Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terraria: Otherworld - co myślicie?

Hillarek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jak pewnie niektóży z was wiedzą ma być kontynuacja terraria(pod tytulem)otherwold 

jak myslicie czy nowa gra sie przyjmie i co o niej sądzicie oraz gdzie można pobrać przynajmniej wersje beta

Opublikowano

Według mnie ta terraria się nie przyjmie. W ogóle straci klimat terrari. Pixelowa grafika wręcz budowała całą rozgrywkę a tu zostało to zniszczone. Po zobaczeniu trailera całkowicie się załamałem.

Opublikowano

To w ogóle nie ta sama gra. Mamy już pełno gier 2D surwival w HD i w ogóle się nie przyjmują. Tak powiedział kolega up, pixelowa grafika nadaje tej grze wyjątkowy klimat :)

Powinni zająć się rozbudowywaniem terrari, a nie tworzeniem nowych gier :D

Opublikowano

@Pies Zbigniew

Całkowicie się z tobą zgadzam. Nowa gra nie ma sensu. Podstawka powinna być rozbudowywana. Co mogło by być więcej w nowej odsłonie? A może po prostu ReLogic'owi pieniążek się nie zgadza. W internecie można znaleźć mod na textury HD.

Opublikowano

Ludzie! Jak coś to Terraria Otherworld jest to część fabularna Terrari, która musi mieć taką grafikę bo bez niej niema takiego klimatu fabularnego. Pamiętajcie jeszcze o tym, że Relogic zapowiedziało także Terrarie 2. Ale według mnie Terraria Otherworld będzie hitem. Jeszcze się przekonacie!

Opublikowano

Re-Logic nie zaprzestanie aktualizowania głównej Terrarii na rzecz Otherworld. 

Zakładam, że zajmują się tym dwa, odrębne od siebie zespoły.

40acca92eece496a978994e7b2b2a1a1.png

//Biom Oceaniczy.

Opublikowano

Do Terrari wychodzą już ostatnie updaty, więc nie sądze aby ta gra doczekała się większego updatu. Terraria Otherworld odniesie wielki sukces. Ci co mówią, że ta gra będzie niedobra to nie znają się na ocenianiu gier. Przecież ta gra nie będzie już drugim Minecraftem ona będzie inna.

:)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngThePoc Nie rozumiem porównania do Minecrafta - zupełnie.

@1361622928-U485574.pngThePoc zgadzam się z tym co powiedział kolega UP @Damian . Ale z innej beczki,

ile ludzi tyle poglądów. Jeśli ktoś nie łapie się w twój typ czyli że twoim zdaniem gra jest dobrym pomysłem nie znaczy że nie zna się na ocenianiu gier.

Przyznam, jakimś szczególnym recenzentem nie jestem ale napisałem już swoją opinię.

Dobra bo przedłużam

Czy jest może do pobrania albo są jakieś zapisy do bety tej terraria, chciałbym zobaczyć z czy to się je ale i tak myślę że to będzie porażka.

EDIT

@1361622928-U485574.pngThePoc skąd wiadomość że wychodzą ostatnie update'y do terrarii?

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngArtSergy Zapewne zamknięte beta-testy będą, ale jeśli chodzi o Re-Logic i Terrarie to ciężko do nich dotrzeć. Głównie są to Youtuberzy z wysoką liczbą subskrypcji, którzy udzielają się przy tworzeniu gry. Na razie nic konkretnego na temat daty premiery nie ma.

2017 rok - jedyna, szacowana odpowiedź studia. Skreślili całą grę, zaczęli pisać od nowa - dlatego był taki przestój.

Opublikowano

@Damian

Szczerze mówiąc jeśli skasowali projekt i tworzą go od nowa to mam nawet nadzieję że styl grafiki się zmieni chociaż pewnie szanse są marne.

Po wpisaniu terraria otherworld gameplay w google wyskakuje tylko gameplay z GDC więc chyba na razie kopie nie trafiły do youtube'rów lecz wieże ci że zapewe za jakiś czas to się stanie.

Opublikowano

"W styczniu postanowiono na chłodno ocenić postępy w pracach oraz stan projektu i wnioski nie były pozytywne. Opracowano więc plan gruntownego przerobienia wielu aspektów Terraria: Otherworld i lista potrzebnych zmian powędrowała do studia Engine Software, które współtworzy ten projekt wraz z RE-Logic, autorami oryginału. Ponadto pozycje głównego projektanta i głównego artysty zostały przydzielone nowym osobom."

Źródło: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=99508

Dokładnie o to, co powyżej chodziło. "Gruntowne przebudowanie gry".

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...