Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zaczynać?

Maxios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, witam. Dzisiaj sobie tak siedzialem i siedzialem , przeszukiwalem neta i zobaczyłem tego Aiona.. Wczesniej juz mnie kusił, ale jednak jakos nie za bardzo nawet go nie pobralem.. Teraz mam troche czasu i chciałbym zaczać przygode na Aionie, wiec mam kilka pytań.. Czy warto teraz zaczynać grać w Aiona czy jest sens? Trudno? Jakieś duze przewagi ułatwien kupujac za prawdziwa walute różne rzeczy? I ile graczy jest na tą pore online ? Gdzies tez czytalem, ze Aion powoli umiera... Wiec sie obawiam zaczynac. :) 

reflinki

Opublikowano

1. Jasne, czemu nie? Jest teraz patch 5.0, czyli patch PvE, w którym KAŻDY farmi lvl.
65 poziom to kwestia 14 - 18 godzin jeśli znasz sposoby, a tą kwestię omawiałem na forum wiele, wiele razy.
Patch 5.0 wszedł zaledwie 2 tygodnie temu i ludzie farmiąc po 8-12 godzin na jednym spocie mają już 73 poziomy, ale no... można toz robić powoli i bez stresu.

19.10.16 wchodzi patch 5.1, w którym zostanie dla nas odblokowany kontent PvP patcha z numerkiem "5". 
5.1 = właściwie kontent dla graczy z 75lvlem.

Aion zawsze słynął z PvP, bo Pve to tutaj tylko okres przejściowy i tak samo jest teraz. 
Otrzymaliśmy na chwilkę 5.0, aby nabić lvl i przygotować się do 5.1 

2. Nie ma ułatwień.
W grze potrzebujesz tzw "gold packa", którego możesz kupić za normalną walutę w grze.
W patchu 5.0 zostały zniesione pewne ograniczenia dla gracza, który nie posiada "gold packa". Nie mniej jednak... 100% graczy na poziomie 65 w górę biega z odpalonym gold packiem, bo to się po prostu opłaca.
Dlaczego? Odsyłam oficjalną stronę gry, w której masz tabelkę porównawczą między 3 rodzajami kont - starter ; gold pack ; veteran(niedostępna ranga)

3. Po patchu 5.0 doszło na serio sporo graczy i na każdym serwerze idzie się dobrze bawić, ale no... odradzam Barusa.
Dlaczego? Zapraszam do innych postów na forum.
Oczami forumowiczów Barus jest dobrym serwerem, ale KAŻDY weteran Aiona po prostu pogardza tym serwerem, a dlaczego? Posiedzisz tam tydzień/dwa i sam się dowiesz. 
Jeśli nie chcesz się zrazić do gry, bo napotkasz na mierne community, to zapraszam na inne serwery, na których spotkasz bardziej przyjaznych graczy. Wielu polaków sięgnęło po rozum do głowy i w momencie wydania 5.0 poszli na inne serwery. 

Specjalnie przygotowałem dla Ciebie kilka linków, z którymi warto się zapoznać jeśli będziesz chciał dołączyć do gry + resztę sam sobie doszukasz.

Linki:

Coś o klasach - http://www.mpcforum.pl/topic/1564353-czy-klasy-w-aionie-s%C4%85-zbalansowane/#entry13207231
Coś o paru serwerach - http://www.mpcforum.pl/topic/1539466-aion-liczba-osob-online-na-serwerze/

Jesteś nowy w dziale Aiona, więc gdybyś czegoś potrzebował, to zapraszam na pw, albo do innych tematów + aktualizacji tego.

Opublikowano

No i bardzo dziękuje za te informacje.. Jestem zielony z Aionem , wiec... Expienie to dla mnie bedzie cos ciezkiego zapewne i w ogole sie odnalezc z nazwami i miejscami w grze. :) Dziękuje za takie informajce przydadza się i oczywiscie sprawdze linki. ;> I chodzi Ci o to tez , ze gra ma rozne momenty PVP -> pozniej patch z PVE i przygotowania do PVP tak ? I tak w kolko? 

reflinki

Opublikowano

Nie.
Zazwyczaj było tak, że poziomy w grze podnosiły się o "5", czyli z 50 - 55 - 60 - 65, a teraz mamy przeskok i to ogromny z 65 na 75, gdzie z 65->75 potrzeba około 600kkkk expa, jak to ludzie kalkulowali.

Za czasów "starego" Aiona wbicie tej przykładowej 55 było czymś męczącym, bo ludzie nie znali sposobów i 1 dzień twardego grania zapewniał im wbicie 14-16 lvla, a dalej to już szło jak krew z nosa, bo ludzie po 3 tygodnie dymali na 34 lvl. Kiedyś to było zupełnie inaczej. 

Zazwyczaj kontent w Aionie był wydawany tak, aby każdego zadowolić, bo patche zawierały różne zmiany wprowadzające balans typu nerfy/buffy + nowe instancje PvE + sety PvE/PvP.

Niedługo wchodzi wersja gry 5.1, którą mogę porównać do starego Aiona, gdzie max lvlem był 55 oraz 60.

5.1 odblokuje nam zmiany w arenkach + 2 nowe instancje PvE + odblokuje nam kontent PvP patcha z dopiskiem "5", a co za tym idzie dojdzie także nowy set arenkowy na 75.

Sety arenowe zostały zapomniane w momencie podniesienia lvl cup'u na 65, gdyż wtedy pojawił się set za BM, czyli tzw "Strife".

Kiedyś na lvlach 55-60 80% serwera biegało w secie arenkowym, a pozostały procent biegał w secie za AP i to była istna elita.

Teraz będzie podobnie :)

5.0 jest patchem PvE dlatego, aby dać ludziom czas na przygotowanie się do 5.1, czyli po prostu... teraz nabijasz lvl.

System nabijania lvli od 1 do 65 nie zmienił się masakrycznie, więc nadal wbijasz 65 w 14-18 godzin, a od 66 do 75 już po prostu w swoim czasie dobijasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...