Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OVH zabezpieczenie przed ddos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym wstępie nie pisze tego w dziale firm hostingowych bo to problem nie opinia.

Więc wykupiłem plan VPS SSD 1.Postawiłem serwer ts3 wszystko ok, ale serwer jest strasznie podatny na ataki.Da się to jakoś zabezpieczyć ?(zmiana vps nie wchodzi w grę muszę zostać przy aktualnym ip )

ss z firewalla wygląda tak :

6h7p6h.png

Opublikowano

Po 1. Zablokuj porty 10011 i 30033
Po 2. Jak kupiłeś serwer na ovh. To ci powini zagwarantować ochronę ale tego nie zrobią bo ich firewall jest do d*upy. Dopiero Anty-DDos Game chroni serwer
Po 3. Kupuje się domene żeby później nie tracić ludzi z danego ip. I swobodnie zmieniać maszyny

Zainstaluj tcpdump

apt-get install tcpdump

I przy każdym ataku  wykonuj tą komęde z poziomu ssh

Przed użyciem tej komendy sprawdz jaki masz interfejs sieciowy

tcpdump -nnpvvi eth0 -w capture.cap -c 10000

Zachęcam cię do przeczytania tego http://www.mpcforum.pl/topic/1493765-analiza-atak%C3%B3w-oraz-ich-ograniczenie/ poradnika ręcznie można też wycinać ataki 

Opublikowano

Po 2. Jak kupiłeś serwer na ovh. To ci powini zagwarantować ochronę ale tego nie zrobią bo ich firewall jest do d*upy. Dopiero Anty-DDos Game chroni serwer

Po 3. Kupuje się domene żeby później nie tracić ludzi z danego ip. I swobodnie zmieniać maszyny

Zainstaluj cpdump

apt-get install tcpdump

Zachęcam cię do przeczytania tego http://www.mpcforum.pl/topic/1493765-analiza-atak%C3%B3w-oraz-ich-ograniczenie/ poradnika ręcznie można też wycinać ataki 

Patrzy się co się kupuje a nie, że do dupy :) Jakby mieli chronić wszystko przed wszystkim to by ceny były 4x takie jak nie lepiej. Jak chcesz mieć ochronę to się kupuje vps z oferty game na np.lvlup.pro 

I to o czym piszesz to jest wycinanie ataku aplikacyjnego, a tu się rozchodzi o DDoS'y :) 

Opublikowano

DDoS'y też można wycinać ...  Widać że nigdy nie otwierałeś pliku capture i nie wiesz co się w nim znajduje. Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj.

Wolę stać na blazingu albo hosteam niż na ovh :) A tak szczerze do mnie to kierujesz ? To nie ja mam problem z ovh tylko autor teamatu

Opublikowano

Zainstaluj tcpdump

apt-get install tcpdump

Mam domenę ale mało osób z tego korzysta xD

Opublikowano

Zainstaluj tcpdump

apt-get install tcpdump

Mam domenę ale mało osób z tego korzysta xD

jak mało korzysta to po co ja masz :D ? I to jest bez sensu najwidoczniej sam posyłałeś ip serwera do ludzi aby wchodzili przez numeryczne.

Opublikowano

Podpinasz cloudflare pod domenę, a na vpsie blokujesz wszystkie połączenia oprócz cloudflare. Jedyne co pozostaje to nikomu nie podawać numerycznego ip.

Rankboosting (Sygnatura).png

Opublikowano

Dobra dzięki za pomoc kupię game kvm na lvl.pro skoro mówicie, ze się opłaca.

Nie wiem czy wiesz, ale lvlup ma serwery od ovh 

Rankboosting (Sygnatura).png

Opublikowano

Dobra dzięki za pomoc kupię game kvm na lvl.pro skoro mówicie, ze się opłaca.

Nie wiem czy wiesz, ale lvlup ma serwery od ovh 

Wiem, lecz jest to ofera game z ovh a oferta game ma już normalne zabezpieczenia

Opublikowano

Witam,

Serwery OVH nie mają żadnej ochrony.. Wczoraj użyłem darmowego stressera na własną maszynę i o dziwo cały VPS padł od razu.. VPS był niedostępny przez ok. 10min.

