Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera

nowy007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otoz ze wzgledu ze padl mi laptop musze nabyc szybko kompa podaje specyfikacje

Msi h81m p33 matx.

8gb crucial cl9 1600mhz

Pentium g3258

Antec 500w

Seagate 1tb sata3

Tutaj. Pojawia sie pytanie do was na ta chwile mam ograniczony budzet i do 10 bede bez karty graficznej czy na tym ukladzie graficznym procesora pogram w csgo po oc?

Jaka karte byscie mi polecili tania do gier. Typu gta 5 fifa 17zastanawiam sie nad. Jakims gtx 750 ti co sadzicie?aha ps procka bede zmienial pod koniec roku. Aha i obudowe posiadam tracer joker . sry za jakies bledyy pisane na tavlecie.

Opublikowano

powinienes pograc, ale jak pod koniec roku bedziesz zmienial procesor to lepiej wez skylake g4400, budzet na karte? 750ti sie nie oplaca, juz lepiej wziac jakas uzywke, za te 500~ juz mozna miec bardzo mocna karte.

Opublikowano

Budzet na karte to 600zl , z tym procesorem to miales na mysli g4400? Bo powiem ci szczerze ze po podkreceniu g3258 bedzie lepszy tak mi sie

wydaje bynajmniej

Opublikowano

http://sjp.pl/bynajmniej musialem xDD

moze i bedzie lepszy po podkreceniu, ale g4400 ma lepsze igpu i lepsza mozliwosc rozbudowy, g3258 sie tutaj nie oplaca.

za 600zl to mozna juz uzywana 950 wyciagnac, choc rownie dorbze mozna wziac hd 7970, jest lepszy, ale na 500w go nie ocniesz, wiec pytanie czy bedziesz to rbil

Opublikowano

http://sjp.pl/bynajmniej musialem xDD

moze i bedzie lepszy po podkreceniu, ale g4400 ma lepsze igpu i lepsza mozliwosc rozbudowy, g3258 sie tutaj nie oplaca.

za 600zl to mozna juz uzywana 950 wyciagnac, choc rownie dorbze mozna wziac hd 7970, jest lepszy, ale na 500w go nie ocniesz, wiec pytanie czy bedziesz to rbil

To a teraz pytanie jest takie czy Pentium g4440 i gtx950 czy pójdzie GTA 5 i FIFA 17 bo z tego co widzialem ten g4400 jest tanszy o 50 zl
Opublikowano

wat? powiedzialem, zebys wzial g4400 na skylake, chyba jasne ze musisz tez wziac plytke na h110 i ddr4 xDD

dla cb jasne dla mnie nie poniewaz nie znam sie tak na kompach
Opublikowano

Podłączasz dysk kablem SATA od danych (dołączany do płyty głównej, ale można też kupić na np. Allegro) i kablem SATA od zasilania (jest przy zasilaczu). Ten od dany jest węższy, natomiast od zasilania szerszy.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie dotyczące wentylatorów kropka Kupiłem dwa wentylatory 1 z wejściem molex i drugi z wejściem 3 pinowym a wejścia na płycie głównej są czteropinowe tak więc czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak podłączyć Te wentylatory pod tą płytę i te wejścia

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie dotyczące wentylatorów kropka Kupiłem dwa wentylatory 1 z wejściem molex i drugi z wejściem 3 pinowym a wejścia na płycie głównej są czteropinowe tak więc czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak podłączyć Te wentylatory pod tą płytę i te wejścia

W gnieździe na płycie jest taki wystający plastik. Wtyczka od wentylatora ma takie 2 wystające plastiki. Trzeba to włożyć tak, by powstała plastik wszedł w plastik (mam nadzieję, że wiesz o co chodzi).

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

W gnieździe na płycie jest taki wystający plastik. Wtyczka od wentylatora ma takie 2 wystające plastiki. Trzeba to włożyć tak, by powstała plastik wszedł w plastik (mam nadzieję, że wiesz o co chodzi).

Bede szczery nie lape moze przez to ze chory jest i goraczke mam , dasz rade podeslac jakis obrazek
Opublikowano

Bede szczery nie lape moze przez to ze chory jest i goraczke mam , dasz rade podeslac jakis obrazek

Te plastiki (na wtyczce i gnieździe) muszą się zrównać. Tak by powstała płaksa powierzchnia. 

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Przepraszam ze pisze w tym temacie zamowilem ten sprzet na morele i mam na stronie napisane 3/4 i dostalem maila w ktorym jest ze zamowienie potwierdzone ze zostanie dzis wyslane o 16 i tutaj pojawia sie moje pytanie ile bede czekal az kurier zapuka do moich drzwi?

Opublikowano

Przepraszam ze pisze w tym temacie zamowilem ten sprzet na morele i mam na stronie napisane 3/4 i dostalem maila w ktorym jest ze zamowienie potwierdzone ze zostanie dzis wyslane o 16 i tutaj pojawia sie moje pytanie ile bede czekal az kurier zapuka do moich drzwi?

Skąd mamy to wiedzieć? Wszystko zależy czy nic morele nie spaprają z wysyłką lub sam kurier. Powinna przyjść dzień po nadaniu, ale może być z tym różnie.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Skąd mamy to wiedzieć? Wszystko zależy czy nic morele nie spaprają z wysyłką lub sam kurier. Powinna przyjść dzień po nadaniu, ale może być z tym różnie.

Po pierwsze panie ex moderatorze nie wiesz nie wypowiadaj sie bo nie wnosi to nic do mojego pytania. Po drugie wydaje mi sie ze powinienes wypowiadac sie za siebie nie za innych. Po trzecie moze zle sformulowalem zapytanie, pierwszy raz zamawiam cos na morele, nie wiem jak to dziala i ile trwa. Dziekuje dobranoc.
Opublikowano

Po pierwsze panie ex moderatorze nie wiesz nie wypowiadaj sie bo nie wnosi to nic do mojego pytania. Po drugie wydaje mi sie ze powinienes wypowiadac sie za siebie nie za innych. Po trzecie moze zle sformulowalem zapytanie, pierwszy raz zamawiam cos na morele, nie wiem jak to dziala i ile trwa. Dziekuje dobranoc.

Klapki na oczach mialem sry..

jak nic nie wnosi? wszystko ci ladnie wytlumaczyl, wiec przeczytaj uzywajac mozgu a nie pieprzysz bez sensu.

Racje masz.

Cze, komputer złożony i wszystko zainstalowane teraz mam pytanie jakie testy zrobić żeby sprawdzić kompa?

Opublikowano

pierwsze to napewno podkrec karte msi afterburnerem, bo grzech tego nie robic, potem przepusc przez engine valley benchmark i 3d mark 11 zeby ogolnie sprawdzic czy po oc wszystko jest ok i ogolna wydajnosc kompa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...