Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Md i jungler do 6300 IP

diablo349

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

szukam "czempiona" do 6300 IP. Oczywiście w przyszłości mam zamiar powiększać swoją "kolekcję", aczkolwiek szukam czegoś na teraz. Specjalnie nie wpisałem linii, bo sam nie wiem, gdzie najlepiej sobie radzę, gdzie najlepiej się czuję (ale na pewno nie jungla, bo nie ogarniam tego na razie za nic). U mnie na razie to jest mało ważne, bo ludzi ode mnie z team'u i tak lecą ADC top'a i Masterem oraz Garenem - bota, o Bardzie solo mid, nie wspominając. Aczkolwiek sądzę, że Solo Mid - jakoś mnie "ciągnie" na środek mapy. Postaci jaki na razie brałem pod uwagę to nieliczna grupa, bo jest ich tam dokładniej dwóch - Yasuo oraz Fizz. Słyszałem, że obydwa championy są ciężkie w opanowaniu, a ja jestem nowym graczem (jakby to coś miało zmienić - gram od czterech, bądź pięciu dni), to jestem przekonania, że gdy na początku jest się wysłanym na głęboką wodę, później jest łatwo (chociaż, gdy patrzę, jak chase'ują moi ludzie z teamu i feedują enemy, to mogę się założyć, że i tak nie będzie najgorzej).

Opublikowano

Na początek to kup sobię Anke za 450pz a 6300 możesz przeznaczyć na runki.

+ anki

- Troche tankowna

- Spore DMG
- Stun
- Łatwa farma na Q (jeżeli zabijasz miniona z Q zwraca się mana oraz masz mniejszy cooldown na skilla, chyba dobrze napisałem xD )
- Misiek ® DMG w uj

minusów chyba nie ma

ewentualnie TF

- Stun
- Mocne Dmg
- Nawet spory zasięg z Q

image.png

Opublikowano

Runy..runy na 10lvlu? :) 

Co do run to polecam Tier 2 do końca sezonu bo i tak beda zmiany a w silverze/goldzie i tak praktycznie nie odczujesz różnicy.

Co do postaci: 

Ekko - Imo trudna postać ale możesz zagrać nią na trzech liniach: Mid,Top i Jungla

Lulu - Postać za 4800 i tak samo jak wyżej możesz zagrać na topie/midzie i supporcie 

8kHod.png

Opublikowano

Jeżeli chcesz postać typical do brązu / silvera / golda to polecam coś typu Orianna, Malzahar, Victor. Każda gra praktycznie kończy się w 40 minucie, i wygrywa ten który ma lepszą kompozycje teamu pod late game. Ile razy już tak miałem, że grasz assasinem na środkowej alei, starasz się roamujesz, a twój team nadal jest w plecy. Najrozsądniejszym rozwiązaniem na wyjście z niskich dywizji są postacie Late Game niżej dam Ci po pare przykładów : v

Top : GP, Gnar, Irelia

Jungle : Amumu, Zac, Sejuani

Mid : Orianna, Malzahar, Victor

ADC : Vayne, Twitch, Ashe, Caitlyn

Support : Typical tank  Braum, Leona bądź Soraka

Teraz przegrałem kolejną grę bo 3 osoby z teamu rzuciły r'ke na irelie z g.a ;D

Opublikowano

Nie wiem, jak było kiedyś, ale teraz runy T2 są za darmo, więc mam już je praktycznie od początku gry.

Co do Annie, też o niej myślałem.. I szczerze nadal się zastanawiam, chociaż tak naprawdę tą postać, którą teraz kupie - będę mainował, więc sądzę, że Fizz, bądź Yasuo będą lepszym wyborem. To samo tyczy się Fate'a. Miałem nim okazje raz zagrać, ale nie wiem, jak to wygląda po stronie innych championów. Jak z Ekko i Lulu? Jakoś, jako typowy support nie czuje się najlepiej. Jednakże co do tych dwóch - bardziej przekonuje mnie Ekko.

Nie chcę "typical brązu / silvera / golda". Oczywiście - ja nawet nie wiem, czy wyjdę z brązu, to jednak wolałbym już mieć "typical do challengera" i uczyć się dobrych nawyków.

Opublikowano

Nie wiem, jak było kiedyś, ale teraz runy T2 są za darmo, więc mam już je praktycznie od początku gry.

Co do Annie, też o niej myślałem.. I szczerze nadal się zastanawiam, chociaż tak naprawdę tą postać, którą teraz kupie - będę mainował, więc sądzę, że Fizz, bądź Yasuo będą lepszym wyborem. To samo tyczy się Fate'a. Miałem nim okazje raz zagrać, ale nie wiem, jak to wygląda po stronie innych championów. Jak z Ekko i Lulu? Jakoś, jako typowy support nie czuje się najlepiej. Jednakże co do tych dwóch - bardziej przekonuje mnie Ekko.