Więc jak już masz zamiar korzystać z OVH to polecam Game.

Opublikowano

Witam,

Serwery OVH nie mają żadnej ochrony.. Wczoraj użyłem darmowego stressera na własną maszynę i o dziwo cały VPS padł od razu.. VPS był niedostępny przez ok. 10min.

Z tego co mówi lvlup.pro ich oferta kvm game jest "pomniejszoną" wersją ovh game.Sprawdzał to ktoś może ? bo chce być pewny w 100%

Opublikowano

Witam,

Z tego co mówi lvlup.pro ich oferta kvm game jest "pomniejszoną" wersją ovh game.Sprawdzał to ktoś może ? bo chce być pewny w 100%

Serwery kvm od lvlup.pro to dzielony dedyk ovh game, w prosty sposób można to sprawdzić.

Opublikowano

Czyli jest to oferta z lepszym zabezpieczeniem przed ddos jeżeli wierzyć innym.

Nie lepiej skorzystać z takiego hostingu jak Hosteam? Masz gwarantowane bezpieczeństwo oraz stabilność.. Utrzymując swój własny serwer u nich przez ok. 10 miesięcy nie zostałem zawiedziony.

@1361622928-U485574.pngchickchan

Opublikowano

DDoS'y też można wycinać ...  Widać że nigdy nie otwierałeś pliku capture i nie wiesz co się w nim znajduje. Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj.

Wolę stać na blazingu albo hosteam niż na ovh :) A tak szczerze do mnie to kierujesz ? To nie ja mam problem z ovh tylko autor teamatu

Prędzej Ci się procek zagotuje niż zablokujesz prawdziwego DDoS'a xD Gościu nie wiesz o tym nic i się wypowiadasz. Wystarczy metoda DNS + świeża lista proxy i nic Ci śmieszne regułki w iptables nie dadzą choćbyś wyciął pół świata :) 

Opublikowano

Prędzej Ci się procek zagotuje niż zablokujesz prawdziwego DDoS'a xD Gościu nie wiesz o tym nic i się wypowiadasz. Wystarczy metoda DNS + świeża lista proxy i nic Ci śmieszne regułki w iptables nie dadzą choćbyś wyciął pół świata :)

Nie każdy używa proxy na maszynę z której DDoS'uje  inteligencie takim sposobem może wyciąć dzieciaki które cisną go. Większość bałwanów używa streserów darmowych przed którymi nic nie stoi więc ? Jak dla mnie śmieszny jesteś ty. I nie porównuj mojej wiedzy do swojej bo nie wiesz jaka jest. Równie dobrze ktoś może DDoS'ować go z cmd a takim sposobem może go wyciąć. Nie wiemy kto stoi i czego używa. A takim sposobem można już coś wykluczyć.

Opublikowano

Nie każdy używa proxy na maszynę z której DDoS'uje  inteligencie takim sposobem może wyciąć dzieciaki które cisną go. Większość bałwanów używa streserów darmowych przed którymi nic nie stoi więc ? Jak dla mnie śmieszny jesteś ty. I nie porównuj mojej wiedzy do swojej bo nie wiesz jaka jest. Równie dobrze ktoś może DDoS'ować go z cmd a takim sposobem może go wyciąć. Nie wiemy kto stoi i czego używa. A takim sposobem można już coś wykluczyć.

Poczytaj gościu co to jest spoofing i do czego używa się proxy :) 

Darmowy stresser, który ma pare ip'ków(według tego co ty piszesz) nie wywali ovh :) 

"Równie dobrze ktoś może DDoS'ować go z cmd a takim sposobem może go wyciąć" Wtedy to jest DoS a nie DDoS :) 

Kończę bo szkoda mi cię trochę gościu. 

Opublikowano

OVH Game to dobra sprawa więc jeżeli masz możliwość to zmień serwer,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...