Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stare czasy

Archerath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brakuje mi czasów jak grało sie na otsach 7.6 typu Podkarpacki lub Mazurski gdzie się spędziło od cholery czasu i grało tam po 600 + osób.. Myśli ktoś, że jak by powstał jakiś nowy dobry projekt to starzy wyjadacze by wrócili ? 

Opublikowano

Kiedyś stawiałeś czystego tfsa ( czyli niezedytowany silnik ) i miałeś po 50 graczy. Aktualnie otsy prześcigają sie w nowościach i nie maja nawet 30 graczy. Może serwery kiedyś były po prostu na tyle proste, ze grało sie bardzo przyjemnie. Co do serwerów które wymieniłeś czemu w takim razie zniknęły, nie sadze ze administracja ot tak je usunęła. Prawdopodobnie nie mieli graczy i nie zarabiali nawet na ich utrzymanie. W przeciwnym razie po co zamykać taka "żyle złota" przecież nawet nie musieli by robić update jak by serwer był dobry i grało na nim 600+ osob.

Opublikowano

Pozamykali te servery bo ludzie po uciekali nowsze wersje tibi wchodziły na realu to i z otsów ubywało a jak zniszczyli tibie wrócili na otsy posiedzieli pare lat i sie ludzie postarzeli studia,praca i już nie grają. Niestety taka jest rzeczywistość a nowych graczy tibi nie ma przynajmniej nie znam takich bo każdy mówi że tibia jest lipna i brzydka grafa.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Pozamykali te servery bo ludzie po uciekali nowsze wersje tibi wchodziły na realu to i z otsów ubywało a jak zniszczyli tibie wrócili na otsy posiedzieli pare lat i sie ludzie postarzeli studia,praca i już nie grają. Niestety taka jest rzeczywistość a nowych graczy tibi nie ma przynajmniej nie znam takich bo każdy mówi że tibia jest lipna i brzydka grafa.

Zacząłem grać 3 dni temu :-D

Opublikowano

Mylisz się, ludziom przejadły się wszystkie nowe super duper gry co zajmują po 10000000 gb i wracają do starych gier. Bardzo dużo nowych graczy jest teraz w Tibi ale raczej na Realu. Dlatego otsy 7.6 czy 7.4 to dla nim może lekki hardcore.

Opublikowano

To samo co z metinem, od tych kilkunastu lat poznaliśmy Tibie na wylot i odkrywanie jej nie sprawia nam tyle frajdy. Nie kazdy ma czas na granie tyle co kiedys, trudno tez o nowych graczy z tak duża konkurencja. Wiele duzo lepszych rpg, lepsza grafika itd. Wszystko sie kiedys kończy. Jeszcze pare lat wstecz na otlistach było 8 stron i pełno ots'ow - a teraz...

Opublikowano

Mylisz się, ludziom przejadły się wszystkie nowe super duper gry co zajmują po 10000000 gb i wracają do starych gier. Bardzo dużo nowych graczy jest teraz w Tibi ale raczej na Realu. Dlatego otsy 7.6 czy 7.4 to dla nim może lekki hardcore.

No nie wiem ja grając na realu oczywiście z Pacc nie spotkałem się z nowymi graczami to samo na facc, także nie widze na world chatach nowych tylko starą elite rozmawiającą przy expieniu.Ale może to wynika z tego że gram na non pvp bo na pvp nie gram już od 3lat

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Dla mnie najlepsze czasy były wtedy jak było evo ots, albo grało się na jakis nie stabilnych co działały przez max 3 dni, najlepsza tibia to chyba 8.1 na której mi się grało, ale wracając do tibi 7.6 z tego co słyszałem ludzie składali petycję do cipsoft o to by odtworzyli taki server właśnie na tą tibie ale bezskutecznie jak widać ale sporo osób deklarowalo się że by grało, jakby stworzyć stabilnego ots jak najbardziej przypominającego tibie z starych dobrych lat, zebrać starych graczy, to server by niewyrabiał. :D

Opublikowano

Dla mnie najlepsze czasy były wtedy jak było evo ots, albo grało się na jakis nie stabilnych co działały przez max 3 dni, najlepsza tibia to chyba 8.1 na której mi się grało, ale wracając do tibi 7.6 z tego co słyszałem ludzie składali petycję do cipsoft o to by odtworzyli taki server właśnie na tą tibie ale bezskutecznie jak widać ale sporo osób deklarowalo się że by grało, jakby stworzyć stabilnego ots jak najbardziej przypominającego tibie z starych dobrych lat, zebrać starych graczy, to server by niewyrabiał. :D

sęk w tym że mazurski i podkarpacki rządziły się swoimi prawami i sporo różniły się od tibii, nie chodzi mi o wersje clienta tylko bardziej o mechanike i klimat tych otsów.

Opublikowano

Patrząc raczej na wygodę społeczeństwa, pozostało przyzwyczajenie do wygody. Wydaje mi się, że nie zbyt chętnie ludzie przeniosą się z powrotem na 7.6. Oczywiście warto zawsze próbować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...