Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procesor do socketu 1155

GameOn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, chce znowu złożyć sobie kompa, ze starego mam płyte główną ASROCK H61M/U3S3. Teraz pytanie, jaki procek do tej płyty do 250-300zł?

Daje lajeczki

Dodam, że mam obudowe i dysk jeszcze

Opublikowano

Plyta to dobra platforma pod cos konkretnego, bierz i5 2400 smialo, warto, wydajny, spokojnie laczyc mozesz z gtx 970 (chociaz to imo max), jesli dasz rade (tzn nie bedzie jakos drozej, np znajdziesz za 350zl) to warto tez pomyslec nad 2500, wyzsze takty, zawsze cos, bo choc przed chwila wychwalalem 2400 to nie oszukujmy sie, nie jest tez to jakis potwor. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

i5 miałem w starym PC ale niestety miałem 9600 GT i procek był strasznie ograniczony ;/ Dobra, chyba znowu się na niego zdecyduje :D
Można jeszcze prosic o jakas sprawdzona i dobra grafe do tego? Do owego starego kompa kiedyś kupiłem 460gtx używke z allegro i po 2-3 miesiącach wywaliło artefakty. 

Karta nie musi być nowa, ale raczej z jakiegoś "ogarniętego" sklepu lub polecanego sprzedawcy, chciałbym na nią przeznaczyć jakieś 300zł

Opublikowano

nie wiem dlaczego to takie tanie, troche podejrzane, ale ogolnie tak, dalaby rade, podaj jeszcze zasilacz tak wgle, zapomnialem spytac wczesniej.

asus/sapphire najlepsze, ja wole te drugie.

Opublikowano

W starym kompie miałem OCZ SXS 500W ale mial to do siebie, ze piszczal kiedy komp byl wylaczony, sprzedalem go jakis czas temu za 9 dyszek. Teraz chcialbym kupic jakis za ok 100zl, mysle ze jakis styknie

Opublikowano

A teraz mam takie pytanko, juz po zlozeniu kompa....mam ten stary dysk na ktorym oczywisie byl system i kilkadziesiat/set gb plikow. Gdy podlacze go do mojej nowej maszyny to wybuchnie czy normalnie system itp sie wlacza? :D

Opublikowano

A teraz mam takie pytanko, juz po zlozeniu kompa....mam ten stary dysk na ktorym oczywisie byl system i kilkadziesiat/set gb plikow. Gdy podlacze go do mojej nowej maszyny to wybuchnie czy normalnie system itp sie wlacza? :D

Będzie problem z systemem, bo komp może się nie włączyć (system zbootować), wywalać BSOD'y lub inne rzeczy, które nie powinny się dziać.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Szkoda kasy na te zasilke imo, dosc stary zasilacz, nie mowie ze zly, ale wolalabym juz za 150zl nowego anteca vp, ktory bedzie pewny, na gwarancji, ale tak to k

PS nie rob double postow, uzywaj edycji. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ok, no to karta zamówiona, cena 270 z kw razem wyszło. Troche się boje zamawiać tamten procesor bo ta cena jest dosyc niska ;/

Opublikowano

A więc tak, zamówione już mam procesor i5 2400, msi hd 7850, ram 4gb hynixa i został mi jeszcze zasilacz. Nie chce nie wiadomo ile ładować, chce po prostu żeby utrzymał napiecie tych podzespolow oraz zeby sie nie spalil. Moze byc uzywka oczywiscie, sam bym znalazl ale sie nie znam :D Tak do 100 byloby fajnie, dziekuje bardzo!

A więc tak, zamówione już mam procesor i5 2400, msi hd 7850, ram 4gb hynixa i został mi jeszcze zasilacz. Nie chce nie wiadomo ile ładować, chce po prostu żeby utrzymał napiecie tych podzespolow oraz zeby sie nie spalil. Moze byc uzywka oczywiscie, sam bym znalazl ale sie nie znam :D Tak do 100 byloby fajnie, dziekuje bardzo!

Opublikowano

http://allegro.pl/zasilacz-silentiumpc-deus-g1-500w-80plus-bronze-i6490689095.html#thumb/5 A ten? oplaca sie? Dobra firma tak mi sie wydaje

Spasi do msi hd 7850? chodzi o jakies wtyczki itp

Deus'y były przeciętne. Nie warto ich brać.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...