Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dostawcy internetu

Arbitest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zamierzam zmienić dostawcę internetu, więc pytam was o radę.

Obecnie mój ping jest dobry (50-70ms) tylko do godziny 11-12, a reszte dnia skacze niesamowicie. Przez to gram tylko normale :P. Często zdarza się, że internetu przez kilka godzin nie ma, albo co chwile znika i się pojawia. Reasumując mogę  grać tylko do 11 i w nocy :)

Tak więc pytanie do Was - polecacie jakichś dostawców internetu? Jakieś opinie? Głównie zależy mi żeby ping był w miarę OK i żeby tak nagle nie znikał na pół dnia za często. Myślę nad Plusem, więc jeśli ktoś ma to poproszę o ocene :)

Pozdrawiam

Opublikowano

na pewno odradzam neostrade (orange) i netie, polecić nic nie moge, bo korzystam z neostrady, ale do grania w lola czy cs'a sie nie nadaje, ciągle packet lossy, freezy i inne

Opublikowano

Jaki teraz masz? U mnie np. play trzyma ciągle ping ~60 i ogólnie nie ma problemów. Wszystko zależy od tego, gdzie mieszkasz. 

Opublikowano

Witaj moim zdaniem poszukaj sobie obok siebie jakiś innych dostawców , zobacz czy tam gdzie mieszkasz możesz się do nich podłączyć. Oczywiście jeśli rozmawiamy o internecie stałym jak np światłowód / radiówka. Jeśli mobilny nie pomogę.

Opublikowano

Vectra jest calkiem spoko internet, posiadam go w drugim mieszkaniu od 2 lat i nie mialem problemow nigdy w porownaniu do starego internetu. A u siebie mam tak jak UP pisze, znajdujesz dostawce blisko siebie, ogarniasz sobie swiatlowody i masz super szybki internet bez randomowych rozlaczen i utrat pakietow/pingu. Ja mam aktualnie 850mb/s download i 250mb/s upload jakos i ok. 40 pingu na serwerach EU bez zadnych scinek wiec jak najbardziej polecam taka opcje, jest ona drozsza od Vectry ale worth jesli nie grasz tylko w lola a multi taskujesz jakies filmy, downloady w tle + rodzina korzysta.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Z obecnym dostawcą (60-70km ode mnie) mam problemy jakie opisałem.

Zastanowie się nad tymi podanymi powyżej, jednak czy ma ktoś stąd z Plusa? :)

Opublikowano

na pewno odradzam neostrade (orange) i netie, polecić nic nie moge, bo korzystam z neostrady, ale do grania w lola czy cs'a sie nie nadaje, ciągle packet lossy, freezy i inne

co ty pierdzielisz?

U mnie ping sie utrzymuje w granicach 50-80 podczas grania, a lossy i freezy maja dobre wyniki... Mam neostrade 8mb i nie narzekam :)

Polecam Netię/Vectrę. Poczytaj na internecie o obu firmach :D

//

Opublikowano

@up

Właśnie nie rozumiem, wiele osób zdecydowanie odradza Neostrade, a osoby z mojej wioski ją polecają. Już nie wiem komu wierzyć :P

Z Netii i Vectry wyczytałem, że strasznie kręcą ze swoim klientem  (dodatkowe koszty i takie tam) więc tak trochę słabo. 

Dzięki wszystkim za komentarze, dalej czekam na osobę która podzieli się wrażeniami z internetem od Plusa.

Opublikowano

Mam plusa tzn cyfrowy polsat a końcowo teraz to jest to samo i powiem tak że polecam o ile u Ciebie jest ten zasięg LTE, pingi 50-70 i nie ma żadnych problemów z lagami ani nic

BUMP

Opublikowano

Odradzam Orange. Co jakiś czas wywala neta (tak na 2-3 minuty), lagi, freezy,  ping trzyma sie na 90

Mam to samo, nie polecam. Dodam że w CSGO  loss od 5-15 % jest na 90% meczów. (MM,faceit)

Opublikowano

Ja mam UPC i jest wszystko okej. Bardzo rzadko nie ma internetu, jedynie ciężko uzyskać od nich sensowną pomoc, jak już (raz na rok?) się coś wydarzy nieprzyjemnego.

Opublikowano

Nie bierz zadnych spier*olonych orange'ow play'ow srejow zadne osoby od sieci komorkowej unikaj szerokim lukiem neti totalne gowno najwiekszy ping w polsce, bierz albo vectre albo upc vectra 32 pingu netia 75, a net niby "szybszy", a predkosc niestabilna. Upc lub vectra nic innego chyba, ze chcesz zeby na tobie zerowali kase.

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Nie chodzi tu nawet o dostawcę, tylko typ połączenia. Do grania najlepsze jest światło/DSL, przy mobilnym i radiowym bardzo łatwo o niestabilność i gubienie pakietów.

A to że gdzieś internet radiowy lub mobilny będzie działać lepiej lub gorzej to tylko i wyłącznie indywidualna kwestia budowy i obciążenia sieci w miejscu w którym z niej korzystasz.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Nie chce mi się czytać komentarzy do tematu, ale jeśli o dostawce weż jakiegoś osiedlowego bo te orange, itp to jedno wielkie gówno. Sam ososbiscie jestem na internecie "osiedlowym" i raz na dwa miesiące jest jakiś problem. Tak to wszystko działa gitarka, w dodatku mam kupione 50mb/s a w nocy czasem nawet dobija do 11mb/s przy sciąganiu.

Opublikowano

Tyle różnych postów i już nie wiem komu wierzyć ;p W internecie, na różnych forach, ludzie odradzają internet z vectry i upc ze względu na obsługę, natomiast tutaj każdy mówi że jest ok. Internet z Orange z postów użytkowników też jest  słaby, natomiast sąsiedzi mi ją polecają :P Dzięki za wszystkie komentarze, wybiorę Plusa, Orange lub Vectre/UPC. Myślę ze temat można zamknać

Tyle różnych postów i już nie wiem komu wierzyć ;p W internecie, na różnych forach, ludzie odradzają internet z vectry i upc ze względu na obsługę, natomiast tutaj każdy mówi że jest ok. Internet z Orange z postów użytkowników też jest  słaby, natomiast sąsiedzi mi ją polecają :P Dzięki za wszystkie komentarze, wybiorę Plusa, Orange lub Vectre/UPC. Myślę ze temat można zamknać

Nie chce mi się czytać komentarzy do tematu, ale jeśli o dostawce weż jakiegoś osiedlowego bo te orange, itp to jedno wielkie gówno. Sam ososbiscie jestem na internecie "osiedlowym" i raz na dwa miesiące jest jakiś problem. Tak to wszystko działa gitarka, w dodatku mam kupione 50mb/s a w nocy czasem nawet dobija do 11mb/s przy sciąganiu.

Z osiedlowym mam problemy takie jak opisałem na początku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...