Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF3] Jak naprawić błąd związany z dołączeniem do serwera?

mentalista13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pewnie z wielu was napotkało się z tym problemem. Część z was na pewno grała w bf'a i po pewnej przerwie chcieliście wrócić lecz ten problem wam w tym przeszkodził. Ja miałem tak samo po roku przerwy chciałem wrócić do gry na nowym kompie, lecz oczywiście pojawił się słynny problem, że nie można dołączyć do serwera i gra się włącza lecz kończy się na wczytywaniu. Jeżeli macie taki problem to z tym poradnikiem raczej na pewno się go pozbędziecie.

Z pewnością próbowaliście naprawić grę na originie, zmienialiście przeglądarkę, wyłączaliście osłony w antyvirusie, wyłączaliście web plugin w battlelogu próbowaliscie różnych sposobów lecz to nic nie dało, spokojnie z tym poradnikiem się go pozbędziecie. Przejdźmy do sedna. Nie jest to problem ani z serwerami, ani z tym, że brakuje wam jakiś plików w bf'ie czy coś takiego, tutaj chodzi głównie o internet. Teraz przedstawie wam krok po kroku jak się pozbyć tego problemu i grać w bf'a jak dawniej :D

TERAZ WYTŁUMACZĘ KROK PO KROKU CO TRZEBA ZROBIĆ ŻEBY USUNĄĆ TEN PROBLEM:

1.Na początku najlepiej będzie jak wyłączycie wtyczkę na battlelogu, wchodzimy na stronę www.battlelog.battlefield.com/bf3 następnie wchodzimy w ustawienia na swoim koncie i odznaczamy "Use plugin-free game launching" nwm jak to będzie po polsku dokładnie bo coś nie chce mi przetłumaczyć battleloga ale każdy wie o co chodzi.

2.Następnie dobrze będzie jeżeli ustawicie origin oraz bf3, w właściwościach aby zawszę włączało jako administrator.

3.Teraz przechodzimy do głównego wątku, należy ściągnąć program "Smart Port Forwarding"

Link:http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Misc-Networking-Tools/Smart-Port-Forwarding.shtml

I klikamy u góry "download now" jest to wersja v 1.0.0.1

4.Po pobraniu oczywiście włączamy ten program i wyskoczy wam takie puste okienko. Klikamy prawym na to okienko i wciskamy "Add New Forwarding Port" i włączy wam się kolejne okienko. Musicie mieć najpierw zaznaczone TCP i tam gdzie jest listen port wpisujecie 3659 i dajecie ok, następnie znowu klikacie prawym i dajecie Add New Forwarding Port ale teraz zaznaczacie UDP i wpisuje obok w listen port 3659 i dajecie ok, pamiętajcie abyście tam gdzie macie running mieli zawsze Yes, jeśli macie "No" klikacie prawym i dajecie Start Selected, teraz musicie mieć to na pasku, nie wyłączacie tego no i możecie odpalić bfa i cieszyć się grą. Powodzenia ;)

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...