps tez ci nie spadna :D

Opublikowano

OBS - polecam. 
A jak nie OBS to może być stary dobry Fraps, tylko, że on to jak każdy wie tworzy filmy, które zajmują hektolitry pamięci

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Moim zdaniem Fraps jest dobry do nagrywania 8-12 minutowych filmików, nie obciąża tak komputera jak Action, a to, że zajmuje troszkę pamięci to nic, bo po obrobieniu filmu i tak będzie z 200 mb.

banner.jpg

Opublikowano

Musisz pobawić się w ustawieniach, jest kilka trybów: nagrywanie pulpitu / gier. Ty zapewne masz ustawione nagrywanie jedynie takich rzeczy jak przeglądarka itd.

Opublikowano

Ja nagrywam camtasią studio pewnie sobie pomyślicie co za debil przeciez to program do obróbki filmów ale jezeli ktos jest spostrzegawczy to znajdzie tez i nagrywarkę w niej

Bez nazwy.png

Opublikowano

Najlepszy w twoim wypadku bedzie action musisz w nim pogrzebać

jak nadal nagrywa ci tylko ta sciezke to podaj ss i dokladnie opisz ten problem.

Dlaczego action bo jezeli fraps laguje to OBS jest jeszcze gorszy co do innego programu mozesz sprobowac nagrywaniem camtasia studio :D

Mozesz jeszcze sprawdzic program bandicam.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bandicamem nagrywaj :X

Początkujący Programista // C# // JavaScript //

Twórca Gier // Android // PC - // unity

Aktualne Projekty:

DarkVision - Horror / hybryda 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...