Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ta talia maga jest w porządku?

Czossn3q

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

deck jak deck do 16 rangi może dojdziesz nie wyżej, jako iż jesteś nowym graczem po prostu naucz się grać areny i przez nie zbieraj golda/pakiety.

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

Wywal lustrzane odbicie - tutaj i tak nie masz co tym chronić i wrzuć jakąś 1 kreaturę z mocnymi statami na late. Ogólnie świata tym nie zwojujesz ale raczej spoko.

Spokojnie można tym wbić nawet 10 rangę. Kwestia jak dobrze potrafisz grać. 

Ogólnie do 5 rangi można każdym w miarę ogarniętym deckiem grać jeżeli jesteś dobry. Wyżej już musisz mieć deck, którym stale uzyskujesz ponad 50% win rate.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

W HS gram tydzień, także dzięki za rady panowie. ;) Ostatnio lustrzane odbicie średnio mi się sprawdzało, wiec zostawiłem jedno, ale chyba wywalę i wstawię ogra za 6 many. Będę próbował się teraz za areny brać. Macie jeszcze jakieś spostrzeżenia? :D

Mam jeszcze jedno pytanie. Jak to jest z przygodami? Jeśli ją zakupię i wygram w niej karty to one zostaną jeśli przygoda zniknie? Bo wiem że kiedyś był np pakiet goblinów i nie ma go. Nie ogarniam trochę tego. :P

@1361622928-U485574.png@edit Chyba zostawię lustrzane odbicie x1 bo nie mam żadnej prowokacji w tali 

Opublikowano

Raz w roku w okolicy lutego jest nowy wielki dodatek z kartami, które się zdobywa z pakietów. Wtedy wszystkie dodatki z przed 2 lat wychodzą ze standardu (ale można nimi grać w dziczy).

Tz jeżeli teraz jest Wielki Turniej i Starzy Bogowie to jak w lutym wejdzie nowy duży dodatek to Wielki Turniej (+ czarna góra i liga odkrywcó, które były wydane w tym samym roku co WT)  wypadną i będą Starzy Bogowie + przygoda karazan + jakaś jaka wejdzie za pare miesięcy i ten nowy + przygody jakie będą po tym nowym.

Rok później zostanie ten nowy + przygody z 2017 i jeszcze nowszy + przygody 2018.

Na samym początku nie pchaj się na siłę w przygody, graj jak najwięcej aren, oglądaj streamerów (w Polsce bardzo popularny jest MKRR3, polecam bo gra dobrze) lub patrz jak grają osoby co wbiły legendę.

Wszystko wydawaj tylko na areny i naucz się je grać. Jak dobrze będziesz grał areny to będziesz mógł robić minimum 7 wygranych co arenę i zarabiać na kolejną z nagród.

Na początku skup się tylko i wyłącznie na skompletowaniu pakietów klasycznych - one są ZAWSZE (czyli nigdy nie wypadają, za 10 lat nadal będą w grze itd.) a na tych kartach opiera się większość decków.

Nigdy nie zmieniaj na pył żadnej legendy. To, że teraz jakaś jest niegrywalna to nie oznacza, że jak wyjdą nowe karty to nie będzie dla niej zastosowania. Ilość pyłu za zniszczenie karty jest tak mała w porównaniu do kosztu zrobienia nowej że jest to bardzo nieopłacalne na dłuższą metę.

Pamiętaj, że nie każdą grę da się wygrać. Działa to w 2 strony czyli m/w tyle samo gier ile przegrasz przez pecha tyle samo wygrasz fartem (tylko zwykle tych fartownych nasz mózg nie zapamiętuje tak dobrze jak tych pechowych) ale jeżeli nie umiesz wbić jakiejś rangi dłuższy czas to oznacza, że po prostu za słabo grasz. Jeżeli skupisz sie na tym jaka błędna decyzja doprowadziła do Twojej przegranej to wkrótce będziesz miał lepsze wyniki.

Ja pierwszy raz wbiłem legendę jak zacząłem się skupiać na tym co mogłem zrobić inaczej itp i czy robiąc coś inaczej mógłbym wygrać. Po jakimś czasie w ciągu 1 dnia spokojnie wbiłem najwyższą rangę.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Dzięki Enzil wszystko mi wyjaśniłeś :D Za całego golda którego udało mi się uzbierać do wczoraj kupiłem 12 pakietów klasycznych i 2 bogów. Przynajmniej mam jakieś karty do zwykłych gier na questy i do rankingu żeby wbijać skrzynkę. Z pakietów miałem nawet legendę "Nat Pagle" ale to raczej słabe więc spyłowałem bo potrzebowałem paru podstawowych kart. Myślałem że arena jest mało pewna i w dodatku o 50g droższa, ale później bardziej zainteresowałem się tematem i będę teraz grać tylko areny. :P

Opublikowano

Dzięki Enzil wszystko mi wyjaśniłeś :D Za całego golda którego udało mi się uzbierać do wczoraj kupiłem 12 pakietów klasycznych i 2 bogów. Przynajmniej mam jakieś karty do zwykłych gier na questy i do rankingu żeby wbijać skrzynkę. Z pakietów miałem nawet legendę "Nat Pagle" ale to raczej słabe więc spyłowałem bo potrzebowałem paru podstawowych kart. Myślałem że arena jest mało pewna i w dodatku o 50g droższa, ale później bardziej zainteresowałem się tematem i będę teraz grać tylko areny. :P

ale i tak z areny masz zapewniony pakiet + 20? golda na 0 wygranych, więc jesteś z 30 golda w plecy. Jak już będziesz robił te 5+ wygranych, wyjdziesz na plus,

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Dlatego podstawą na początku HSa jest opanowanie grania aren. Kupując pakiet dostajesz kilka kart i tyle. Grając arenę dostajesz pakiet + się uczysz i w przyszłości dochodzisz do momentu kiedy możesz non stop grać i zdobywać pakiety.

7 zwycięstw to pewny zwrot złota za arenę + pakiet.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...