Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer 2,5k

razzeY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznijmy od tego że jest to zestaw luźnie złożony przeze mnie dla kogoś kto jest zainteresowany kupnem komputera do gier typu League of Legends, być może do swobodnego rozkręcania kariery na YT, ale zanim cokolwiek zaproponuję tej osobie pragnę poprosić Was o radę - tak dla pewności. 
Zestaw zawiera wszystko, jeśli czegoś nie pominąłem. Czemu bez karty graficznej? - w tym wypadku postawię raczej na używaną GTX 780 od Palita, Super Jetstream ofc (przystępna cena + wydajność porównywalna do 970, choć nad samą 970 też się zastanawiam). 

SSD raczej będzie zbędny, zastanawiam się tylko nad lepszym zasilaczem - OC będzie może w dalekiej przyszłości, a nie jestem pewien czy ten zestaw wykorzysta kiedykolwiek możliwości aktualnego zasilacza. Dla OC również postawiłem na lepsze chłodzenie niż stockowe albo dwa razy tańsze od chociażby jakiegoś Spartana HE1024.

Jeszcze w najbliższym czasie zapytam w innym temacie o kolejny zestaw dla innej osoby, ostrzegam żeby nie było podejrzeń że co miesiąc składam nowy zestaw.   :D

Oto link:

https://www.morele.net/inventory/info/R1HzrA/

Chciałbym wspomnieć iż zamierzam użyć kodu na darmową wysyłkę + montaż, także o tym nie musicie przypominać, ale dzięki.  xD

challenger.png

Opublikowano

Ref

challenger.png

Opublikowano

japierdole no, jak mozna brac 4gb ramu, ZAWSZE bierzesz 8, plyta przeplacona wez zwykle b150 od msi za 300zl jak juz, chlodzenie zmien na fortis 3 bo roznica mala a glosnosc wieksza, buda na rg1/rg1w/rg3, z3 to plastik, reszta bedzie, karte 970.

Opublikowano

japierdole no, jak mozna brac 4gb ramu, ZAWSZE bierzesz 8, plyta przeplacona wez zwykle b150 od msi za 300zl jak juz, chlodzenie zmien na fortis 3 bo roznica mala a glosnosc wieksza, buda na rg1/rg1w/rg3, z3 to plastik, reszta bedzie, karte 970.

Chłodzenie to maksymalnie Spartan LT. W końcu i tak nie podkręci tego proca. Poza tym autor dał pamięci DDR3, gdzie są potrzebne DDR4. Reszta to już jak @f4lcon powiedział.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

W kwestii ramu - wyraźnie tam jest jest zaznaczone: "ilość: 2". Choć można to przeoczyć, toteż się nie czepiam. 

Co do zaproponowanych przez Ciebie części - płytę, obudowę i chłodzenie zmieniłem na twoje propozycje.

Chłodzenie to maksymalnie Spartan LT. W końcu i tak nie podkręci tego proca. Poza tym autor dał pamięci DDR3, gdzie są potrzebne DDR4. Reszta to już jak @f4lcon powiedział.

Pozostaję przy Fortis 3, też ze względu na to że Spartan LT nie jest dostępny - ale również tak na przyszłość, w której coś w złożonym już sprzęcie coś może zostać wymienione.

Przeoczyłem DDR4, to również wziąłem pod uwagę.

--

Teraz ostatecznie - czy wszystko w tym zestawie gra?

https://www.morele.net/inventory/info/DVHGR0/

Dzięki za pomoc.

challenger.png

Opublikowano

W kwestii ramu - wyraźnie tam jest jest zaznaczone: "ilość: 2". Choć można to przeoczyć, toteż się nie czepiam. 

Co do zaproponowanych przez Ciebie części - płytę, obudowę i chłodzenie zmieniłem na twoje propozycje.

Pozostaję przy Fortis 3, też ze względu na to że Spartan LT nie jest dostępny - ale również tak na przyszłość, w której coś w złożonym już sprzęcie coś może zostać wymienione.

Przeoczyłem DDR4, to również wziąłem pod uwagę.

--

Teraz ostatecznie - czy wszystko w tym zestawie gra?

https://www.morele.net/inventory/info/DVHGR0/

Dzięki za pomoc.

Tylko, że jest to nieopłacalne. By robić OC będziesz musiał zmieniać zarówno proca jak i płytę główną. 

Jak nie ma Spartan'a to weź Fera 3:

https://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fera-3-he1224-spc144-858455/

@f4lcon chodziło o tą płytę:

https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b150m-pro-vdh-b150-ddr4-sata3-usb-3-1-matx-b150m-pro-vdh-779411/

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...