Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka mysz Zowie?

Carusso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kwota przeznaczona na kupno myszy: Około 250 zł

Preferowany chwyt (palm, claw, fingertip): Palm grip 

Zastosowanie (gry fps, praca biurowa, gry mmorpg, etc.): FPS

Używane DPI:400 

Rozmiar dłoni (w centymetrach): Około 17.5 cm od nadgarstka.Od linii kciuka do najdłuższego palca 13 cm , dodając 1cm wychodzi 14. 

Wymagania specjalne: Marka Zowie

Tak jak w temacie nie wiem na jaką mysz z marki Zowie się zdecydować.Na początku myślałem nad Rivalem 300 ale zdałem sobie sprawę ,że może być za ciężki i za długi.Więc teraz chcę jakąś Zowie myślałem nad ZA11 niby ma te 12.8 cm ja mam 13/14 ale skoro Pro-playerzy i dorośli na niej grają to na pewno mają większe ręce od mojej i może być dla mnie za duża.Nie wiem już sam ,rozważam wszystkie myszki,mam nadzieję ,że mi pomożecie bo wydanie 250 zł na myszkę która jest niewygodna nie uśmiecha mi się.Cała nadzieja w was :D 

Opublikowano

To jest tylko twój wybór. Każda z myszek zowie (za, fk, ec-a) będzie dobra. Rozważ też DM1 Pro, które w mojej opinii jest lepsza pod względem technicznym od wszystkich myszek zowie i do tego jest tańsza. I tak - mówię to w kontekście CS:GO, na lepszej myszce od DM1 Pro w csa nie grałem.

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Patrzyłem na tą DM1 widziałem trochę wad i trochę zalet.Słabe jest to, że nie można zmienić polling rate.Wynosi 1000Hz, już widzę jak mi fpsy spadają. Zostanę jednak przy Zowie więcej osób ją posiada, tylko teraz jaką wybrać.

Opublikowano

Zostanę jednak przy Zowie więcej osób ją posiada

Konkretny argument  B) 

Co do fpsów - jak to na prawdę wygląda? Otóż rzeczywista różnica będzie wynosić coś koło 2-3fps, więc musiałbyś grać chyba w 20fps żeby odczuć różnicę ;) A że chcesz wydać tyle na myszkę to zakładam, że masz ich więcej. Twój wybór, ja już swoje powiedziałem :)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Kolego do Palmgripa będziesz miał FK1 lub EC1A, z czego ta druga jest fajnie profilowana i wygodniejsza.

To bardzo dobry wybór.

Mogę Ci polecić z przesyłką Nixeus Revel Optical Gaming Mouse - PMW3360

to promocja na massdropie na świetną mysz... jej polski odpowiednik kosztuje 220zł tutaj masz za 160zł już z przesyłką. Najlepszy sensor na świecie i mega dobre wykonanie(wersja mat)

Do Palma polecę też Gigabyte XM300

która jest świetnym optykiem na PMW3398 i kształtem znanym z Razer Deathadder - cena mniejsza niż w przypadku Zowie a jakość podobna.

POLECANE MYSZKI

powyżej 200zł   1.ZOWIE FK1/EC1A/EC2A itp    2.DM1 PRO S   3.RAZER Deathadder
od 150 do 200zł   1.Gigabyte XM300   2.DM1 PRo   3.SS Rival 300
od 100 do 150zł   1.CM Storm Alcor   2.OZONE NEON 3K   3.Tessoro Saggita

do 100zł    1.A4tech A90 bloody    2.Logitech G100s    3.Cougar 200K   do 50zł Tracer Vanquish

Opublikowano

Zostanę jednak przy Zowie więcej osób ją posiada

Konkretny argument  B)

Co do fpsów - jak to na prawdę wygląda? Otóż rzeczywista różnica będzie wynosić coś koło 2-3fps, więc musiałbyś grać chyba w 20fps żeby odczuć różnicę ;) A że chcesz wydać tyle na myszkę to zakładam, że masz ich więcej. Twój wybór, ja już swoje powiedziałem :)

Sorry ale gram na około 60-80 fps i jak zmieniłem ustawienia myszki z 250Hz na 500Hz to już czułem różnicę.Nie wiem czy spadły fps ale rozgrywka pod względem płynności była gorsza.

P.S Wydaje tyle pieniędzy bo moja aktualna myszka się popsuła tzn. zaczęła ostro zwalniać a to w cs nie przejdzie i chcę kupić mysz która mi długo posłuży.Poza tym szybciej kupię mysz niż nowego kompa :D

Opublikowano

Dobra zdecydowałem się na Zowie ZA13. Na allegro jest za 190 zł. I mam jedno pytanie czy różni się czymś szczególnym od Zowie ZA13 na oficjalnej stronie producenta? Bo widziałem ,że ta na stronie producenta ma czerwone logo a ta ma białe, ta ma biały scroll a tamta czarny.No i cena np. na HardPc jest po 250 a tu po 190 a nie różnią się niczym.Daje linka pod spodem :)

http://allegro.pl/mysz-dla-graczy-zowie-za13-oryginalna-najtaniej-i6338801458.html

Opublikowano

W ciemno Ci powiem, ze wydaje mi sie iz ta myszka powstala jeszcze zanim benq i zowie polaczyli sily, temu jest tansza, a raczej tamta drozsza, ale sie nie roznica. (rozni to sie np zowie gs-r, bo ta juz za ery benq no to ma obszyte krawedzie). 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...