Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer gamingowy

kacperos14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?`7k
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)kilka najbliższych tygodni
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?1920:1080
Do czego ma służyć komputer?Gry,inne multimedia
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?Nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?TAK
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?Jestem fanbojem msi/hyperx.Zestaw ma być zrobiony pod kolor czerwony.Paski led w koszyku będą mile widziane.Ten komputer ma charakteryzować się obalającą wydajnością w grach oraz walić dyskoteką po oczach.Narazie myślałem o tym sprzęcie:https://www.morele.net/inventory/info/hwgdxl/ Jakie jest wasze zdanie na temat tego.Aha zestaw ma nie mieć zasilacza i dysku.Chyba że uważacie że 550w do tego zestawu nie styknie.

Opublikowano

Zestaw bardzo slaby, chcesz podkrecac procesor rozumiem? To dlaczego nie wziales pod to plyte? Jaki masz ten zasilacz i dysk dokladnie, zloze Ci cos lepszego. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Dlatego że zupełnie nie siedze w płytach głównych.Nie znam się na nich.Ostatnio sporo interesuje się hardwarem ale płyty głowne to narazie nie moja bajka.Tu taki mały edit że wziąłbym chętniej ramy:G.Skil ripjaws 2x8gb 3072.Potrzebowałbym pod to płyty głównej dobrej/świecącej się jak dyskoteka pod kolor czerwony.Zasilacz to silentiumpc supremo m2 550w i dysk to seagate 1tb  st1000dm003,ale jestem otwarty na propozycje.

Opublikowano

To chlodzenie nie jest zbyt oplacalne, ale rozumiem ze zalezy Ci na wygladzie, a np taki Fortis nie bedzie pasowal, jest brzydki. To chyba wszystko https://www.morele.net/inventory/info/bHeQHr/ zrobione raczej tak jak chciales, bedzie wygladac itp. 

Czemu niby nie będzie pasował? 

O gustach się nie dyskutuje. Mi np. Fortis 3 się podoba.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

@miszurkam kolorystycznie, pomysl, jesli autor sam dal do swojego zestawu takie chlodzenie, pewnie cos takiego chce, nabijasz sobie posty probujac byc madrym? Nie zablysles, zaufaj mi. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Okay spokojnie chłopaki.Wezmę jednak fortisa 3 w malik customs editon-obejrzałem testy i nie ma dużej róznicy w wydajności i w kulturze pracy a cenowo lepszy i ładniejszy.Nadal nikt nie odpowiedział czy ten zasilacz udźwignie ten sprzęt i co ważniejsze czy umożliwi podkręcanie podzespołów.Zjechałem cenowo po obudowie bo myślę nad mechanikiem razera deathstalkerem skoro już z komputera robię dyskotekę.Co myślicie o tym?https://www.morele.net/inventory/info/nrmXdN/ Dziękuję za wszelką pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...