Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zawieszający się internet i potrzeba resetowania routera

SiLeenT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dojść uciążliwy problem. Mianowicie posiadam router d-link dwr-921, co jakiś czas muszę go restartować ponieważ internet się zawiesza, sam z Siebie, zdarza się to zazwyczaj w momencie kiedy kilka osób na raz korzysta z internetu, a najczęściej jak ja siedzę Sobie np. Na Facebooku, a druga osoba ogląda YouTube, internet działa z Sieci Play LTE. Teraz jest jeszcze druga część problemu, na moim komputerze zawsze po restarcie routera jest problem z połączeniem, podłączam internet przy pomocy kabla. Cały czas sieć długo się identyfikuje, jak zostawię komputer to nigdy by się samo to nie zrobiło, a jak kliknę rozwiązywanie problemów, to kabel jakby zacznie się rozłączać i podłączać sam przez jakieś 5 minut, czasami to pomorze i internet będę miał normalnie, a czasami muszę podłączyć i odłączyć kabel jeszcze raz i przy okazji restartować kompa i router.  Moja płyta główna to: Asus SABERTOOTH Z170 MARK 1, posiada dwa wejście pod kabel, przy każdym jest to samo. Próbowałem już przeinstalowywać sterowniki, nic nie pomaga. Najlepiej byłoby gdyby rozwiązały się oba problemy... Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Nie masz zbyt dobrego routera, do czasu aż go zmienisz będziesz miał problem, zwykle to problem z LTE zmieniającym nadajniki i rodzaj transmisji HSPA/HSPA+/LTE 

Antena kierunkowa może coś da ale wątpię by był stale jednego typu sygnał z nadajnika. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...