Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używanie wbudowanych głośników w monitorze przez PS2/XBOX 360

kosiarz120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam monitor z głośnikami i chciałbym go używać jako tv do ps 2 czy xbox 360 czy też DVD jak wspomniałem monitor ma głośniki 

i jeśli kupię przejściówkę http://allegro.pl/adapter-przejsciowka-pelne-vga-na-s-video-chinch-i5391226163.html   o taką to czy dźwięk też będzie?

bo ogólnie mam w monitorze wejście jack dobra ta przejściówka pomorze i będzie obraz z dźwiękiem czy muszę coś jeszcze zrobić? :)

Opublikowano

Nigdy nie będzie bo to nie możliwe

Podłącz prze wejście liniowe JACK-em albo HDMI lub DVI jeśli ma 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Chej mam pewien pomysł mógłby ktoś go obczaić bo mam takie urządzenie jakim jest Gamecap real time capture i jesli wezme do wejścia IN kabel cinch i od drugiego poprowadze kabel cinch to vga + złączka z cinch audio do jacka to to będzie dzialąć ?

Opublikowano

Nie wiem po co tyle pierdolenia się z jakimiś przejściówkami, podłącz pod wejście liniowe w monitorze, kabel jack-jack. 

Jeśli to stary TV bez wejść z kompa ( hdmi, dvi, vga ) to trzeba kupić przejściówkę na  VGA/DVI/HDMI na  SCART bo pewnie tylko takie wejście jest w TV.

Nawet nie raczyłeś napisać jakie wejścia sygnału  ma ten TV z tyłu. 

Opublikowano

Jakei liniiove wejscie on ma aby wejscie VGA a mam ps 2 i nie moge znaleść kabla AV VGA i dzwiek

Kolego ja sie na tym nie znam :P sorka ma aby wejście VGA i JACK i nie wiem jak podloczyc ps 2 i np dvd

Opublikowano

DVD na SCART bez problemu, to samo z PS2 , audio można osobno liniowym albo użyc w SCART wejscia. 

Nie każda przejściówka działa najlepiej sprawdzić. Zwykła przejściówka z PS2 na AV powinna działać (  do gniazda SCART , albo do gniazda AV.

Jak nie masz tylu urządzeń to trzeba kombinować i kupić jakiś gotowy przełącznik sygnału z 2-3 wejściami ( dvd, konsola itp  ) i wyjsciem na TV ( scart, AV ) . 

Audio zwykle zawsze jest osobno i czasem trzeba przerabiać wejścia albo wyjścia audio . 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...