Nie chcę "typical brązu / silvera / golda". Oczywiście - ja nawet nie wiem, czy wyjdę z brązu, to jednak wolałbym już mieć "typical do challengera" i uczyć się dobrych nawyków.

Runy T2 na obecną chwilę w 100% wystarczą, żeby coś ugrać do poziomu platyna+. Ja osobiście wolałbym Fizza aniżeli Yasuo, ponieważ posiada on doskok do przeciwnika, który nakłada efekty przy trafieniu, dosyć łatwe last hitowanie ze względu na W, które zadaje dodatkowe obrażenia per hit lub w czasie (zależy jak użyjesz). E sprawia, że jesteś nietykalny + zadajesz całkiem spore obrażenia, połączenie jego combo wraz z R powoduje, że praktycznie każdy ginie na "jeden strzał".

Opublikowano

W takim razie rozmyślam nad Yasuo, Ekko, Annie, bądź Ahri. Co oczywiście nie oznacza, że nie jestem otwarty na wszelkie propozycję.

A co powiecie właśnie na wyżej wspomnianych Yasuo, Ekko, Annie, ale także o Anivii, Kassadinie, LeBlanc i Zedzie?

Opublikowano

Mid

ZED trudnosc 10/10, dobry zed ciśnienie wszystko i wszystkich

Yasuo trudnosc 7/10, to samo co w przypadku Zeda

Fizz trudnosc 6/10, dobre pojedynki i dobry w teamfightach

Ekko trudność 6/10, dobre pojedynki, dobre teamfigty, nie da się przed nim uciec i łatwo nim uciec

Xin Zhao trudność 1/10, postać nie na mida ale to g****o spisze się wszędzie i będzie op (na gorszych graczy)

graphic.png
Opublikowano

Mid

ZED trudnosc 10/10, dobry zed ciśnienie wszystko i wszystkich

Yasuo trudnosc 7/10, to samo co w przypadku Zeda

Fizz trudnosc 6/10, dobre pojedynki i dobry w teamfightach

Ekko trudność 6/10, dobre pojedynki, dobre teamfigty, nie da się przed nim uciec i łatwo nim uciec

Xin Zhao trudność 1/10, postać nie na mida ale to g****o spisze się wszędzie i będzie op (na gorszych graczy)

A Ahri? Z tego co napisałeś, mogę sądzić, że z dobrze "prowadzonym" Yasuo i Zed'em nie ma szans?

Opublikowano

Ahri to według mnie wiekszy cancer champion niż teemo i wszystko razem wziete.

Champion ktory jest w sumie dobry, tona cc, dużo dashow. Ale nie mam do niego szacunku dla tego ze stworzono go dla napalonych gimbusow

graphic.png
Opublikowano

Ahri to według mnie wiekszy cancer champion niż teemo i wszystko razem wziete.

Champion ktory jest w sumie dobry, tona cc, dużo dashow. Ale nie mam do niego szacunku dla tego ze stworzono go dla napalonych gimbusow

Sądze dokładnie to samo xD 

Dlatego banuje to gowno co gre :)

Dobra Ahri moze wygrac giereczke 

8kHod.png

Opublikowano

Zastanawiam się właśnie nad Ekko, Yasuo, Swain'em, Zed'em. Sądzę, że lepiej wziąć czempiona w razie wyjątku na dwie linie, bo pewnie jakiś idiota i tak weźmie Nunu i zacznie się pluć, że leci mid'em. Koniec końców i tak tam pójdzie. Dlatego, którego czempiona polecacie z tych czterech wymienionych? Oczywiście tak, jak pisałem kilka postów wyżej - nie zamykam się w tej puli, jednakże chyba to są najlepsze wyjścia.

Opublikowano

Lekko zrefreszuje. Żeby uniknąć wszelkich głupich pytań, dlaczego tak z tym zwlekam, przecież to tylko 6,3k IP, to chcę napisać, że jednak to będzie postać, którą będę mainował, dlatego. I właśnie to jest najgorsze, bo postacie, które mam na oku są jednymi z najczęściej banowanych, więc sensu chyba nie ma... Co Wy o tym sądzicie, no i tak, jak już piszę bodajże 3. raz; czekam także na inne propozycje. Żeby bardziej się określić.

-Tak, jak pisałem - każda, bo do 6,3k

-Będę ją "mejnował", na pewno (dlatego w tym wypadku chyba trzy, z czterech postaci odpadają - Yasuo, Zed i Ekko, przez częste banowania)

-Myślałem typowo Mid, nawet na początku nie chciałem słyszeć o innych liniach, ale tak sobie myślę, że czasami pewnie i tak znajdzie się idiota, który poleci mida (słyszałem, że takie rzeczy są spotykane nawet na rankedach), więc najlepiej, żeby Champ sprawdzał się też bardzo dobrze na top'ie

Opublikowano

Opłaca się mainować Swain'a i jak radzi sobie na midzie/topie?

