Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Grupa Typu "beta"

Pref

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez kilka lat mojego pobytu na forum przewinęło sie multum grup. Większość z nich ostatnio jest piętnowana za plagiaty.

Nie wiem, czy cos takiego juz było, ale wydaje mi sie fajna alternatywa i bardziej do MPC zbliżona.

Mieliśmy do czynienia z recenzjami telefonów/aplikacji? Czegos takiego ...

Mamy do czynienia z Gazeta MPC i z newsami/ciekawostkami ze swiata gier na Facebooku. Zrozumiem fale hejtu, jako iż jestem przedstawicielem grupy FB. Chociaż moim zdaniem, to najfajniejsza grupa na MPC. Nigdy jakos nie interesowałem sie na tyle "newsami" zeby śledzić te wszystkie strony, sprawiało mi frajdę przeglądając FB zobaczyć jakaś ciekawostkę itd. Mniejsza z tym...

Moj pomysł na grupę to recenzje gier w fazie bety, zaprezentowanie jej. Dobrze wiemy, ze duzo osob gra na betach przeróżnych gier. Na YT serie mniej lub bardziej znanych osob sa dosc popularne - jezeli chodzi o takie rodzaje zabawy.

Nie kazdy ma chęci, sprzet albo czas na "marnowanie czasu na betę" - grupa miałaby wydźwięk jak stare MMT gdzie nie licząc tekstu, mogłoby byc video taki gameplay z recenzja lektora.

Czekam na wasze oponie, wybaczcie za niedociągnięcia. pisze z telefonu na "wersji standardowej MPC"

Opublikowano

Mi się alternatywa podoba.

Jestem za.

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Skończy się jak mpc news czy coders team.

Nie.

A co się niby stało z MPC News?  o.O

Darujmy sobie na razie grupy, które będą pisały newsy wykraczające poza forum bo jak na razie średnio to się spisuje...

Jestem na nie.

Opublikowano

Nie.

Nie.

A co się niby stało z MPC News?  o.O

Darujmy sobie na razie grupy, które będą pisały newsy wykraczające poza forum bo jak na razie średnio to się spisuje...

Jestem na nie.

Post 1 - czyli jak? MPC News funkcjonuje normalnie. Wybacz kolego, ale masz 14 lat i na forum jestes od 8 czerwca... Jaki masz na te sprawy pogląd, jezeli nie opinie innych? Żyj własnym życiem, nie bądź podatny na sugestie. Dodam, ze grupa w ktorej jestes - upadła...

Post 2 - chyba wlasnie takie grupy sa najlepsze, MPC FB > News - ale mówiąc inaczej, filmy byłyby pokazywane w co 2/3 tygodniku + na YT MPC. Zamykanie sie stricto w klauzuli forum to głupota kolego. Ludzie szukają tu pomocy w związku z grami/hackami w dupie za przeproszeniem maja zycie forum. Myśle, ze bardziej zaciekawi ich relacja z BF 1 niz "krzysiek został nowym modem"

Opublikowano

Jak dla mnie to wszystkie grupy sa tylko po to, zeby moc posmigac z plakietka na forum. Nie maja wiekszego przebicia, nie wnosza nic ciekawego.

Opublikowano

Jak dla mnie to wszystkie grupy sa tylko po to, zeby moc posmigac z plakietka na forum. Nie maja wiekszego przebicia, nie wnosza nic ciekawego.

Bardzo czesto zgadzam sie z Twoimi wypowiedziami, chodz tym razem niezbyt. Wiadomo, kazdy człowiek robi co chce i z innych pobudek. Nie chce sie wypowiadać wiecej na temat jednej osoby z tego tematu, która pokazuje to podejście. Nie mniej jednak, moim zdaniem użytkownicy do takich rzeczy sa zbyt słabo dopierani. Byłem w MMT - trudno było sie dostać na choćby lektora/montażystę z redaktorem łatwiej.

Popatrzmy na MGT - robią świetna robotę, nie wrzucajmy wszystkich grup do jednego wora

Opublikowano

Pomysł jest ciekawy, jak większość konceptów na różnorakie grupy, który istniały/istnieją na tym forum. Mogę nawet powiedzieć, że takie inicjatywy pojawiały się od strony forumowych redakcji, gdy te jeszcze istniały. Zasadnicza kwestia to zespół, mający realizować ów projekt, czyli ludzie. Szczerze wątpię, by udało się uzbierać pełny team. To jest w sumie główna przyczyna upadających grup - brak ludzi. Nie oszukujmy się, to już nie są te czasy, kiedy użytkownicy pchali się drzwiami i oknami, np. do redakcji i faktycznie to jakoś funkcjonowało (pomijając system). Sam pamiętam masę doświadczonych dziennikarzy/korektorów, którzy przewinęli się przez progi tej społeczności, i to właśnie te osoby ciągnęły resztę w górę. Teraz, zaryzykuję stwierdzenia, takich ludzi brak, czyli adekwatnie poziom prac nie jest wysoki. Wolontariat na ten moment nie jest zbytnio opłacalny, w przeciwieństwie do tego, co było kiedyś (faktycznie wynosiło się sporo).

Reasumując, tworzenie kolejnej grupy nie ma sensu. Niech administracji skupi się teraz nad tym, co istnieje i doprowadzi to do jakiegoś poziomu. Poza tym, z tego co było mówione, wraz z wejściem IPB 4.0 pojawią się redakcje, więc może tam wciśnie się taki pomysł. Także jestem na nie.

Opublikowano

Usuńmy plakietki, funkcjonujmy dalej. Wszyscy będą szczęśliwi?

Nie.

MNT nie upadło.

