Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój Komputer a cs:go

TinaMK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie co do mojego komputera a cs:go bo praktycznie wiekszość czasu na komputerze poswiecam na te gre, idąc w stronę e-sportu i od pewnego czasu miewam jakies lekkie lagi, czasem cofki, np rzucam granat biegnąc, okazuje się ze mnie cofnelo i rzuciłem granat w sciane (takie cos zdarza się rzadko)

chodzi mi o to, że potrzebuje aby cs:go chodził u mnie najlepiej jak się tylko da.

w grze posiadam 300fps (na nuke 180-300)

mój komputer :

PROC : IntelCore i5 4590 CPU 3.30ghz
RAM : Kingston 8gb ram

Grafika : Radeon R7 260x GDDR5 2GB

PŁYTA GŁOWNA : GA-B85M - D2V

Windows 7 ultimate version 64 bit

Jeśli to coś zmieniam to jeśli chodzi o jakieś tekstury gram na najniższych ustawieniach, 4:3, grafice 800x600

W najbliższym czasię bedę miał okazję zakupić coś do komputera, tylko co, potrzebuję pomocy, jesli jest coś tutaj potrzebne prosze o pomoc! ps: myslalem o dokupieniu 8gb ramu aby było 16

dziękuje za pomoc (:

Opublikowano

Może te cofki to przez internet? to by było sensowne wytłumacznie, co do komputera , jest okey , 300fps to dużo , jeśli chodzi o wymianę części bardziej skupił się na nowej karcie.

Opublikowano

W sensie, że grafika? własnie nie wiem internet mam w miare dobry 60mb światłowód, najczęściej tylko ja siedzę ale może

ale chyba dokupienie ramu mi nie zaszkodzi co? bo mam taka okazję, myśle ze przyspieszy komputer :/ a karta 2gb to malo do cs? :D

zapomnialem dodac, robilem juz spojnosc plikow csa itp itp

Opublikowano

Zamierzam się wyposażyć w jakiś monitorek 144hz benq, w ciągu najbliższych miesięcy, btw podczas kupowania monitorka musze miec lepszy komputer?

Opublikowano

Jak FPS'y ci nie spadają poniżej 144Hz to jest ok. Możesz kupować monitor.

Te cofki to najpewniej przez ping. Jak ma się duży ping, to się pojawiają właśnie cofki.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Gram na 800x600 ponieważ jakoś to wyszło z kiedyś, planuje sie przerzucic na 1024x768 (chyba) max 1280

natomiast mam rozumiec ze jesli bede kupował monitor 144hz + zmienie rozdzialke na wieksza to mam wyposazyc sie w lepsza karte graficzna tak?

i od czego te cofki mogą byc?

Opublikowano

Gram na 800x600 ponieważ jakoś to wyszło z kiedyś, planuje sie przerzucic na 1024x768 (chyba) max 1280

natomiast mam rozumiec ze jesli bede kupował monitor 144hz + zmienie rozdzialke na wieksza to mam wyposazyc sie w lepsza karte graficzna tak?

Póki nie grasz na np. 1080p, to nie ma sensu zmieniać karty. Jak masz monitor w wyższej rozdzielczości to zobacz ile wyciągasz na danej.

Napisałem ci - prawdopodobnie ping, czyli internet, a dokładniej obciążenie. Im więcej osób siedzi na necie tym większy jest ping. Zależy to też co dane osoby robią prze internet, bo jak oglądają np. YT w 4K to się nie dziwię, że masz spory ping.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

sorry zlagowalo mi forum i napisalem pare razy

chodzi o to ze gram faceity premium z kolega albo dwoma i mamy te smae pingi bo mieszkamy obok siebie i nie mają tych cofek, a ja ich jeszcze jakis czas temu nie mialem :/

co do pc? nic nie musze robic? bo i tak nie pomogę tak? rozumiem dziękuje :)

Opublikowano

podaj dokladny model tego benq'a ktory masz zamiar kupic, bo jak xl2411z, to tego nie kupuj.

jak nie pomozesz, pewnie ze pomozesz, pierwsze co to wymiana karty, reszta jest calkowicie ok, a dokupywanie kolejnej 8-emki do ramu sie nie oplaca.

