Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze skrzynią ucznia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Przerobiłem sobie skrzynię ucznia (l) na skrzynkę startową (tylko nazwę i ikonkę), ale mam mały problem.

Nie działa mi quest, który na podstawie klasy postaci miał dawać odpowiednią broń (od początku to na tych plikach (terenzo) nie działało)

Więc przerobiłem troszeczkę ale i tak nie działa. Drop leci na podstawie wpisów w drop_item_special czy jakoś tak (tam gdzie jest drop skrzynek w ftp). Nie czyta mi mojego questa po prostu ;v

quest:

http://wklej.to/2iV2B

Próbowałem ze statem dodatkowym i bez, nic nie dało pożądanego efektu.

Z góry dzięki :)

by Neosieł

Opublikowano

Musisz zmienic w bazie , aby czytalo z questa (item questowy). Jezeli masz game 34k, edytuj "item_proto", odszukaj "item quest" lub cos w ten desen, podmien ze skrzyniami.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Możesz robić to na podstawie special_item_group... Użyj funkcji:

pc.give_item_from_special_item_group(id)

I tworzysz 4 grupu w special_item_group które maja w sobie eq startowe dla każdej klasy.

zandia_sygna.png

Opublikowano

Robisz sobie 4x takie same skrzynki. Quest startowy daje Ci skrzynkę ze względu na job. Później drop do skrzynki robisz w special item używając, np. Type pct

które daje Ci możliwość działania takiego jak w przypadku skrzynki azraela('zobacz sobie na pl wiki metin2').

PS. Daj type "item_quest" zamiast item_use czy jakos tak dla tej skrzynki to wtedy quest moze bedzie dzialac;d

Opublikowano
local vnum_by_job = { idwoj, idninja, idsura, idszaman }
pc.give_item_from_special_item_group(vnum_by_job[pc.get_job() + 1])

Dla leniwych. Nie trzeba się bawić w żadne skrzynki itp

zandia_sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...