Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kanary - ucieczka

Paradisex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gorzej jak na nich trafisz drugi raz. Generalnie to jaka trzeba być cebulą by jezdzic na gape xDD

Cebulą?Ja już nie jedną bańke w kieszeni zaoszczędziłem jadąc na gapę, i nie widzę w tym nic złego. Mam nadzieje, że przez moje złe zachowanie autobusy nie będą głodne.

Co do tematu to nic Ci nie zrobią,ile razy widziało się już takie ucieczki  %5E%5E.png

Typowe, k***a, januszostwo, cebulactwo i buractwo. O, hihi, mogę mieć za darmo, to pojadę, a co mi tam. To samo w sklepach, jak kasjerka się pomyli i zamiast 4 piw naliczy 2, to 'hehe, nieważne, będzie na kolejne 2', a jak na odwrót, to od razu jest powrót sprintem do kasy i 'co żeś mi k***a policzyła?'

Jeżdżenie na gapę jest równoznaczne z kradzieżą.

Dupa pękła? Jak mogę jechać za darmo to z tego korzystam, jak wbijają kanary to kasuję bilecik taki ze mnie sprytny Janusz.

Co do sytuacji w sklepie dałbym całą należność, bo moje biedne sumienie by mnie potem gryzło, i tak jest u mnie ze wszystkim, ale dla komunikacji miejskiej kupiłem osobne sumienie przez parę sytuacji takich jak np. gdy chciałem kupić bilet u miłego pana kierowcy a on sie na mnie obraził bo mu nie powiedziałem że "proszę" o ten bilet i mi go nie wydał to ja będę się prosił jakiegoś starca? Kolejną sytuacją było jak chciałem sobie miesięczny wyrobić to też mieli do mnie jakieś wąty, także wbite mam w tę bilety totalnie.

Za tą "kradzież" jest mandat także jest risk jest fun.

Jadę na miasto i z powrotem za załóżmy 8 zł (bilet dla dorosłych) a jadę na miasto i z powrotem i mam tą ósemkę w kieszeni i nie muszę się męczyć z personelem komunikacji miejskiej która jest niegrzeczna wobec "klienta" także wybór dla mnie jest prosty.

A tak btw. śmieszy mnie jak jakiś człowieczek piszę o tym jakież to nie jest cebulackie/januszowe czy jak wy tam sobie w szkole mówicie, gdy znam multum osób którym pieniędzy nie brakuję, chodzą na najlepsze studia i też jeżdżą  na gapę bo mają taki pogląd jaki podałem wyżej no ale pewnie ci ludzie mimo tego że osiągają sukcesy są januszami bo nie chcieli się szarpać z jakimś dziadem o bilet za 2zł żeby parę przystanków przejechać.

Komunikacja miejska nie jest za darmo a jeżdżąc "na cwaniaka" jeździsz na koszt innych ludzi, którzy nie są takimi cebulakami jak Ty i pojmują, że jeśli chcą z niej korzystać to powinni zapłacić.

K***a, jak nie masz pieniędzy żeby pójść na np. kąpielisko to c**j i nie idziesz. Pewnie, możesz przeskoczyć przez barierkę nie płacąc i być "elo kozakiem" ale jesteś po prostu zwykłą ciotą, której żal grosza.

A że standard w autobusach zły? To sobie kurwa kup samochód albo zapierdalaj na rowerku za darmo. Zdrowszy będziesz a do tego mniejszym burakiem.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Gorzej jak na nich trafisz drugi raz. 

Co niby sie stanie jak trafią na niego drugi raz? Przeciez sie nie przyzna ze to był on wtedy i co mu zrobią? Nic, absolutnie nic nie grozi za ucieczkę.

W ogole nic nie grozi - bo kanarzy nie mają prawa nikogo zatrzymać, co innego gdyby uciekł policji - to inna sprawa. Ale kanarom można uciekać i nic za to nie grozi. Tak samo jak ochronie w galerii handlowej czy w marketach. Oni nie mają prawa Cie zatrzymać, wiec jesli nie stoisz dobrowolnie to możesz odejść.

