Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spalona plyta, potrzebny nowy zamiennik

greenleaf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spalila mi sie dzisiaj plyta tak przypuszczam bo wlacza sie komputer i na prawym dolnym rogu widnieje napis 99 a przedtem przypadkowo wlozylem zasilacz z nagrywarki dvd do wejscia na klawiature i zasmierdzialo. Model plyty to b75ma-e33 czy kupie jakas podobna plyte by wszystkie podzespoly dzialaly jak na tej starej?

Opublikowano

Podaj cala konfiguracje, napewno poszla tylko plyta? Napisales to tak, ze nie rozumiem wcale co sie stalo, ale potrzebujesz plyty z tego co wiem i to sie liczy, bez problemu dostaniesz zamiennik, jednak potrzebuje spisu podzespolow i budzetu, raczej celujemy w uzywki mysle, a jeszcze taka sytuacja, ze potrzebuje to no bo zalozmy ze polecilbym Ci jakas tania plytke na h61 z dwoma bankami na pamiec ram, a tu sie okazuje, ze masz 3 lub 4 kosci. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

1x kość pamięć RAM 8gb GOODRAM,

PROCESOR: INTEL CORE I5-3350P ,

KARTA GRAFICZNA: NVIDIA GF 660, DYSK BARRACUDA 1TB

Wydaje mi sue że tylko płyta się spaliła bo do niej podpialem zasilanie od nagrywarki zewnętrznej..i wygląda mi na to jakby nie bylo BIOSu doszlo do zwarcia plyty

Opublikowano

Skoro jesteś pewien to wymień płytę na taką jaką znajdziesz by pasował procesor. 

To wale nie musi być płyta, może też być uszkodzony zasilacz albo procesor. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ale wiatrak od procesora się kręci i wyświetlany jest obraz przez kartę graficzna sam już nie wiem co mogło się zepsuć :( jutro technik przyjdzie i sprawdzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...