Właściwie o samych betach pisze też MPC FB, tylko, że w skróconej wersji. Ludzie i tak będą się tylko interesować swoimi ulubionymi grami i znajdą je na własną rękę. Nie ma sensu publikować wszystkich bet. Nie.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Nie.

Dosc kontrowersyjna wypowiedz o mnt, biorac pod uwage agonie z jaka boryka sie mpcmobile.

Usuńmy plakietki, funkcjonujmy dalej. Wszyscy będą szczęśliwi?

Nie.

MNT nie upadło.

Właściwie o samych betach pisze też MPC FB, tylko, że w skróconej wersji. Ludzie i tak będą się tylko interesować swoimi ulubionymi grami i znajdą je na własną rękę. Nie ma sensu publikować wszystkich bet. Nie.

Takie po prostu mam zdanie, obserwujac caly proces rekrutacji do niektorych grup.

Samego istnienia grup nie neguje. Mam negatywne zdanie i tyle.

W sumie takie recenzje z bety mozna podpiac pod mnt. Daloby jakis dodatkowy material do tygodnikow. Nie byloby konieczne tworzenie nowej grupy, ktora i tak pewnie c**j strzeli przez dobor niedoswiadczonych osob.

Opublikowano

Takie po prostu mam zdanie, obserwujac caly proces rekrutacji do niektorych grup.

Samego istnienia grup nie neguje. Mam negatywne zdanie i tyle.

W sumie takie recenzje z bety mozna podpiac pod mnt. Daloby jakis dodatkowy material do tygodnikow. Nie byloby konieczne tworzenie nowej grupy, ktora i tak pewnie c**j strzeli przez dobor niedoswiadczonych osob.

Nie mam pretensji do Twojego zdania. MNT jednak nie widzę jako grupę, która recenzuje bety. Już lepiej zostawić to dla MPC FB, które już o nich informuje. Zgodzę się tez, że nie ma sensu robić nowej grupy. Zauważmy, że na ten moment są aż 3 grupy, bo MM raczej nie zostanie usunięte. Trzeba popatrzeć, iż nie starczy odpowiednich osób na tyle organizacji jesli już dla 3 jest kłopot znaleźć ludzi.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

@Pref żadne tygodniki nie wychodzą więc sądzę że grupa się skończyła ?

Po czym uważasz że mpc mobile upadło ? utrata lidera = upadek grupy ? Raczej nie...

@Przegryw tam nie ma żadnej agoni xD To że nie dostałeś lidera nie znaczy, że jest źle...

Grupa ma się dobrze i niedługo powstanie.

giphy.gif

Opublikowano

@Pref żadne tygodniki nie wychodzą więc sądzę że grupa się skończyła ?

Po czym uważasz że mpc mobile upadło ? utrata lidera = upadek grupy ? Raczej nie...

@Przegryw tam nie ma żadnej agoni xD To że nie dostałeś lidera nie znaczy, że jest źle...

Grupa ma się dobrze i niedługo powstanie.

Powstanie to znaczy, ze jej nie było? Zaprzeczasz sam sobie, skoro ma powstać to znaczy, ze upadła.

Wszystkie artykuły, konkurs "widmo" znikł - grupa ma sie w super formie.

Opublikowano

Wątpię, żeby wypaliło, dlatego jestem neutralny. 

Przegryw, tam nie ma żadnej agoni xD To że nie dostałeś lidera nie znaczy, że jest źle...

Przecież on zrobił to podanie ironicznie. -.-

Opublikowano

@AntyWarn w mojej wypowiedzi też była ironia.

@Pref nie jesteś w naszej grupie więc się nie udzielaj :P Grupa ma się bardzo dobrze.

Yatis zrobił Ci przysługę, ze pozwolił abyś dołączył do grupy. Nie umiesz sie nawet wypowiedzieć na dany temat. Zauważ, idźmy Twoim tokiem rozumowania - nie byłeś/jestes w codersach ani News, wiec łaskawie sie nie wypowiadaj

Opublikowano

lektora

Znam idealną osobę na tym forum do tego zadania XDDDDDDDDDDDDDD

Ja mam inne rozwiązanie, stworzyć kolejne MMT i podzielić je na grupy wewnętrzne: mobile, newsy, facebook, recenzje itp. itd. 

takie rozwiązanie zapobiegłoby posiadaniu multum plakietek i w ogóle uważam, że byłoby to fajne, po prostu połączyć te grupy co są dotychczas.

Opublikowano

@Pref

Tak samo mogę powiedzieć że tobie ktoś zrobił przysługę, że łaskawie jesteś w mpc facebook.

Tak samo gdybyś był troszkę dłużej na tym forum to byś zauważył że codersów nie ma od dawna :)

giphy.gif

Opublikowano

@Pref

Tak samo mogę powiedzieć że tobie ktoś zrobił przysługę, że łaskawie jesteś w mpc facebook.

Tak samo gdybyś był troszkę dłużej na tym forum to byś zauważył że codersów nie ma od dawna :)

Na forum jestem od momentu kiedy Ty dmuchała dziewięć świeczek na torcie. Nie jestesmy na Ty chłopcze. Rozumiem, ze wyjście z podstawówki i awans społeczny na gimnazjalistę przyspieszył burze hormonów i musisz sie wypowiadać. Nawet pisac nie umiesz, w grupie nic nie robisz (info od członka). Jasno napisałem byłeś/jestes - byles! Bo juz nie ma... Jak mozesz sie udzielać ma temat codersow, jak jedyne co potrafisz to nabijać bezsensowne posty. Nie upokarzaj sie juz, dojrzej i wtedy zacznij cokolwiek argumentować. Bo kazdy ma szanse sie wypowiedzieć, jezeli umiem to uargumentować i ma powyżej 30 iq

Wysłane z iPhone

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...