Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakich plikach postawić serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar postawić serwer metin2 , lecz szukam na początek dobrych gotowych pliczków :) jakie polecacie ? w miare bez bugow itd. Pomoc mile widziana :) Pozdrawiam 

Opublikowano

Zacznij od czystych, możesz terenzo jeśli chcesz coś "na początek". Bugi tak czy owak będą na każdych, mniejsze czy większe, będzie ich mnóstwo, zwłaszcza, gdy zaczniesz dodawać coś od siebie. 

Opublikowano

dzięki za odpowiedź, a jeszcze jak bym mógł dostać link do plików , i czy da radę postawić serwer na debianie ? 

Opublikowano

Ja zacząłem się bawić na plikach Rain 2008 ;) Na każdych wywalało mi jakiś błąd no a tu chodzi wszystko jak należy :D

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Najlepiej użyć plików od terenzo, powoli się wszystkiego nauczyć i jakoś to będzie :D

Opublikowano

Ja powiem tak bawie sie na terenzo i żałuje że zaczałem :D tylu bugów to ja w życiu nie widziałem, a mówili weź ty pliki 2010 ale nie uparłem sie na terenzo i mam pstryczek w nos... ale jak to ma byc serwer dla zabawy to bierz terenzo bo najlatwiejsze w postawieniu są

Opublikowano

Ja powiem tak bawie sie na terenzo i żałuje że zaczałem :D tylu bugów to ja w życiu nie widziałem, a mówili weź ty pliki 2010 ale nie uparłem sie na terenzo i mam pstryczek w nos... ale jak to ma byc serwer dla zabawy to bierz terenzo bo najlatwiejsze w postawieniu są

Na początek do nauki są git. Jak ma się więcej umiejetności i odrobinę chęci to sięga się po czyste :v

Opublikowano

Da się postawić na linuxie (debianie), ale to musisz znać się trochę na programowaniu. Mi skompilowanie source pod linuxa tj. ubuntu zajęło cały dzień. Wystarczy zaktualizować boost, mysql, napisać funkcję strlcpy pod linuxa i kilka mniejszych poprawek. Więc nie jest to bardzo trudne. Chodź ja nie polecam linuxa, pliki działają na ubuntu nawet bardzo sprawnie. Jednak jest więcej bugów.

Opublikowano

Dzięki wam bardzo. Na razie pobawię się na plikach toreznzo , a pozniej się zobaczy. Jeśli ktoś chętny do pomocy , zapraszam na priv. Dedyka mam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...