Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zbieram zespół do stworzenia gry 2d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie chciałbym zebrać zespół do stworzenia gry 2d na początku prostego mmorpg bez wielkich kombinacji. Po osiągnięciu tego celu wspólnie zastanowimy się czym nasz mmorpg miałby się wyróżniać i spróbowali zaimplementować nasz pomysł w grze . Co ja mogę powiedzieć o sobie : wiek :22 lata , znajomość języka c# z .NET, podstawy JS oraz stworzone kilka projektów prostych gier w game maker . I na tym też silniku chciałbym stworzyć naszego MMORPG . Czego oczekuje od osób chętnych na pewno zaangażowania i chęci nauki nie oczekuje że zgłosi się do mnie grafik który sprzedaje swoje dzieła za grubą kasę ale osoba która ma chęć w wcześniejszej/późniejszej przyszłości osiągnąć taki poziom aby jego grafika chodziła za grube $$$. Poszukuje grafików programistów dosłownie każdego i gwarantuje że dla każdej osoby znajdzie się coś do roboty. Jeżeli znalazła by się chętna osoba to proszę o pisanie do mnie na PW

Opublikowano

Nawet jakbyś zebrał już tą grupę i byście zrobili tego mmo to nie oczekuj, że kiedy kolwiek będziesz miał dużo graczy bo mmorpg i bez kombinacji (twoje bez kombinacji rozumiem jako malo rozwinięta grę) nie idzie w parze. No ale pozatym to powodzenia i jak ci się uda coś stworzyć to mogę potestować :).

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

chciałem aby na początku było bez kombinacji po czym dodawać je w trakcie tworzenia nie chcę stawiać od razu przed ekipą celu mamy stworzyć mega rozbudowanego z milionem opcji mmorpg.

Opublikowano

Tworzyć MMORPG chcesz. Gry lepiej poznać pierw musisz. Zaiste więcej nauczyć się musisz. 

Yoda-Retina_2a7ecc26.jpeg?region=0%2C0%2

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Zacznij od normalnego single player. Zacznij od dobrego roguelika którego napiszesz sam, bez pomocy grafika. I daj sobie spokój z gamemakerem.

osoba która ma chęć w wcześniejszej/późniejszej przyszłości osiągnąć taki poziom aby jego grafika chodziła za grube $$$

I mam rozumieć, że ty to zapewnisz?

Opublikowano

raczej chodzi mu o to, że pracując przy tym projekcie zdobędzie doświadczenie, które będzie mógł pokazać w portfolio, aby móc negocjować lepsze wynagrodzenie

Opublikowano

Gamemaker? Skoro interesujesz się C# to może lepiej przesiąść się na takie Unity3D? A nie jakimś programem dla dzieci, bo i tak z tego korzysta ta młodsza część.

pyhvh7E.png

Opublikowano

raczej chodzi mu o to, że pracując przy tym projekcie zdobędzie doświadczenie, które będzie mógł pokazać w portfolio, aby móc negocjować lepsze wynagrodzenie

dokładnie o to mi chodzi.

Co do game makera to bardzo dużo naprawdę fajnych projektów zostało stworzone na tym silniku.

http://www.yoyogames.com/gamemaker

polecam rzucić okiem.

Opublikowano

Ja nie przeczę temu. MMORPG początkiem złym jest jednak.

Opublikowano

jakieś tam proste projekty już zrobiłem a jak każdy wie pisanie gry multiplayer a pisanie gry single player to prawie dwie różne rzeczy

Opublikowano

GameMaker jest takim średniawym pomysłem, od razu weź się za jakiegoś rougelike'a jak to pisali moi poprzednicy, a dobrze Ci na tym wyjdzie.

Jeśli pomogłem Tobie zrozumieć Twój problem, nawet w obojętnie inny sposób, możesz dac mi '+', ale nie musisz, chociaż to pomoże ludziom zauważyć, że to pisze osoba, która ma dobre poważanie u innych i zaufają mu.

Opublikowano

GameMaker jest takim średniawym pomysłem, od razu weź się za jakiegoś rougelike'a jak to pisali moi poprzednicy, a dobrze Ci na tym wyjdzie.

ale to pisać na jakim silniku ?

Opublikowano

@cela123 @offtop

gwiezdne wojny są o gadającej żabie, która przekonała kolesia, aby zabił swego ojca :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...