Na obecną chwilę, to stał się praktycznie niegrywalny na kolejeczkach. Krótko mówiąc: dostaje po papie.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Opłaca się mainować Swain'a i jak radzi sobie na midzie/topie?

Jak dla mnie tak szczegolnie na nizszych dywizjach gdzie ludzie nie wiedza jak dzialaja jego skille a szczegolnie jak dziala leczenie z jego ulty. Roa + zhonya i robisz 1 vs 3. Mowi ci to 7lvl swaina

Opublikowano

Jak dla mnie tak szczegolnie na nizszych dywizjach gdzie ludzie nie wiedza jak dzialaja jego skille a szczegolnie jak dziala leczenie z jego ulty. Roa + zhonya i robisz 1 vs 3. Mowi ci to 7lvl swaina

Na "niskich" dywizjach, to nawet i Urgotem może zabijać 1v3.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Jeżeli tak, to ciągle mam dylemat... Yasuo brałbym od razu, gdyby nie ten banrate. Podobnie Zed'a. Teraz to naprawdę jestem totalnie zdezorientowany, co kupić, mainować.

Opublikowano

Katarina 4 ever, sam możesz wygrać grę jak przeciwny team cię nie skontruje (tj, nie bd mieli stunów/uciszeń).

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koniec końców - kupiłem LeBlanc i bardzo przyjemnie mi się nią gra, jednakże "zamykanie" się, w jednej postaci, moim zdaniem - po prostu jest głupie. I znowu ponawiam pytanie - co do 6300 na Mid'a? Na razie myślałem nad - Viktor'em, albo Cassiopei'ą. Do moich propozycji, którą chciałbym, abyście skonfrontowali z prawdziwą rozgrywką, wkroczył Aurelion. Co o nim sądzicie? Myślałem także nad kupnem Lee Sin'a, bo w razie wyjątku przydała by się druga "linia" (w cudzysłowie, bo raczej dżungli nie można nazwać liną).

Opublikowano

Koniec końców - kupiłem LeBlanc i bardzo przyjemnie mi się nią gra, jednakże "zamykanie" się, w jednej postaci, moim zdaniem - po prostu jest głupie. I znowu ponawiam pytanie - co do 6300 na Mid'a? Na razie myślałem nad - Viktor'em, albo Cassiopei'ą. Do moich propozycji, którą chciałbym, abyście skonfrontowali z prawdziwą rozgrywką, wkroczył Aurelion. Co o nim sądzicie? Myślałem także nad kupnem Lee Sin'a, bo w razie wyjątku przydała by się druga "linia" (w cudzysłowie, bo raczej dżungli nie można nazwać liną).

Jeżeli chodzi o Lee, to w sumie mogę polecić na jungli. Przyjemnie się clearuje oraz ma dobre ganki. Jeżeli wymagasz czegoś z lepszymi gankami, polecę Elise, tylko że troszkę trudna jak na początek.

Co do Mida. Jeżeli przyjemnie ci się gra LeBlanc, to w sumie i Victorem może ci się spodobać. Ma niezły dmg, minusem jest to, że jest troszkę papierowy i podatny na ganki na niskim levelu.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Coraz bardziej jestem przekonany do Viktor'a, bądź kogoś na jungle. Tak naprawdę co do "lasu", zamykałem się tylko w Lee Sin'ie, ale tak, jak mówisz - słyszałem, że Elise ma jedne z lepszych ganków. Co do poziomu trudności - mi to obojętnie; gram dopiero od niecałego miesiąca i wiem, że ta trudność nie opiera się na ogóle, tylko mechanice, to jednak sądzę, że ucząc się trudniejszej mechaniki - inne łatwiej będą wchodziły. I chyba sprawa ważniejsza - wole ogarniać naprawdę mocniejszą postać trzy razy dłużej, bo prędzej, czy później i tak byłoby to na równym poziomie, a postać "lepsza", jednak z trudniejszą mechaniką - będzie "robiła" więcej. Chciałbym jeszcze powrócić do Aureliona - trochę się go na tych wordlsach widuje, ale są one grane na 6.18, a jak dobrze wiemy w 6.19 dostał nerfa. I teraz pytanie do Was, jak wpłynął on, i czy bardzo na rozgrywkę Architektem Gwiazd?

Czekam za innymi, ale także dziękuje za każde odpowiedzi.

Opublikowano

A może kennen? Jedna z lepszych postaci aktualnie, niby prosta, a jednak trzeba nią troszeczkę pograć, żeby wiedzieć kiedy i jak się wbić.

- Dobry lane phase na champy meele, na inne też daje rade

- Ma potencjał do snowbollowania gierek

- Jak kupisz protobelta, klepsydre i rylaia i odpalisz erke to jesteś bogiem życia

- Nie najgorszy push (E, W)

- Można na spokojnie nim chodzić mid, top

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...