Opublikowano

Jak nie masz co robic z kasa no to zmien karte, nie wiem jaki budzet, ale nie schodz ponizej gtx 950, ram to juz rob jak uwazasz, nie potrzeba dokladac. 

Co do cofek, jesli jestes taki pewny, ze nie przez neta, no to sprobuj zrobic format, zrobisz to i tak, dlaczego? Bo zanim zmienisz nawet karte polecam zaopatrzyc sie w ssd, juz pomijajac ze system przyspieszy, komputer bedzie bardziej zwawy, moze nie da to fps w csku, ale mapy beda Ci sie szybciej ladowac, zapewne bedziesz pierwszy na serwerze przed osobami, bez ssd. 

SSD 128GB: https://www.morele.net/dysk-ssd-transcend-ssd370-128gb-sata3-ts128gssd370s-732386/ (wystarczy na system, CS i jeszcze pare bzdet, mozesz go zapychac do konca, nic nie boj, kosci MLC, nie bedzie zwalnial pelny)

SSD 240GB: https://www.morele.net/dysk-ssd-goodram-iridium-pro-240gb-ssdpr-iridpro-240-720767/ (wiekszy ssd, oplacalniejszy bo placisz 50% ceny za w/w dysk, a zyskujesz 100% wiecej miejsca, jakbys chcial cos tam jeszcze zainstalowac, inne gry np takiego wiedzmina 3 gdzie loadingi na HDD sa dosc dlugie). 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Okej a karta jest az taka zła ze wszyscy mówią ze do wymiany? bo nie miałem żadnych problemów jesli o nią chodzi, chyba ze chodzi wam o to ze karta do wymiany jesli monitor bede kupowal ?

co do monitora, dokładnie nie wiem, ale nie bede tych po 3k bo na takie szkoda mi kasy, jakis benq mysle do 1500 okolo max

Opublikowano

1500zl to kupisz monitor i zainwestuj w tego ssd 128gb, serio, karta moze zostac, zobaczysz jakie beda fpsy, ale na low w takiej rozdzialce imo dalej bedzie dobra. Bardziej tak pisza, bo Twoj PC generalnie pod Cska jest ok, ale jesli koniecznie cos checsz wymieniac. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Chodzi o to, że mam 17 lat, i poprostu pieniędzy tak szybko nie zarabiam, dlatego zbieram konkretne sumy i chce kupowac sprzęt który będzie do gier na lata (chociaż ja tylko cs i jakies gta moze)

rozdzialka jedynie o czym mysle to o tej 1024x768 bo wiekszosc ludzi takiej uzywa wiec :)

Okej, pomysle też o SSD

ps: jest jakas roznica w benq za 1300zł 144hz vs Benq za 2800zł 144hz? w sensie ze roznica w grze, bo wiadomo ze moze byc wiekszy albo jakies opcje miec, chodzi mi o to zeby miał te opcje które są mi tylko potrzebne :)

Opublikowano

nie ma co wywalac hajsu w bloto w takiego za 2800zl, rozni sie tam paroma bajerami ktore do zycia nei sa potrzebne i tym ze ma 1440p, a wiadomka 1080p masterrace i tak.

pomijajac ze takiego dobrego 144hz wyrwiesz za 1150~, takze nie ma sie co bac wszystko na luzie w twojej sytuacji.

Opublikowano

Ok, dla mnie się liczy to żebym miał poprostu perfekcyjne warunki do gry w cs:go, komfort i wyniki w grze, coś co kosztuje a jest tylko luksusem, nie jest mi potrzebne,

Chciałem jeszcze zapytac jeśli ktoś moze jest w temacie, orientuje sie ktos w jakie słuchawki (takie jak od telefonu) + wygłuszające mógłbym się wyposażyc? wiem ze pro gamerzy juz rzadko z takich korzystają bo maja komory dzwiękoszczelne natomiast ja mam swój pokój ale na ulicy zawsze ktoś coś robi albo w domu i czasami utrudnia to lekko grę, przy okazji słysząc tylko grę mozna by się lepiej na niej skupić, droga taka sprawa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...