Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się kupować używany komputer

Dienga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zaczynam myśleć o wymianie komputera, mój obecny sprzęt był składany w 2009 roku więc już trochę lat ma. Parę dni temu byłem w sklepie komputerowym tam oferowano mi za ok 2200 komuter z i7 i hd 4600. Równocześnie dziś na olx zobaczyłem takie ogłoszenie http://olx.pl/oferta/pc-i5-2500k-gigabyte-970-g1-gaming-8gb-ram-CID99-IDh5Bh3.html#9d092162e9 dobry komputer w praktycznie tej samej cenie tyle że używany. Pytanie moje jest następujące czy warto kupować używki a jeśli tak to na co zwracać uwagę. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Opublikowano

Wszystko zależy od budżetu. Jak mały to używane, jak średni lub duży to nowe.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ogólnie to się opłaca. Podzespoły trzymają długo. Ten z twojego linka ma procesor z odblokowanym mnożnikiem i dobrym collerem, więc będziesz mógł się pobawić. Karta graficzna jest dobra.

Gdyby nie zasilacz, to na pierwszy rzut oka powiedziałbym, że to mój pc xD Wizualnie oczywiście. Sam mam połowę PC z używanych podzespołów (obudowa/karta graficzna/procesor/coller) za 1400zł i wiedźmin3 chodzi mi na wysokich teksturach i innych pięknie wizualnych podprocesach, na 1680x1050 i wszystko pięknie, już 4 miesiąc leci bez zadnych problemów z podzespołami.

Opublikowano

Komputer z linku bedzie lepszy w grach, zaproponowali Ci syf, chyba ze do pracy, bo co z tego ze masz i7, skoro uzywasz integry, ktora ledwo z csgo sobie poradni w stopniu "grywalnym". Z tym ze jest troche imo mniej warty, walcz o 1800zl.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Znaczy jeżeli kupujesz cały zestaw, to poproś żeby sprzedający np podłączył PC do monitora i oczywiście przy włączonym zrobił zdjęcia z telefonu xD Albo poproś też żeby zrobił taka sama aukcje na allegro.

Opublikowano

Znaczy jeżeli kupujesz cały zestaw, to poproś żeby sprzedający np podłączył PC do monitora i oczywiście przy włączonym zrobił zdjęcia z telefonu xD Albo poproś też żeby zrobił taka sama aukcje na allegro.

Aukcja allegro to minimum, OLX nie pośredniczy w sprzedaży.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...