Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fifti_yt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałbym prosić o podanie zestawu pod procesor Intel Core Quad Q6600, który aktualnie posiadam. Zestaw oprócz obudowy oraz zasilacza (czyli płyta główna, ram oraz karta graficzna). Komputer przeznaczony ma być do: obsługi Photoshopa, renderowania filmów, grania oraz nagrywania gry FIFA 17.

(Wymagania minimalne FIFA 17: Procesor: Intel Core i3-2100 3.1 GHz lub AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz

Karta graficzna: GeForce GTX 460 lub Radeon R7 260

Pamięć RAM: 8 GB)

Co do karty graficznej myślałem nad GTX 750TI, ale jeśli ktoś znalazłby lepszą opcję, to jestem otwarty na propozycje. 

Zestaw ten ma być do 1000 zł, więc nie oczekuję, aby złożył mi go cudotwórca i na komputerze tym, będą mi chodziły same najnowsze tytuły w 300FPSach. Chciałbym tylko, żeby komputer nie "mulił" przy używaniu Photoshopa oraz aby granie w FIFE 17 było płynne chociażby w 30FPSach na niskiej rozdzielczości, aby dało się to nagrywać. 

Pozdrawiam i czekam na propozycje.

Opublikowano

@Makaroni. Niezbyt chcę brać używki, zależy mi bardziej na nowych częściach.

Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40 GHz
RAM: 3GB DDR2
Płyta Główna: GIGABYTE G31M-ES2L
Karta Graficzna: ATI Radeon HD 4300/4500 Series
Zasilacz: Be Quiet! SYSTEM POWER 8 500W

Opublikowano

@Makaroni. Nie chciałbym zostać bez niczego przez jakiś czas, bo jest mało prawdopodobną opcją, że sprzedam wszystko za jednym razem. Mógłbyś mi w takim razie doradzić płytę główną taką, w którą wejdzie 8GB ramu pod ten procesor? Bo kartę wziąłbym GTX 750TI.

Opublikowano

duze masz te wymagania jak na to co masz, ten procesor jest slaby, nie wiem co oczekujesz po zmianie karty jak wszystko co bedziesz robil ogranicza sie do procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...