Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest teraz z tym minecraftem?

Styczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż naszła mnie ochota na pogranie sobie w minecrafta. Nie gram już od kilku lat, jak to teraz wygląda? Da się jeszcze grać bez kupowania i czy nadal wymagany jest komputer z nasa żeby nie lagowało do potęgi? 

Opublikowano

przecie nigdy minecraft nie wymagal pc z nasa by nie lagowalo xD zanim kupilem obecny komputer to mialem taki co ledwo jakas gra dzialala, ale minecraft dzialal na 40/50 fps, a na serwerach nawet wiecej, nie bylo nigdy lagow w kazdym sesie. launcherow non-premium jest od groma i latwo je znalezc

Opublikowano

Jeśli chodzi o launcher non premium to polecam Shinigima Launcher.

Optymalizacja najnowszej wersji jest w porządku, da się grać średnich komputerach.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Generalnie z Minecraftem jest c*****o. To tak można jednym słowem podsumować. Community upadło, generalnie jakoś nie ma tego klimatu.

Optymalizację na 1.8 trochę poprawili, żeby legalnie grać, to musisz kupić grę.

5465845486.png

Opublikowano

@up Bardzo dobrze powiedziane.

Jednak jak chcesz grać nielegalnie możesz sobie pobrać launcher TeamExtreme. Chyba najlepszy, ale teraz go nie używam, ponieważ mam premium.

...

Nowicjusz
Opublikowano

Ogólnie minecraft to lipa teraz community pada. Jeżeli chodzi o mnie to ja juz nie gram nie ma juz dobrch serwerów hardcore. Jeżeli chcesz pograć w jakies minigry to jeszcze można ale hardcore i pvp to juz lipa.

Jeżeli komentarz sie spodoba to fajnie :)

Opublikowano

To tylko w Polsce taki spadek zainteresowania. Ot przejadły się te wszystkie survivale i ludzie pouciekali do innych gier. Polecam grę na zagranicznych serwerach - trzymają znacznie wyższy poziom, niż polskie, a i community super!

Opublikowano

@Risen. Prawda. Community to dno, a o dawnej atmosferze podczas gry można zapomnieć.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

zgadzam się z @up :) Zapłacisz jedynie 100 zł a masz większą przyjemność z gry [o wiele] ...

Mineplex, HyPixel, HiveMC ... Lepsze community [bo nie polskie] no i lepsze tryby :3

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Pomocnik
Opublikowano

Grac sie da ale na zagranicznych serwerach typu HyPixel,Mineplex..

Wysłane z mojego lenovoA850c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Oczywiście że da się grać... Jest wiele serwerów które dopasujesz do swojego gustu, albo możesz zrobić swój serwer :D Jednak te wszystkie Aktualizacje od Minecrafta, psują lekko grę to i tak fajnie się gra cały czas. Polecam Magda Gessler

Opublikowano

Ehh, chrzanią,  a nawet nie szukają. 

Zaufaj mi, że są serwery z klimatem, ale są dość małe i niezbyt popularne, więc trzeba poszukać ;) 

Opublikowano

Są także fajne duże serwery premium, bylem zaskoczony ich jakoscia i możliwościami. Kup premium bo warto

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Opublikowano

Minecraft bardzo różni się od siebie pod względem nowości, a mianowicie tego co było kiedyś a jest teraz. Jeśli mamy wziąć pod uwagę Polskie serwery - dno. Bardzo często zdarza się że edycja wytrzyma tydzień lub krócej i graczom po prostu odechciewa się grać. Polecam jednak zagraniczne serwery ze względu na poziom i stabilność, lecz nie powinniśmy pisać tam w języku Polskim. Natomiast sprawa z FPS'ami wygląda nieco mniej skomplikowanie, a mianowicie wystarczy dobrze ustawić grę aby mieć stabilne 50-60fps. Przy takich klatkach da się grać, wystarczy mieć przeciętny procesor.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o Launcher to widzę że każdy ci już podesłał, Ja mogę się wypowiedzieć na temat samej gry. Jeśli chcesz pograć na Multi Player to musisz znaleźć  serwer który będzie pasował pod twoje wymagania, teraz wiele serwerów jest "PAY2WIN" również zwane "IZIHACE" jest tego od groma... A Jeśli chodzi o PC to nie trzeba mieć "Komputera z Nasa" :)

Opublikowano

1. Nie trzeba mieć PC z NASA aby mieć dużo fps'ów i bez lagów
2. Polskie community jest na dnie , wolę grać na Hypixel, Mineplex oraz Minecraft Party (oczywiście zagraniczny serwer) i brawl

Chcesz się dowiedzieć nieco o mnie? Zapraszam na mój profil ?

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...