Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop lenovo y700 a FPS?

Dexss3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam laptopa lenovo y700 i mam problem z fps-ami poniewaz mam caly czas 60fps. Komputer ma bardzo dobre podzespoly i fps powinny byc ponad 200 ale jest chyba jakas blokada i wiecej nic 60 nie chce skoczyc. Wylaczylem synchronizacje pionowa w grze jak i w panelu sterowania nvidia ale to nic nie pomoglo. Jest jakis inny sposob ? Dodam ze laptop jest nowy mam go od kilku dni.

Opublikowano

fps max mam ustawione na ponad 200 multicore rendering mam wlaczone ale po zmianie caly czas fpsy to 60, dodam ze tak samo mam 60 fps w league of legends ( tez wylaczona synchronizacja pionowa)

Opublikowano

Mam praktycznie tego samego laptopa i FPS na poziomie 270-300.

Zresetuj ustawienia karty graficznej. Sprawdź, czy gra jest uruchamiana na GTX, zaktualizuj sterowniki.

Opublikowano

sterowniki dzisiaj zakualizowalem do wersji 21.21.13.6909. A mozesz mi powiedziec jak sprawdzic czy gra jest uruchamiana na gtx ? 

Opublikowano

No zobacz, czy GTX jest aktywny jak uruchomisz grę. (np. programem do pomiary temperatury) Jak optymalizowałeś CS:GO w Nvidia experience to to cofnij. Zobacz, czy w opcji zasilania masz wysoka wydajność.

Opublikowano

A patrzyłeś czy wyłączyłeś Synchronizację pionową aka V-Sync?

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Zaobserwowalem ze podczas gry w cs go mialem 60fps ale gry wyskoczylo mi ze mam niska baterie i podlaczylem pod prad fpsy skoczyly do ponad 200, a gdy odpialem od ladowarki znowu spadly do 60 i gdy znowu podpialem znowu skoczyly do ponad 200. Jakie jest tego wytlumaczenie ?

Opublikowano

Najwidoczniej będziesz musiał grać z lapkiem podłączonym do prądu, a jak nie chcesz to zanieś go do serwisu powiedz im jaki występuje problem może coś zaradzą.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Odlacz lapka od ladowarki wejdz w Nvidia Gameforce Experience i w ustawieniach masz limit fps dla oszczedzania energii :D Odznacz ten limit wiem szybka odpowiedz

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...