Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Różnica między OpenVZ a KVM ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałam tego czym się różnią serwery OpenVZ a KVM ale nadal nie rozumiem o co w tym chodzi, mógł by ktoś prosto wytłumaczyć ?

I o co chodzi z tym "Przydzielone zasoby CPU 30%" ? To znaczy że z procesora 2.5GHz mam tylko 1.75GHz ?

Oraz na ile mniej więcej osób online w tym samym czasie starczą VPSy od hosteam: base, wide oraz open? (oferta w zdjęciu) Z góry dzięki :)

CLUtejK.png

Opublikowano

Serwery KVM to są serwery z pełną wirtualizacją tzn masz stałe zasoby a przy serwerach OpenVZ masz zasoby współdzielone bo system korzysta z wspólnego jądra.

Na pakiecie base przy około 120-150 userach na ts serwer jest obciążony w 80-90% 

Opublikowano

Serwery KVM to są serwery z pełną wirtualizacją tzn masz stałe zasoby a przy serwerach OpenVZ masz zasoby współdzielone bo system korzysta z wspólnego jądra.

Na pakiecie base przy około 120-150 userach na ts serwer jest obciążony w 80-90% 

Gówno prawda, że przy 120-150 userach serwer jest obciążony w 80-90% Chyba, że masz na nim jeszcze boty muzyczne/mbota.

Opublikowano

Gówno prawda, że przy 120-150 userach serwer jest obciążony w 80-90% Chyba, że masz na nim jeszcze boty muzyczne/mbota.

Widzę jakie masz pojęcie w temacie owych serwerów - bez komentarza.

Jak kolega wyżej napisał, przy pakiecie base uciągniesz maksymalnie do 150 userów, zaś pakiet open testowałem przy +/- 700 userach i nie było żadnych problemów.

Opublikowano

Widzę jakie masz pojęcie w temacie owych serwerów - bez komentarza.

Jak kolega wyżej napisał, przy pakiecie base uciągniesz maksymalnie do 150 userów, zaś pakiet open testowałem przy +/- 700 userach i nie było żadnych problemów.

K4rwa bez komentarza ... Mam pakiet openvz ten za 20zl i trzyma on 180 osób. Jak nie testowałeś to zamknij morde ^^

Opublikowano

Gdybyś wiedział kim jestem i jakie miałem serwery to byś nawet nie wątpił co testowałem a czego nie, lecz co może o mnie wiedzieć jakiś randomowy pionek z mpcforum który próbuje zabłysnąć w dziale teamspeaka.

Jesteś po prostu śmieszny, proszę o ip serwera na pw.

Opublikowano

Pakiet Base maksymalnie utrzyma ci 150 osób a na pakiecie Open możesz nawet utrzymać +/- 600 osób i nie będzie żadnych problemów bynajmniej ja tak miałem ;).

Ale koledze up trzyma 180+ bez żadnych problemów, chyba dostał lepszą od innych.  ^^

Opublikowano

Randomowy pionek. Pionkiem to Ty jesteś od urodzenia.

Podam adres ip ts,a to dostanę z pizdy ddos,a od takich "gówien" jak Ty.

Tak jak kolega napisał wyżej. Jesteś randomowym pionkiem z internetu. Dojdź to tego co my czyli 800 ludzi na ts to pogadamy i ta takie ścierwo jak ty szkoda mi transferu żeby cokolwiek z tobą zrobić.

Opublikowano

Tak jak kolega napisał wyżej. Jesteś randomowym pionkiem z internetu. Dojdź to tego co my czyli 800 ludzi na ts to pogadamy i ta takie ścierwo jak ty szkoda mi transferu żeby cokolwiek z tobą zrobić.

Odpisał kolejny pionek Vest IT,a. szkoda mi transferu. ;v

Prowadzicie ts,a pewnie 2 lata+ a ja dopiero 4 miesiąc to jak -.-

Pakiet Base maksymalnie utrzyma ci 150 osób a na pakiecie Open możesz nawet utrzymać +/- 600 osób i nie będzie żadnych problemów bynajmniej ja tak miałem ;).

Ale koledze up trzyma 180+ bez żadnych problemów, chyba dostał lepszą od innych.  ^^

Tak dostałem w gratisie 513mb ramu i procesor 2,54 ghz.

