Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabezpieczenia przed Cheaterami? Expowiska w polsce? Serwery Proxy?

damian1232

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem nowy w dziale "Hacki i Boty", stąd niewiele wiem o tym, za co grozi ban na serwerach pokemon go. Z postów które udało mi się przeczytać wiem, że łatwo dostać bana za:
- tak zwane snipe'ienie, które jak się domyślam polega na szukaniu pokemonów w olbrzymich odległościach od nas,

- puszczanie bota za granicę, z odległym ip (położenie: usa, ip: europejskie).

- zbyt duże tępo poruszania się 10km/h + (Karyvlea)

- kilkudniowe expienie (bez przerwy) (Karyvlea)

- Szybkie i Częste zmiany lokalizacji o kilkaset km + (nie tylko teleportacje) (Ktosiu)

- Korzystanie z Nox'a

Biorąc pod uwagę, że dzięki poświęconym godzinom, bez wspomagaczy zdobyłem ~20 poziom, chciałbym prosić was o pomoc w uzyskaniu wskazówek - jak nie zostać zbanowanym, bo szkoda byłoby stracić zmarnowany czas. 

Chciałbym również zapytać o sprawdzone expowiska i respy rare pokemonów w polsce - Czy ktoś? Coś?

Oraz czy znacie jakieś dobre serwery proxy, dla określonych lokacji (tokio/new york)?

Opublikowano

Właśnie sam podałeś jeden z powodów banów, latanie po całym kraju i expienie gdzie się da bo tam złote góry można złapać.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Chciałbym również zapytać o sprawdzone expowiska i respy rare pokemonów w polsce - Czy ktoś? Coś?

Ja expię na Starym Mieście w Warszawie lub pod Pałacem Kultury.

Jestem nowy w dziale "Hacki i Boty", stąd niewiele wiem o tym, za co grozi ban na serwerach pokemon go. Z postów które udało mi się przeczytać wiem, że łatwo dostać bana za:

- tak zwane snipe'ienie, które jak się domyślam polega na szukaniu pokemonów w olbrzymich odległościach od nas,

- puszczanie bota za granicę, z odległym ip (położenie: usa, ip: europejskie).

-(?) Przypuszczam, że również za nagłe zmiany położenia czyli powiedzmy jedną godzinę expię w londynie na angielskim ip, kolejną z japońskim adresem jestem sobie w tokio, nie mówiąc już o typowym teleportowaniu się.

Często bociarze dostają bany za to, że ich postać cały czas porusza się bardzo szybko. Bardzo szybko to mam na myśli 15km/h+. :) Bana też można wyrwać za ciągłe expienie konta przez parę dni bez przerw. 

Opublikowano

Rozumiem, ja mam ustawioną prędkość 14km/h  (max), czy jest w stanie mi to zaszkodzić? W jakich odstępach czasu powinienem zmieniać lokację? oraz czy w ogóle zmieniać? na tę chwilę bocę we Wrocławiu, bywam tam kilka razy w tygodniu, więc myślę, że to nie jest nic dziwnego. 

Opublikowano

Rozumiem, ja mam ustawioną prędkość 14km/h  (max), czy jest w stanie mi to zaszkodzić? W jakich odstępach czasu powinienem zmieniać lokację? oraz czy w ogóle zmieniać? na tę chwilę bocę we Wrocławiu, bywam tam kilka razy w tygodniu, więc myślę, że to nie jest nic dziwnego. 

Tak jest ja bym proponwował max 8-10 km/h i wogóle nie zmieniaj lokalizacji

Opublikowano

Nie skacz po lokalizacjach, niska szybkość (max do 10 km), nie snajpienie Poków, bocenie z dniem/dwoma przerwy, siedzenie tylko w Polsce (możesz na Noxie np. do USA iść i nic Ci nie będzie). 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie. Jest to normalna prędkość przy np. jeździe na rowerze. Imo nie musisz zmieniać lokalizacji, chyba, że chcesz, ale wtedy to radzę odczekać parę minut (jeżeli to jest inna miejscówka we Wrocławiu) lub parę godzin (jeżeli chcesz ustawić bota w innym mieście).

Opublikowano

Postanowiłem mimo wszystko zmniejszyć ryzyko i znieść tempo do poziomu 10km/h. Jeżeli chodzi o przenoszenie się z miejsca na miejsce, mam w planach robić przerwy w używaniu bota 1-3 dniowe i wraz z ich upływem zmieniać lokację na np. Warszawę, chcąc trochę odgapić od bardziej doświadczonego pana Karyvlei. :)

Przy moim aktualnym poziomie, ta prędkość zdobywanego doświadczenia i klucia jaj, jest wystarczającym wspomagaczem.

Temat mogę aktualizować wraz z nowymi postami odnośnie zagrożeń banem, ze strony Niantic. 

Jeżeli chodzi o Nox'a, to na dziś dzień nie będę już kombinował, ale z pewnością zainteresuję się tym na dniach. 

Opublikowano

Najlepiej to zmieniając na daleki kraj zwłaszcza stany i mając amerykańskie IP odczekać 12-24 h

W obrębie kraju mozna przyjąć ok 100 km na 2-3h bez gry, sam tak latam po Londynie  2 h spokojnie wystarczają żeby nawet softbana nie złapać za zbyt szybką zmianę lokalizacji. 

W domu bot działa mi praktycznie cały czas, używam Catchem, 20-30 minut działania ok 10-15 k expa i potem 30-60 minut przerwy 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

od bardziej doświadczonego pana Karyvlei. :)

Ojezu, ale ja kobietą jestem.  T_T

Cholercia, a zdążyłem już skorzystać. 

Ja bym nie próbowała używać Noxa. Najbezpieczniejszym botem na ten moment jest TuringBot. :) Symuluje pracę człowieka, nie przeskakuje przez jeziora czy środki autostrad. Można ustawić tam "opóźnienie", czyli np. nie ewoluuje stu pokemonów w ciągu paru sekund. I - z tego co pamiętam - potrafi się wyłączyć sam po złapaniu jakiejś liczby pokestopów.

Opublikowano

Ja na pokesniper jade parę dni, łapię same rare pokemony i jest git, nie otrzymasz nawet softa, bo co prawda postać teleportuje się do poka, ale gdy wchodzi w interakcje to wraca do lokacji ustawionej przez nas na początku (W moim wypadku koło mojego domu) i dopiero go łapie.

Nie wiem kto za pokesniper'a dostał bana.

ps. sporo pokeboli to podstawa

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

od bardziej doświadczonego pana Karyvlei. :)

Ojezu, ale ja kobietą jestem.  T_T

Cholercia, a zdążyłem już skorzystać. 

Ja bym nie próbowała używać Noxa. Najbezpieczniejszym botem na ten moment jest TuringBot. :) Symuluje pracę człowieka, nie przeskakuje przez jeziora czy środki autostrad. Można ustawić tam "opóźnienie", czyli np. nie ewoluuje stu pokemonów w ciągu paru sekund. I - z tego co pamiętam - potrafi się wyłączyć sam po złapaniu jakiejś liczby pokestopów.

Nie wprowadzaj go w błąd jak nic nie wiesz :) najbezpieczniejszy jest najnowszy Necro który również symuluje pracę człowieka poza tym umożliwia poruszanie się według tras google i też ma opóźnienia.. pomijając setki innych fajnych funkcji :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...