Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Playstation 3 problem z połączeniem

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, otóż mam problem z połączeniem do internetu w Playstation 3.

Otóż podczas połączenia wyskakuje mi błąd 80710723

Całe ip i inne rzeczy wpisałem ręcznie gdyż automatycznie mi nie wchodziło Po wpisaniu ręcznie ip wyszukało ale nie połączyło. Wyskoczył ten błąd powyżej.

Adres MAC z konsoli dodany do wifi

Opublikowano

Jaki masz NAT w konsoli, ten błąd najczęściej wyskakuje przy zablokowanych portach.

W opcjach routera odblokuj te poty - TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480, 5223, 8080 oraz UDP: 3478, 3479.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

@tripipi Nie, mam coś takiego:

Uzyskaj adres IP Powodzenie

Połączenie Internetowe Niepowodzenie

I teraz taki myk raz pojawia się kod błędu z tematu, a raz ten 80710102

Opublikowano

@tripipi Po tym formacie od nowa włączyłem konsolę podłączyłem do wifi 40% ma.

Dns to 8.8.8.8 oraz 8.8.4.4 i teraz tak gdy sprawdziłem w testowaniu polaczenia to konsola dzialala wyskoczylo ze nie ma problemow. Po czym po krótkim czasie znowu mi wyskakuje, że problemy z DNS.. Skąd mam wziąć działające dns i co zrobić aby działały na konsoli..

Te aktualne działały przez krótki czas po czym znowu mi teraz wyskakuje ze nie da sie polavzyc z powodu dns.

Opublikowano

Zapewne przerywa połączenie, konsola próbuje się zalogować do sieci ponownie i nic to nie daje. Niech zgadnę po resecie konsola znowu zaczyna działać, ale po jakimś czasie zrywa połączenie?

Sprawdź jak wygląda sytuacja po podłączeniu konsoli do neta poprzez kabel. Jeśli przestanie przerywać połączenie, to odpowiedzią jest wifi, które po prostu gubi sygnał. Gdyby jednak nadal występował ten błąd, to wina będzie albo uwalonego routera, albo jakiejś złej konfiguracji połączenia sieciowego. Jeśli nie przerywa Ci połączenia z netem na innych urządzeniach w domu, to można wykluczyć zepsuty router. W przypadku prawidłowej konfiguracji raczej nie pomogę, nie jestem specem od tych spraw. Lepiej zadzwonić do dostawcy, albo poprosić kogoś kto się na tym zna.

Napisz też kiedy konsola traci połączenie, czy są to jakieś randomowe sytuacje, czy powtarzające się np. przy próbie zalogowania do trybu online w grze.

DNS mam identyczne, także nie warto ich zmieniać.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Routera nie mam u Siebie wszystko robię przez wifi. Do komputera podłącxam komórkę przez usb i mam 2 kreski zasięgu nawet trzy.

Pokój mam bliżej domu wujka niż salon.

Otóz mamy jeden ogród i są w nim domy jeden wujka i babci, a drugi jest ten w którym mieszkam.

Ogólnie modem/router ma wujek jest on na drugim piętrze ich domu blisko strychu z niego idzie sygnał wifi, a ja odbieram go sobie przy komputerze. Konsola też odbiera to wifi bo ma 45% więc dziwne, że zrywa połączenie. Chociaż fakt dziwne było, że raz działa a raz ukazuje że błędne dns chociaż że minute temu działało na nich.

To wygląda tak że się połącze i zerwie połączenie po czasie. Potem jak probuje sie znowu połączyć to wyskakuje ze błędne dns.

Kablowo nie mam jak sprawdzić chyba, że istnieje opcja na połączenie konsoli przez komórkę to wtedy problemu nie ma.

Albo podłącze touter do swojego pokoju do monitora jeśli się da i tam spróbować wejść na internet. Jutro to sprawdzę.

Opublikowano

Podłączyłem w pokoju konsolę i wszystko działa jak należy. Najlepsze jest to, że ps3 superslim 3004C 500gb kupiłem za 255 złotych ponieważ osoba, która sprzedawała mało opisała w licytacji konsolę, napisała że to slim i nikt nie licytiwał.

Warto było zaryzykować.

Ale czasami ta konsola tak dziwnie strzela to ten plastik czy coś gorszego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...