Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w kilku skryptach

Rasta666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie:) 

Jako iż jestem mało doświadczony w pisaniu skryptów, bardziej potrafię coś przerobić pokombinować niż napisać, dlatego zwracam się z prośbą do was o pomoc.:)

1. Chciałbym się dowiedzieć gdzie można zmienić ilość wyświetlanych hp hp i mp i je zmienić (mam max chyba do 46tyś hp), chodzi mi o ten czerwony pasek w postaci w prawym rogu.

2 Czy jest możliwość edycji np jakiegoś bolta aby dodać mu obrażenia od ognia i po uderzeniu w mobka pojawiał się efekt adekwatny do rodzaju obrażen.

3. Ten skrypt nie wiem czy będzie możliwy ale raczej tak, mianowicie potrzebuje coś takiego, że po wpisaniu np: !costam wyskakuje okienko podobne do tego ze !spells tylko podzielone na ileś tam rubryczek i w tych rubryczkach chciałbym wpisać swój tekst potrzebne było by mi tylko poruszanie się miedzy tymi okienkami np przycisk wstecz czy coś takiego :)

Z góry dzięki za chęci pomocy i jakie kol wiek sugestie :)

Opublikowano

1. protocolgame.cpp zmieniasz w 

void ProtocolGame::AddPlayerStats(NetworkMessage_ptr msg)

typ zmiennej z 16 na 32 bitową i musisz też zmienić to w cliencie. Wtedy powinien być limit do 2147483647.

2. w data/weapons raczej to zrobisz ,przykład:

local combat = createCombatObject()
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_TYPE, COMBAT_DEATHDAMAGE)
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_EFFECT, 38)
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_DISTANCEEFFECT, CONST_ANI_SUDDENDEATH)
setCombatFormula(combat, COMBAT_FORMULA_LEVELMAGIC, 0, -1, 0, -1)

function onUseWeapon(cid, var)
return doCombat(cid, combat, var)
end

3. musisz to sobie napisać w c++ potem zinjectować dll ( musisz wyciągnąć funkcje od tych okienek z clienta )

Opublikowano

1. protocolgame.cpp zmieniasz w 

void ProtocolGame::AddPlayerStats(NetworkMessage_ptr msg)

typ zmiennej z 16 na 32 bitową i musisz też zmienić to w cliencie. Wtedy powinien być limit do 2147483647.

2. w data/weapons raczej to zrobisz ,przykład:

local combat = createCombatObject()
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_TYPE, COMBAT_DEATHDAMAGE)
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_EFFECT, 38)
setCombatParam(combat, COMBAT_PARAM_DISTANCEEFFECT, CONST_ANI_SUDDENDEATH)
setCombatFormula(combat, COMBAT_FORMULA_LEVELMAGIC, 0, -1, 0, -1)

function onUseWeapon(cid, var)
return doCombat(cid, combat, var)
end

3. musisz to sobie napisać w c++ potem zinjectować dll ( musisz wyciągnąć funkcje od tych okienek z clienta )

1. Widzę ze to skomplikowane kompletnie tego nie ogarniam a to rozszerzenie .cpp czym da sie otworzyc? i gdzie to wszystko znalesc? jest jakis poradnik czy cos ?

2. To co napisałeś muszę dodać po prostu do blota w weapons? czy jakoś inaczej?

3. Chyba sobie odpuszczę C++ za dużo roboty.:) Jest może jakiś inny pomysł na takie coś podobnego?

Opublikowano

1. .cpp otwierasz notatnikiem, albo jakimś kompilatorem ( code blocks, dev c++) 

są to pliki źródłowe ( source [ nieskompilowany plik .exe ] ) 

2. jednak z boltami to tak nie działa, nie wiem czy da rade zrobić to w lua. sprawdz weapons.cpp, ew w items.cpp dodać funkcje od efektu

3. nie rozumiem do końca o co Ci z tym chodzi

Opublikowano

1. .cpp otwierasz notatnikiem, albo jakimś kompilatorem ( code blocks, dev c++) 

są to pliki źródłowe ( source [ nieskompilowany plik .exe ] ) 

2. jednak z boltami to tak nie działa, nie wiem czy da rade zrobić to w lua. sprawdz weapons.cpp, ew w items.cpp dodać funkcje od efektu

3. nie rozumiem do końca o co Ci z tym chodzi

Z tym 3 chodzi mi o takie okienko podobne do tego jak wpisujesz !spells i otwiera się okno z czarami, ja chce zeby zrobic takie podobne okno tylko bym mógł do niego wpisać swoj tekst :)

Okno podobne do tego w linku podzielone na pozycje w które można kliknąć a w nich np bedzie moj tekst.

http://tibia.net.pl/threads/584200-TFS-1-2-Pakiet-startowy-modal-window

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...