Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wychwytywanie słowa w /msg

CevaBikaGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Zwracam się  z prośbą o napisanie skryptu, myślę że nie jest on prosty do napisania ale jest mi dość potrzebny a nie mogę nigdzie znaleźć choćby podobnego aby przerobić pod moje potrzeby

A więc:

Skrypt na polegać na tym, że w momencie gdy jakikolwiek gracz bez permisji "msg.admin" napisze innemu graczowi w komendzie /m, /msg /r itp. słowo "psc","pay", "safe", lub "card",

do wszystkich osób z permisją "msg.odbieranie" zostanie wysłana wiadomość "&4&lAdmMSG: &aGracz &c[nick wysylajacego] &anapisal do gracza &c[nick odbierajacego] &awiadomosc &b[Tresc Wiadomosci]"

Za działający skrypt daje limit like + naj. odpowiedź.

Z góry dzięki :)

Opublikowano

Skrypt jaki opisałeś nie jest trudny do napisania aczkolwiek nie wiem jakie będą błedy dziś Ci to napisze i podeśle na pw ;)

Szukam osób, które chcą stworzyć ze mną serwer, więcej informacji na priv

Opublikowano

nie wiem jak to w skrypcie działa, ale w bukkitapi istnieje takie coś jak wykrywanie komendy:

public void onCommandPreprocess(PlayerCommandPreprocessEvent e) 
{
   String command = e.getMessage();
   if(command.startsWith("msg")) {
      //blabla
}

}

splitujesz sobie zmienna command, bo ona zwraca całą linijke wyslana przez gracza, nie tylko sam header, nastepnie zapisujesz sobie do jakiejs tablicy i sprawdzasz tą tablice, czy zawiera te słowa, które wymieniłeś.

poproś kogoś o napisanie takiego pluginu, bardzo wygodne, do tego nawet komendy możesz wyłapywać, które mają wyzszy priorytet

no chyba, że koniecznie skrypt, to:

on command /msg:
    if %arguments% contains "psc":
         send "asudbasuid"

zmodyfikuj i chyba powinno działać, nie testowalem

docs:

http://njol.ch/projects/skript/doc/expressions/#ExprCommandSender

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...