Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Tibia 7.6 lub ewentualnie wyższa

nonapewno7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję serwera Real Tibii 7.6 lub wyższą z mapą real Tibii. W spisie nie ma żadnego takiego silnika - tak trudno go dostać czy jako to jest?

Pozdrawiam

Opublikowano

najłatwiej dostać pod 8.6, ale co to za problem wgrać mapę do 8.1+ :D

jeśli Cię 8.6 interesuję to zacytuj i zaraz podeśle 

Opublikowano

najłatwiej dostać pod 8.6, ale co to za problem wgrać mapę do 8.1+ :D

jeśli Cię 8.6 interesuję to zacytuj i zaraz podeśle 

Po proszę :) ale jeśli ktoś ma starszą właśnie najlepiej 7.6 to ja bardzo chętnie ;p

Opublikowano
http://www.mediafire.com/download/s72ekemd3wxxe33/cryingdamson+0.3.6+%288.60%29+V8.2.rar

sprawdź proszę, czy to jest właśnie to!

jeżeli nie, to tam powinien być czysty silnik z edycją lekką, na otlandzie to było dodane 

tutaj łap skan

https://www.virustotal.com/pl/file/bfafb5b18da1538444f808900977dbd0c662045e4342ca0ddbb4b236d9149e1b/analysis/
Opublikowano
http://www.mediafire.com/download/s72ekemd3wxxe33/cryingdamson+0.3.6+%288.60%29+V8.2.rar

jeżeli nie, to tam powinien być czysty silnik z edycją lekką, na otlandzie to było dodane 

tutaj łap skan

https://www.virustotal.com/pl/file/bfafb5b18da1538444f808900977dbd0c662045e4342ca0ddbb4b236d9149e1b/analysis/

Coś nie tak z account managerem wyskakuje mi Warning przy próbie stworzenia konta - po zalogowaniu przy próbie podania passów wyskakuje warning że nigdy nie podawaj swoich passów nikomu bla bla bla i nie idzie przez to konta stworzyć.

Opublikowano

tutaj łap skan

Coś nie tak z account managerem wyskakuje mi Warning przy próbie stworzenia konta - po zalogowaniu przy próbie podania passów wyskakuje warning że nigdy nie podawaj swoich passów nikomu bla bla bla i nie idzie przez to konta stworzyć.

stwórz konto ręcznie 

Opublikowano

tutaj łap skan

stwórz konto ręcznie 

Powiem szczerze, że robię to pierwszy raz od dłuższego czasu. Nie pamiętam zbytnio jak to wszystko się robiło - wiem, że żeby dodać ręcznie to bym musiał dodać w mysql ale co dalej to pojęcia zielonego nie mam :D Byłbym wdzięczny za pomoc ;)

@@@edit chwila chwila chyba coś pokićkałem przy config.lua

@@@edit2 jednak chyba bez pomocy się nie obejdzie. Połączenie z bazą jest już ok ale nie mogę wbić na account managera. Wyskakuje, że są złe pozycje ustawione i wiem jak je zmienić ale niestety nie wiem na jakie a takie:

newPlayerSpawnPosX = 1042

newPlayerSpawnPosY = 1064

newPlayerSpawnPosZ = 9

nie działają. Takie ustawiałem w MySQL bo jak ustawiam takie w config.lua to się wszystko wysypuje a mianowicie jest ścinka przy "Loading items" ;)

Opublikowano

Dobra wszystko ogarnąłem mam postać mam Gm'a problem polega na tym, że mapa to tylko jedna mała wysepka ;/ ktoś zapoda jak zmienić mapę i skąd wziąść mapę real tibii?

@Edit ściągnałem innego otsa. Mam mapę real tibii połączenie mysql jest tylko problem pojawia się przy odpalaniu serwera :)

"Allocation failed, server out of memory!
Decrease zie of your map or compile in a 64-bit mode."

Czy ktoś pomoże mi to ogarnąć? Domyślam się iż skoro mam system 64 bitowy to i mapkę by trza taką zrobić. ;)

Używaj opcji edytuj

Opublikowano

Dobra wszystko ogarnąłem mam postać mam Gm'a problem polega na tym, że mapa to tylko jedna mała wysepka ;/ ktoś zapoda jak zmienić mapę i skąd wziąść mapę real tibii?

@Edit ściągnałem innego otsa. Mam mapę real tibii połączenie mysql jest tylko problem pojawia się przy odpalaniu serwera :)

Czy ktoś pomoże mi to ogarnąć? Domyślam się iż skoro mam system 64 bitowy to i mapkę by trza taką zrobić. ;)

Używaj opcji edytuj

silnik skompiluj pod 64bity

masz za mało pamieci ram

Opublikowano

Nie mapę tylko silnik

Używaj opcji edytuj

masz za mało pamieci ram

Dziękuję za szczere wypowiedzi ale tyle zdążyłem sobie w internecie doczytać a wasze posty nie mówią mi jak mam to zrobić.

Podsumowując potrzebowałbym by mi ktoś powiedział jak silnik skompilować do 64 bitów lub jak podpiąć mapę pod 64-bitowy serwer wrzucony tutaj przez kolegę Pref. Sama podmianka mapy to oczywiście nie problem ale problem występuje potem przy uruchomieniu takiego serwera więc myślę, że sama podmianka mapy to za mało.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie mapę tylko silnik

Używaj opcji edytuj

masz za mało pamieci ram

Dziękuję za szczere wypowiedzi ale tyle zdążyłem sobie w internecie doczytać a wasze posty nie mówią mi jak mam to zrobić.

Podsumowując potrzebowałbym by mi ktoś powiedział jak silnik skompilować do 64 bitów lub jak podpiąć mapę pod 64-bitowy serwer wrzucony tutaj przez kolegę Pref. Sama podmianka mapy to oczywiście nie problem ale problem występuje potem przy uruchomieniu takiego serwera więc myślę, że sama podmianka mapy to za mało.

Pozdrawiam.

to też jest internet, trochę niewdzięcznie się odnosisz. Nikt nie ma obowiązku Ci pomagać, to nasza dobra wola. Skoro gdzie indziej znalazłeś rozwiązanie - zresztą takie jak Ci podaliśmy to znaczy, że odpowiedź jest jedna. Powiedz co Ty właściwie chcesz zrobić. Postawić ten serwer na vps, dla znajomych na hamachi, czy dla siebie do gry w domu. Znajdź mapę 64 bitową albo wpisz sobie w internet 32 bitowy tfs z soruce. Jeżeli na naszym forum nie ma tego silnika. Ja w swojej kolekcji na komputerze aktualnie nie mam, wejdź na otland bo stamtąd jest większość rzeczy związanych z silnikami akurat. Czysty silnik (podstawowy) z source i możesz zmieniać wszystko. Również pozdrawiam 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...