Opublikowano

Na TsOne narąbaliśmy 800 osób plebsie w 3 miesiące :) Nie wiesz nie wypowiadaj się. Amen. Rumuny już jadą.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Sprawdź sobie kolego statystyki od stycznia do marca br. takich domen jak tsone.pl oraz tsorg.pl . W 3 miesiące 800 online 

Tu masz potwierdzenie że jestem właścicielem tych domen 

QIweoS1.png

iWXPIqV.png

Opublikowano

Na TsOne narąbaliśmy 800 osób plebsie w 3 miesiące :) Nie wiesz nie wypowiadaj się. Amen. Rumuny już jadą.

Ciebie do tematu nie zapraszałem więc grzecznie proszę Wypierdalaj.

Opublikowano

Spoko wierzę, że w 3 miesiące udało się zgarnąć na ts 800 online. Masz pojęcie na temat dobrej reklamy to ludzie przyszli i przyprowadzili znajomych.

Opublikowano

A popłaczesz się? Wysłać chusteczki? Wiem gdzie mieszkasz Rumuny już jadą. Mostowa 48, kartonu 6-tego niedołężny krawężniku. Nikt mnie nie będzie wywalał z tematu chlewaku ciapaty. Jak nie wiesz to ty możesz stąd frunąć do nocnika. Amen. Pisane z Iphone 6s na który cię ciapaku nie stać. Pisane tak byś to mógł zrozumieć Allahu Akhbar.

Ale ja cię nienawidzę, jak ja cię nienawidzę, jak ja cię nienawidzę, jak ja cię nienawidzę, jak ja cię nienawidzę, jak ja cię nienawidzę, jak ja cię nienawidzę, nie wiem co ci zrobie, ale się na tobie wyżyje, wszystkie moje bóle, reumatyzm i wodogłowie skieruje na ciebie, ale cię zterroryzuje.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

A popłaczesz się? Wysłać chusteczki? Wiem gdzie mieszkasz Rumuny już jadą. Mostowa 48, kartonu 6-tego niedołężny krawężniku. Nikt mnie nie będzie wywalał z tematu chlewaku ciapaty. Jak nie wiesz to ty możesz stąd frunąć do nocnika. Amen. Pisane z Iphone 6s na który cię ciapaku nie stać. Pisane tak byś to mógł zrozumieć Allahu Akhbar.

A co do tego tematu ma fakt, że masz "Iphon 6s" ? Bo nie wiem.

Pisząc, że mnie nie stać na iphon 6s to świadczy o tym, że jestes pi3rdolonym zerem z internetu.

A to, że masz 'ciapiatych' w rodzinie to mnie to nie obchodzi xp :v

Edit:1

Zapierdalałeś na telefon 6 miesięcy to masz. :v

Jak znowu napiszesz jakieś wypociny to dopisz, że jadę po rodzicach.

Pasjonat
Opublikowano

Pisząc, że mnie nie stać na iphon 6s to świadczy o tym, że jestes pi3rdolonym zerem z internetu.

Zerem to ty jesteś Głąbie, zajrzyj w Google co to Znaczy CPU i przydzielenie Procesora :)

Opublikowano

Zerem to ty jesteś Głąbie, zajrzyj w Google co to Znaczy CPU i przydzielenie Procesora :)

Kolejne zero z internetu. Proszę o wyjście z tematu.

Opublikowano

K***a typy ogarnjicie sie od takich spraw jest pw a nie szerzycie cebulę na całego i napierdalacie postami które nic nie wnoszą do tematu.

Podsumowując:

Macie coś do siebie wyjasnjicie to na pw po co robić zbędny spam.

Co do tematu:

W wirtualizacji KVM masz przydzielone własne zasoby z których korzystasz tylko ty natomiast w wirtualizacji OpenVZ zasoby są wspodzielone znaczy to tyle że nie tylko ty korzystasz z tych zasobów.

Opublikowano

KVM - gwarantowane zasoby openvz - wspoldzielone. Wez KVM - jezeli masz pln'y, jezeli nie, kup z blazingfast.io 5/10euro - vps KVM.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Koleś i zgasi mu to dzieciak z stresserkiem za ten sam koszt :(

y8HqE13.png                             

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...