Opublikowano

Beka z typow. Sa bilety miesieczne i ma sie wywalone, ale biedni nie chca sie uzerac z "kierowca" hah. Zaoszczedziles kilka baniek? Bogactwo. Za niesplacone mandaty tez mozna sobie przesrac tak ogolnie, ale pewnie rodzic jeszcze zaplaci to <no risk no fun lol>

Beka z typa który nie umie czytać ze zrozumieniem. 

Chciałem kupić bilet miesięczny, pojechałem w wyznaczone miejsce na ich OFICJALNEJ stronie (40km, jak jeszcze auta nie miałem) i okazało się, że nagle tamtejszy urząd jest "przeniesiony" bo jakiś chłop na budowie mnie o tym poinformował jak byłem na miejscu.Nie mają organizacji nawet w tak prostych sprawach to mam w nich wbite poza tym ostatnio jezdzilem autobusem z półtorej roku temu bo mając auto nie musze wozic się z przepoconymi 80latkami.

Zaoszczędziłem kilka baniek zawsze coś, mandacik jeden dostałem kiedyś i go grzecznie spłaciłem, bo i tak wyszło worth.

Co do rodziców to mnie typie nawet nie znasz, a się wypowiadasz ale ty o ryzyku wiesz najwięcej jak w metina u kowala palisz itemy.

@up&top Jak spotkają autora tematu ponownie i tak nie mają prawa mu nic zrobić (oprócz kontroli bileciku), poza tym i tak Cię nie będą już pamiętać przy następnej kontroli tak btw.

btw. za usługę się godnie płaci jak usługodawca spełnia wszystkie warunki tak jak to było ustalone, a nie że czekam na przystanku i autobus w ogólnie nie przyjeżdża po 30 minutach (bywało) lub mimo machania kierowcy żeby się zatrzymał on ciśnie dalej przed siebie (też się zdarzyło), więc kończąc puentą mam na nich wyjebane, a jak zaraz napisze jakiś fanboy autobusów miejskich, że jak mi się nie podoba to żebym poruszał się czymś innym to odpowiedź na to brzmi : nie bo mam za darmo hehe, choć teraz autobusem się nie tułam  bo mam autko 3:

5

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Zauważcie że standardy w autobusach są niższe przez takich cwaniaków, uciekających od zapłacenia za usługę. Sami napędzacie to błędne koło. Co do spóźnień, to zależy od miasta, na przykład w moim autobusy spóźniają się do 30 min w godzinach szczytu przez 1 nieprzemyślane skrzyżowanie. Nieprzemyślana jest również kwestia miejsc w autobusach, czasami po prostu człowiek nie wejdzie, bo wypchany po same drzwi. Miałem okazje kiedyś być w Radomiu, mają elektryczne tablice, mimo ogromnego ruchu, godzin szczytu, od groma świateł i innych skrzyżowań, co chwila przyjeżdżają autobusy, z tolerancją -2/+2min. Da się? Da. Wiadomo że zdarzają się sytuacje, których nie możemy przewidzieć np. wypadek, awaria pojazdu, zasłabnięcie pasażera, wtedy może przyjazd może się trochę opóźnić. Nie wiem jak jest w innych miastach, ale z tego co słyszałem, w tych większych jest podobnie. Zamiast się cieszyć, że przynajmniej macie jakiś środek transportu, zamiast latać na piechotę, to jeszcze narzekacie na byle pierdółkę ''moher się rozpycha, kierowca nie miły, jak tak można tak głośno rozmawiać w autobusie''

Opublikowano

Nic Ci nie zrobią, nie mają nic na ciebie, nie sprawdzili twoich dokumentów ani nic tego typu, generalnie Cię nie znają, więc jak by mogli coś zrobić osobie, o której nic nie wiedzą? 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

widzę mpc otacza się wśród biedaków

sprawdzą w interpolu twoją siatkę oczu i wykryją za pomocą miejskich kamer twoją tożsamość, a potem wpierdolą ci się na chatę z 30. SWATowcami

serio k***a? ludzie tu zadają takie pytania, że głowa mała :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...