Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona typu OLX dla Metin2?

DraGTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pomysł stworzenia czegoś podobnego do olx ale dotyczącej głównie gier mmorpg w tym mt2. Można było by zamieszczać tam ogłoszenia o sprzedaży np. yang / kont / eq a także plików serwerowych, grafik i różnego typu usług.

Oczywiście były by dostępne komentarze, opinie etc. Jak myślicie przyjmie się coś takiego? :)

Początkowo byłby podział na np. :

Waluta

Ekwipunek

Konto

Pliki serwerowe

Grafika

Usługi

Czekam na hejt jak i obiektywne uwagi ;> 

Opublikowano

Nie przyjmie się. Chyba, że założysz firmę i nawiążesz współpracę z PSC, PP, DotPay'em itd.

Ciekaw jestem co byś zrobił w przypadku, gdyby ktoś sprzedał konto i nie dał passów.

tenor.gif

Opublikowano

Nie przyjmie się. Chyba, że założysz firmę i nawiążesz współpracę z PSC, PP, DotPay'em itd.

Ciekaw jestem co byś zrobił w przypadku, gdyby ktoś sprzedał konto i nie dał passów.

Źle to ująłem bardziej w stylu olx-a z ogłoszeniami.

Opublikowano

no i właśnie w tym problem jak kolega up by powiedział.

Ktoś mógłby sprzedać konto, potem przywrócić hasło, a jeden gość by został pokrzywdzony.

Nikt by raczej nie zaufał takiej stronie, przynajmniej ja

Jeszcze sobie narobisz kłopotów.

harley.png

Opublikowano

Aby sprzedawac pliki serwerowe trzeba miec pozwolenie, na uzywanie ich.

Tak jak wyzej, nie przyjeloby sie to, chyba ze masz firme, wiedze, sprobuj, moze akurat.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Pomysł jak najbardziej okej tylko zostaje sprawa "papierkowa" i zamysłu jakby to miało działać itp. Jedno jest pewne pierwsza lepsza osoba nie może tego zrobić.

Opublikowano

Pomysł jak najbardziej okej tylko zostaje sprawa "papierkowa" i zamysłu jakby to miało działać itp. Jedno jest pewne pierwsza lepsza osoba nie może tego zrobić.

To nie żadna zasada. Za ,,nowom jakosc metina'' były odpowiedzialne podobno kompetentne osoby, a jak się skończyło?

Ja jestem za, ale bardziej cos jak g2a z ochroną konsumenta itd. nie olx :)

SNq6Ku7.png

Opublikowano

Nie ma najmniejszej szansy przyjęcia się w dzisiejszych czasach no chyba że jesteś bogaty i dobrze to rozkręcisz, ale wątpię że się uda ponieważ ludzie mają od handlu między innymi serwis taki jak allegro.

Opublikowano

Ja również uważam, że nie ma takiej opcji, żeby się przyjęło. Fajnie brzmi, ale sam zobacz. W gry MMO gra naprawdę coraz mnie ludzi. To nie są lata 2008-2012, gdzie gry MMO przeżywały swój rozkwit (metin2, Last Chaos, Shayia itp). Teraz nikomu się nie chce expić i rozwijać postaci (teraz bardziej w single player RPG), tylko nauczyć się grać jedną/kilkoma postaciami jak jest np w LOL-u czy w Docie albo pyknąć rundkę w CS-a, nabijać rangi i tyle. Nie wiadomo, kiedy taki rozkwit gier MMO znowu nastąpi (czasy gier typu Metin czy LC nie wrócą już). Po drugie każdy woli sprzedawać na allegro.pl jak koledzy wyżej pisali. Nie ma takich opcji. Gdybyś to otworzył w 2008 roku, to teraz byłbyś mega bogaty.

Opublikowano

no i właśnie w tym problem jak kolega up by powiedział.

Ktoś mógłby sprzedać konto, potem przywrócić hasło, a jeden gość by został pokrzywdzony.

Nikt by raczej nie zaufał takiej stronie, przynajmniej ja

Jeszcze sobie narobisz kłopotów.

Czy olx odpowiada za czyjes spory?

Ja wystawiam telefon, ty dzwonisz sie umawiamy i trade trade. 

Ja wystawiam brylki, ty piszesz, robisz przelew dostajesz brylki, co problem. 

Co do tematu, spoko opcja.

Bo na kazdym forum jest zakaz handlowania itd itp. 

A tak chociaz mozna byloby bez przypalu i bez oplat (jesli mowa o aledrogo).- Chyba. 

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

Opublikowano

Nie ma szans , to nie to samo co kiedys. Wiem co mowie bo troche sprzedawalem w tej grze.

Teraz slrzedac cos jest znacznie trudniej, ludzie raczej nie chca kupowac slabszych itemkow tylko jakies z pro bonami jesli juz.

u1lc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...