Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] HelpCom - podrasowana wersja komendy /help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

plugin działa na wersji spigot 1.8.+ / 1.9.+

Plugin jest w zasadzie niedokończony , ale jak najbardziej sprawny, przynajmniej mam taka nadzieję .
plugin nadpisuje komende help ,
zielone elementy czatu sa interaktywne, można na nie kliknąć albo po najechaniu wyświetlają dodatkowe informację .
prosty algorytm w pluginie wybiera komendy do których gracz ma uprawnienia i tylko te mu wyświetli < taki był zamysł ale nie sprawdziłem i nie wiem czy działa.
wszystko opiera się na pliku plugin.yml , i z niego sa pobierane wszystkie informacje o pluginie (komendy , opisy , permiss)

nie mam nic przeciwko edycji kodu

ss

2gsl53p.png

link
https://drive.google.com/file/d/0B2geph-rdDRDTlRNVDhEd0JkUWM/view?usp=sharing
skan

https://www.virustotal.com/pl/url/dbb4a989dc3fb708f6d76fe4b227d2ad09e8e552c861bf2b0fc91e2e238e37ab/analysis/1472989074/
Opublikowano

@damianq20

Dobrze się zapowiada, jedno pytanie będą aktualizacje ??

PS.

Każdy może napisać taki skrypt ale + za plugin

nie przewiduje aktualizacji <( plugin powinien działać na wszystkich wersjach od 1.8 spigot) , nie zamierzam nic więcej do niego dodawać ani nic zmieniać

Ciekawy plugin jak i inicjatywa, można source code ?

nie mam jak umieścić source :) , więc nie dodam

Opublikowano

wyobraź sobie że plugin powinien działać bez aktualizacji nawet pod najnowszą wersje 1.1 spigot

plugin działa , wyświetla poprawnie informacje o komendach / pluginach , podaje listę pluginów,  natomiast nie do końca jestem pewny czy funkcjonuje algorytm odpowiedzialny za wybieranie komend do których gracz ma permiss .

plugin wykonałem dawno temu , teraz go udostępniłem ;/ , nie jest to nic wielkiego ani trudnego do zrobienia , ale jakoś nigdzie takiego na forum nie widziałem, więc teraz jest

Opublikowano

mało konkretów co ci nie dziala , jakies logi z konsoli , wersja java / spigot :? plugin korzysta z bungeApi a z tego co na szybko zerknąłem nic się nie zmienia ... więc samo przez sie że musi działać, bo szczerze wątpię aby inny element api z którego korzystałem uległ zmianie .

@AlexsanderARG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...