Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy komputer. Mała wydajność

minetro2033

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem wczoraj nowy komputer. Niestety w każdej grze FPS'Y nie przekraczają 20-50 fpsów W KAŻDEJ GRZE !

Oto Komputer

Procesor - Intel Core i5 6400
 Karta Graficzna - NVIDIA GeForce 750
 RAM - 8 Gb HyperX DDR4
 DirectX 11 
 System - Windows 10 Home
 64 bit 
Sterowniki 372.70
Płyta główna MSI B150

graphic.png

Opublikowano

Jak można kupić 750 bez Ti no kurde,

to tak jakby robić tost z masłem bez tosta.

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Opublikowano

kto ci powiedzial ze to dobry komputer? ta karta ssie pale, slabiak, fpsow jest tyle ile ma byc, chyba ze mowimy o light gamingu.

Wcześniej posiadałem tą samą karte  ( nie wymieniałem jej) z prockiem i3 530 i cs chodził od 90 -120 fpsów więc nwm co to za problem

graphic.png

Opublikowano

Zakupiłem wczoraj nowy komputer. Niestety w każdej grze FPS'Y nie przekraczają 20-50 fpsów W KAŻDEJ GRZE !

Oto Komputer

Procesor - Intel Core i5 6400
 Karta Graficzna - NVIDIA GeForce 750
 RAM - 8 Gb HyperX DDR4
 DirectX 11 
 System - Windows 10 Home
 64 bit 
Sterowniki 372.70
Płyta główna MSI B150

Gdzie go zakupiłeś? Jeśli sam złożyłeś i przez neta kupiłeś to możesz zwrócić części, a dokładniej kartę i zakupić 'normalną'.

Opublikowano

Dziś zmieniłem na 10 ponieważ facet w sklepie  powiedział ze win 7 nie wykorzystuje wszystkich rdzeni procesora i powiedział żebym zmienił na 10 .

graphic.png

Opublikowano

Włącz jakąś gre i pograj chwilę, a zanim to zrobisz to w GPU-Z i CPU-Z na stronie z rejestrem różnych wartości (tam gdzie masz temperatury, zuzycie vramu itd) kliknij 2 razy na tablicy z temperaturą by ustawiła się na MAX, podobnie zrób z innymi wartościami (np. zuzycie gpu w %, zuzycie vramu itd). Po wylaczeniu gier daj ssy z odczytu temperatur itd, gpu i cpu.

*ja tak robilem gdy chcialem zdiagnozowac co moze wywolywac artefakty w grach  w mojej gtx (myslalem ze to temperatura ale jednak te 60C to normalka) a okazala sie po prostu felernym modelem bo wykluczylem ograniczenie przez cpu (wymieniajac cpu) czy niestabilne napięcia [jakby kogos to obchodzilo]

==== OBECNA SPECYFIKACJA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

CPU: AMD FX-6300 X6     GPU: Nvidia GeForce MSI GTX 750Ti 2GB GDDR5                PSU: SilentumPC Vero L1 500W 80Bronze PLUS     MOBO: ASUS M5A97-PRO R 2.0 [AM3+]     RAM: GoodRam 2X4GB 1333MHz CL9      HDD: 1TB SEAGATE 7200RPM/s  
PC CASE: SilentiumPC Regnum RG1w       CPU COOLER: SilentiumPC Fera III v.2 

==== SPRZĘT POZA PC JEŚLI KOGOŚ TO OBCHODZI: ====

MONITOR: LG FLATRON W2241S 60Hz (@71Hz) MONITOR #2: LG 24M45 60Hz KEYBOARD: Natec Genesis RX22     MOUSE: A4TECH Bloody Sniper ZL5     MOUSEPAD: A4Tech Bloody B-070   

Potrzebujesz gotowki w GTA Online?http://araboooo.weebly.com

Opublikowano

Grając jeszcze dłużej zauważyłem że ciągle fpsy zaczęły sie zwiększać. Aktualnie mam około 100, ale gdy patrze w strone walki,przeciwników,sojuszników klatki spadają do około 80

graphic.png

Opublikowano

SS po godzinie grania w burnout paradise. 60 fps poza miastem bez ruchu drogowego, z ruchem w miescie 40 fps ( nie da sie pograć )  Dziwne bo na starym i3 530  z ta samą kartą działało bardzo płynnie w każdej grze.

post-840460-0-52625700-1472985753_thumb.png

graphic.png

Opublikowano

Co do SSów nie musisz dawać przed i po graniu. Wystarczą tylko po, bo zapisuję się tam również temperatura minimalna, jak i maksymalna. W HWMonitor możesz jeszcze niżej zjechać, tam masz temperatury karty graficznej. Ale na razie temperatury wyglądają normalnie.

Opublikowano

Co do SSów nie musisz dawać przed i po graniu. Wystarczą tylko po, bo zapisuję się tam również temperatura minimalna, jak i maksymalna. W HWMonitor możesz jeszcze niżej zjechać, tam masz temperatury karty graficznej. Ale na razie temperatury wyglądają normalnie.

Prosze znów ta sama gra. Instaluej jeszcze Batllefielda 4 i zobacze czy fpsy będą te same. Nwm wgl czy ten porcesor jest dobry bo mogę jeszcze oddać. Nawet niewiem kiedy włącza to całe turbo. I jak sie go włącza

post-840460-0-80031400-1472987234.png

graphic.png

Opublikowano

Nie no, procesor nie jest zły, jest dobry. Jakbyś miał niereferencyjne chłodzenie i wersje procka z K, to mógłbyś go jeszcze podkręcić, ale aktualnie to nie za bardzo.

Wersja turbo włącza się sama kiedy będzie jakaś bardziej wymagająca gra, co będzie Ci przeważnie brało ~100% mocy procesora.

Opublikowano

No to przez co mam tak mało fpsów , jak juz mówiłem na i3 530 wszystko było płynne a teraz . :( Może to przez zasilacz 500W , nie sądze żeby to było mało

graphic.png

Opublikowano

Tak 372.70 dokładnie. Może powinienem jakieś starsze pobrać, szczerze nwm. I również nie wiem gdzie takie starsze znaleźć bo na stronie Nividii nie ma, ( chyba że nie umiem szukac) :D

graphic.png

Opublikowano

Na pewno masz podpięty monitor pod kartę graficzną? Screeny które dajesz sugerują, że ta karta nie jest w ogóle obciążona, temperatura stoi na poziomie spoczynku...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...