Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samuraido - darmowa gra akcji na system iOS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Z przyjemnością przedstawiam swoją pierwszą grę w Appstore na urządzenia z systemem iOS.

Długo nad nią pracowałem, grafikę i kod w całości wykonałem sam.

Nazwa gry:

Samuraido

Link go Appstore:

https://itunes.apple.com/us/app/samuraido/id1097788840?mt=8

Opis gry:

Zaczynamy jako biedny samuraj, gra polega na jak najszybszym ranieniu przeciwnika zaraz po wybiciu gongu, jeśli zrobimy to za wcześnie oznacza to falstart.

Trzy wygrane rundy oznaczają zwycięstwo. Grając ćwiczymy swój czas reakcji. Czekają na nas trzy tryby gry:

Singleplayer - walczymy w turniejach, trzeba pokonać każdego przeciwnika aby dojść do bossa

Multiplayer - walczymy z innymi graczami w trybie online

Shadow Kingdom - pokonujemy cienie na 8 poziomach, tutaj nie ma rund, jedna przegrana oznacza powrót do pierwszego poziomu, aby wejść do królestwa trzeba zakupić klucze, 

raz dziennie dostajemy jeden. Im większy poziom tym większa szansa na drop specjalnych przedmiotów.

Pokonując przeciwników zbieramy złoto za które możemy kupować kosmetyczne przedmioty takie jak hełmy, czapki, zbroje, ubrania oraz bronie. Niektóre przedmioty można kupić tylko za realne

pieniądze lub zdobyć za osiągnięcia oraz w Shadow Kingdom. Oprócz tego zdobywamy tzw. Rank points służące do podnoszenia naszego poziomu rangi. Maksymalny poziom to 10 - Old master swordsman.

Czeka na nas 10 osiągnięć, liczba ta może nie robi wrażenia jednak zdobycie ich wszystkich będzie prawdziwym wyzwaniem. Dodatkowo są rankingi w których możemy porównywać się ze znajomym bądź graczami z różnych zakątków świata.

Czas umila nam muzyczka w klimatach japońskich.

Screeny:

418721472830056299054.png

Zachęcam do pobierania! ;)

Opublikowano

szacun za wytrwałość, mogłeś też podać kod zawsze to jakiś feedback by się przydał na przyszłość

Jak długo się uczysz programowania i czemu IOS, a nie android? 

Opublikowano

Programowania uczyłem się tworząc tą gierkę dlatego nigdzie kodu nie będę udostępniał bo jest to amatorka na ten moment :) 

iOS wybrałem ponieważ tutaj mogę dać bez problemu mikropłatności, w przypadku androida musiałbym zakładać działalność gospodarczą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...