Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiany w rankedach od sezonu 7

Farex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Riot zapowiedziało zmiany w rankedach w przyszłym sezonie. Wszystkie szczegóły jak i co o tym sądzę znajdują się w filmie. 

Jaka jest wasza opinia?

Opublikowano

Mi to nie odpowiada, jak dla mnie solo duo powinno być w masterze+, 2 laddery głupota. :|

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Thiaa i wbijaj 2x więcej. Nie podoba mi się to. Mogłyby być 2 ladery ale z 1 rankingiem i np w diament + jedynie solo / duo. 

Wiem, że nikt nie zmusza do grania ale serio, skoro chcą więcej kolejek to niech ogarną wreszcie 3v3 bo tam mało co się dzieje i jak ktoś wie jak grać to zwykle niezwykle długo są określone op picki i sporo niedoróbek. 

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Dobra alternatywa dla grających solo, ew. duo. Oby ten pomysł dopracowali i wcielili w życie...

Opublikowano

Bezsensu. Patrząc na to, że raz gram sam/duo, a drugi raz już w większą ilość osób to będzie mi się to rozkładało na pół. Wolałbym jedną kolejkę, bez znaczenia na jakich zasadach.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Bezsensu. Patrząc na to, że raz gram sam/duo, a drugi raz już w większą ilość osób to będzie mi się to rozkładało na pół. Wolałbym jedną kolejkę, bez znaczenia na jakich zasadach.

To dokładnie jest tak, że kolejka jest jedna dla wszystkich - czyli ludzie z drabinki solo/duo grają z oraz przeciwko ludźmi z drabinki dynamic. Tyle, że lp naliczane jest osobno.

Opublikowano

Jeżeli ip  nalicza się osobno a I TAK gra się na te same osoby to to jest idiotyzm jakiego jeszcze nie było. 

Gram solo/duo po to żeby grać na lepiej zorganizowane drużyny żeby osobno mi się naliczało? Toć to idiotyzm... Nie dość, że nie będę mógł sobie grać na zmianę w różnych składach (ponieważ grając samemu będę miał inny ranking -> będę chciał grać to gdzie częściej zagrałem) to jeszcze sytuacja się nie zmieni ponieważ i tak trafię grając solo na drużyny graczy.... 

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Pomysł z nazwami mi się nie podoba. Chyba nikt nie chciałby być w żelazie czy też miedzi. Chociaż poniekąd to jest nawet dobre...

Feeder2004 (Twitch): You boosted animal Blitz!

xMaciejkoxX (Jax): Report Blitz for assisting enemy team!

IamTitanium (Blitzcrank): You shoot me down, But I won't fall, I am titanium!

"You shoot me down, But I won't fall, I am titanium." - David Guetta - Titanium ft. Sia

(Zastosowane nazwy graczy zostały wybrane przypadkowo.)

Opublikowano

Hehe titanum brzmi lepiej niż platyna :D a tak naprawde riot powinien zajac sie rozgrywka a nie rangami bo system dywizji jest akurat dobry i nikt nie narzeka wiec po co chca zmieniac coz dobrego na byc moze gorsze? Niech wprowadza jakies duze zmiany jak rok temu w marksmanach. Albo niech zrobia oddzielna dywizje dla afkow i trolli ^.^

Opublikowano

Lepszy system niz jest teraz ale i tak uwazam ze dynamicQ calkiem powinno zostac wywalone. Wczesniejszy system dzialal po prostu dobrze i nie wiem po co bylo go zmieniac. Jak ktos chcial grac w 5 to team ranked i elo

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

To co podoba Ci sie teraz jak ruchaja Cie enemy, ktorzy graja triple premade z komunikacja glosowa? Ten system jest popsuty i nawet jesli w enemy jest premade 3 osob to u Ciebie moze sie tak nie trafic.

Opublikowano

To co podoba Ci sie teraz jak ruchaja Cie enemy, ktorzy graja triple premade z komunikacja glosowa? Ten system jest popsuty i nawet jesli w enemy jest premade 3 osob to u Ciebie moze sie tak nie trafic.

Tego nie powiedziałem, ale powinienem dodać, że obecny system i tak wymaga zmian.

To dokładnie jest tak, że kolejka jest jedna dla wszystkich - czyli ludzie z drabinki solo/duo grają z oraz przeciwko ludźmi z drabinki dynamic. Tyle, że lp naliczane jest osobno.

Czyli załóżmy, że gram sobie duo z kumplem i mogę dostać 3 solowych graczy do teamu, a w enemy może być 1 solo i 4 dynamic? Jest taka możliwość?

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Co oni odkurwiają z tą grą, ja kurwie

niech oddadzą stary system soloq/duoq i wbijanie lp, a nie probuja na sile udoskonalic jakis zjebany system gdzie nikomu sie to nie podoba
(opcja banow jedynie mi pasuje)

Opublikowano

Tego nie powiedziałem, ale powinienem dodać, że obecny system i tak wymaga zmian.

Czyli załóżmy, że gram sobie duo z kumplem i mogę dostać 3 solowych graczy do teamu, a w enemy może być 1 solo i 4 dynamic? Jest taka możliwość?

Ta

Opublikowano

Najlepszy system rankingowy był, jak były punkty ELO. (nie te ukryte tzw. mmr).

Te drabinki to taki średni pomysł ale mi nie przeszkadza ale jak zmienią tę nazwy (braz gold etc) to będzie epic fail

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Jprld na c**j to robią? powinni znowu dać SoloQ tak jak było dawniej. Teraz jak gram samemu dostaje do teamu 4 premade. Powiedzmy ze wywalę sie i po meczu reporty. Gra była najlepsza za czasów sezonu 2,3,4. 5 i 6 sezon to ścierwo.

Opublikowano

Według mnie zmiana na + nie wiem na co narzekacie, tak wam zle było jak graliście w max 2 albo samemu ze gracie na premade 5 a teraz wielki problem bo w końcu będzie możliwość wyboru xD 

lucyfergif.gif

Opublikowano

Zawsze jakaś nowość, ale mogli by w końcu dodać wbudowany komunikator głosowy w lolu, żeby dzieci się wyzywały, a nie jakieś curse voicy, dobrą opcją było by również wprowadzenie zdobywania rp za zniszczenie wrogiego nexusa 1-3 rp, wtedy by była jeszcze większa motywacja do grania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...