Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką karte graficzną mogę tu kupić?

Decav

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników mpcforum.

Tak jak w temacie, zastanawiałem się nad nową kartą graficzną i czy da radę włożyć tutaj coś z tych lepszych kart i czy ogólnie jest sens.

CPU : Intel Core i3 3220 3.30Ghz

GPU : GeForce GTX 650 1GB

Ram : GoodRam 8GB DDR3

Zasilacz : MODECOM FEEL 620W

Dysk Twardy : Western Digital Caviar Blue 1TB

Płyta Główna : GIGABYTE B75M-D3H

Windows 7 Professional SP1 64 Bit (też podam jak by co, nigdy nie zmienie)

Oczekują na odpowiedzi od osób które się na tym bardzo dobrze znają, dziękuję i pozdrawiam!

Opublikowano

sensu nie ma bo zasilacz bomba, jak wymienisz jego, wymiania karty jak najbardziej na propsie.

Rozumiem, jaki konkretnie zasilacz lepszy by się przydał?

Opublikowano

zalezy od budzetu, na zasilacz i na karte, zeby dopasowac jedno do drugiego.

jeżeli chodzi o zasilacz to cena obojętna i jeszcze takie pytanie mam, czy mogę na swobodnie wsadzić sobię drugą kość ramu 8gb?

Opublikowano

mozesz, ale srednio sie oplaca tbh, bo i tak ten procesor nie uciagnie tylu aplikacji, zeby bylo uzywane ponad te 8/9gb ramu, dont get me wrong, jest ok, ale nie na 16gb.

z zasilaczy to mozna by tu vero l1/m1 600w wsadzic ( http://www.x-kom.pl/p/227229-zasilacz-komputerowy-silentiumpc-600w-vero-m1.html ) narazie l1 (roznia sie tym ze l1 nie jest modularny a m1 tak) jest niedostepny na morelach i xkomie. oba zasilacze ogolnie spoko i maja mocy zeby utrzymac jakikolwiek upgrade karty, wiec teraz, jaki budzet na nia?

Opublikowano

mozesz, ale srednio sie oplaca tbh, bo i tak ten procesor nie uciagnie tylu aplikacji, zeby bylo uzywane ponad te 8/9gb ramu, dont get me wrong, jest ok, ale nie na 16gb.

z zasilaczy to mozna by tu vero l1/m1 600w wsadzic ( http://www.x-kom.pl/p/227229-zasilacz-komputerowy-silentiumpc-600w-vero-m1.html ) narazie l1 (roznia sie tym ze l1 nie jest modularny a m1 tak) jest niedostepny na morelach i xkomie. oba zasilacze ogolnie spoko i maja mocy zeby utrzymac jakikolwiek upgrade karty, wiec teraz, jaki budzet na nia?

jak kupię zasilacz, to zostanie mi tylko 500zł, więc na taką cenę może coś znajdziemy?

Opublikowano

luzno, tu jest sztos karta za 500zl to swietny bang4buck, w dodatku z najlepszym chlodzeniem:

http://olx.pl/oferta/sapphire-radeon-hd7970-vapor-x-CID99-IDg8vC1.html#93023cb72a

Hmm, myślę że jest ok, ale pomyślałem sobie f4lcon, że zrobię tak. Ten zasilacz który mi podałeś, czy będę mógł narazie na spokojnie go podłączyć do tej starej grafiki i czy kości będą pasowały do tej płyty co mam. I potem uzbieram sobię trochę wiecej kaski na lepszego gtx :) ?

Opublikowano

mozesz tak zrobic, tylko pamietaj zeby kosci ramu wziac takie same jak masz teraz, minimalizuje to ryzyko tego, ze cos nie bedzie dzialac z ich powodu do praktycznie zera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...