Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rysunek tradycyjny - kolor.

Upss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam nadzieję, że jest tu ktoś, kto interesuje się rysunkiem tradycyjnym w kolorze.

Mianowicie, szukam kredek - profesjonalnych najlepiej, ale nie tych po 800 zł, tylko o połowę tańszych. Jeżeli znasz inne, równie dobre, to nie ma znaczenia firma. 

Jakie wybrać, dlaczego?

Szukam takich, które w zasobie będą miały przynajmniej 50 kolorów (w tym biały i kremowy, cielisty). 

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Z tego co ostatnio widziałem, bo też szukałem dla pewnej osoby kredek tradycyjnych po "taniości" natknąłem się na taki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=HZQRMovAOXY

I szczerze osoba, która teraz rysuje kredkami właśnie Jumbo, które jak dobrze pamiętam kupiła w Tesco, robi naprawdę kozackie rysunki i naprawdę nie odbiegają od tych za blisko 800zł 

W sumie też zależy do czego konkretnie potrzebujesz kredek, bo jeżeli chcesz pełną paletę 50 kolorów, to będziesz musiał poszukać po innych sklepach, ewentualnie nauczyć się mieszać kolory :D

A też zapomniałem dodać, kredki profesjonalne, jak sama nazwa wskazuje są stosunkowo drogie, rzadko idzie kupić jakieś poniżej 400-500zł :s

A wiem, że te które są używane na co dzień w dobrych rękach potrafią zrobić taki sam efekt...

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Z tego co ostatnio widziałem, bo też szukałem dla pewnej osoby kredek tradycyjnych po "taniości" natknąłem się na taki filmik: https://www.youtube.com/watch?v=HZQRMovAOXY

I szczerze osoba, która teraz rysuje kredkami właśnie Jumbo, które jak dobrze pamiętam kupiła w Tesco, robi naprawdę kozackie rysunki i naprawdę nie odbiegają od tych za blisko 800zł 

W sumie też zależy do czego konkretnie potrzebujesz kredek, bo jeżeli chcesz pełną paletę 50 kolorów, to będziesz musiał poszukać po innych sklepach, ewentualnie nauczyć się mieszać kolory :D

A też zapomniałem dodać, kredki profesjonalne, jak sama nazwa wskazuje są stosunkowo drogie, rzadko idzie kupić jakieś poniżej 400-500zł :s

A wiem, że te które są używane na co dzień w dobrych rękach potrafią zrobić taki sam efekt...

No ja wiem, że te za 30-40 zł się nie różnią za bardo od tych za 500-1000, nie różnią się obrazem, ale tym, jak się z nimi pracuje, miękkością na kartce, rozprowadzaniem i możliwością cieniowania. Nie wiem, chciałam spróbować na takich super kredkach, bo miałam okazję kiedyś porysować, ale niedługo. 

Wiem, że te polychromos są bardzo dobre, ale może ktoś tu się zna bardziej i poleci coś jeszcze :P. Są stosunkowo drogie - za 120 kredek 1000 zł:[

­

809131449509880369478.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...