Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje gry strategicznej

linduss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Poszukuje gry polegającej na tym by jak w grze Tzar Ciężar Korony zbierać materiały, dbać o naszych obywateli, tworzyć armie i podbijać przeciwne frakcje!

(Chciałem zagrać w tego Tzara, ale nigdzie poza Allegro nie widziałem oferty kupna a pobrać tej gry nie mozna bo płatna więc piractwo itp co nie?)

Opublikowano

Mogę Ci polecić grę przeglądarkową Forge of Empires, w której to właśnie musisz dbać o obywateli, tworzyć armię, podbijać prowincje, walczyć z "sąsiadami" itp. Gra bardzo rozbudowana i nie przestaje się rozwijać. 

Opublikowano

Jak przeglądarkowa to pewnie męczy mikro płatnościami

Jasne, że tak. Choć wcale nie trzeba, bo ona tylko daje diamenty, które możesz zdobywać równie dobrze w misjach czy w różnego rodzaju eventów. Możesz też zaprosić znajomych i wtedy od tych, którzy osiągnęli daną epokę, otrzymasz za nich nagrodę, przy wyższej w postaci sporej sumie diamentów. :) Wcale nie musisz grać p2w, aby być dobrym. ;)

Opublikowano

Plemiona 1 of cours a z normalnych pc'towych to warcraft 3 nie zmiennie i warhammer'y

w Warcrafta nadal gra masę osób, a na modach to jeszcze więcej tak samo w warhammera i plemiona ;)

Budowniczy
Opublikowano

-Seria Europa Universalis

-Total War

-Seria Hearts of Iron (II WŚ)

-Twierdza Krzyżowiec (klasyk)

-Age of Empires

-Warcraft III

-Seria Tropico

Ogólnie to są moje gry, które wymagają polecenia. Wybierz coś co ci odpowiada.

Opublikowano

Ja mogę polecić od siebie tribar wars 2, anno 2205 i city skylines. Dobrze mi się grało w te gry, pomimo tego, że strategie to nie jest mój ulubiony gatunek gier.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Sporo gier tego typu znajdziesz na naszej liście gier na słabsze komputery(niestety...RTSy tego typu to już raczej wymarły gatunek) http://www.mpcforum.pl/topic/738168-lista-gier-na-slaby-pc/

Sam Tzar jest dostępny na GoG(jak promocja, to za grosze). A jeśli coś bym miał polecić, to zdecydowanie Warcraft 3 - gra na multi cały czas bardzo aktywna. A i parę od siebie dam z tych niewymienionych:

Celtic Kings(od twórców Tzara)(GoG)

Battle Realms(GoG)

Heroes of Annihilated Kingdoms(Steam)

Kingdom Under Fire

Rising Kingdoms

Armies of Exigo

Empire Earth(seria)(GoG)

Majesty(symulator zarządzania królestwem, nie masz bezpośredniej kontroli nad jednostkami, ale gra dobra i powszechnie dostępna)

Age of Mythology(Steam)

Seven Kingdoms

Warlords Battlecry(seria)(GoG)(istnieje również standalone mod trzeciej części niewymagający posiadania gry - http://the-protectors.webs.com/ )

Primitive Wars

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Polecam serdecznie:

-Stronghold (Twierdza)

-Stronghold Crusader (Twierdza Krzyżowiec)

-Stronghold Crusader Extreme (Twierdza Krzyżowiec Extreme)

-Command & Conquer 3: Tiberium Wars

Same klasyki.

Pozdrawiam - Ryszard.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...