Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.pl jest Pay2Win?

Tinebris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dlaczego wszyscy uważacie że na plu trzeba wydać hajs w is, skoro tam nie ma nic ciekawego, co spowoduje że będziesz lepszy od innych... Nie rozumiem o co wam chodzi.

Podajcie mi zestaw przedmiotów, które sami ułożycie, które spowodują że będę lepszy od innych.

Z góry dziękuję za odpowiedź, za sensowne odpowiedzi, z zestawami przedmiotów z is otrzymacie PLUSY.

5892214704222341530470.jpeg

Opublikowano

Zmianki i dodania bonu oraz rady i zwoje egzo, ma tortudze gram i widzę pełno gości co mają po 20 lvl z aura na P gdzie inni na 90 lvl nie mają tego na P xD

Na tortudze tydzień temu gość 21 lvl full is duchowe na P to 11k bez kryta walil i 60-70 lvl na skilla od 21 szły xD bez is dasz radę ale trwa to o wiele wiele dłużej + jak widzisz typa 20 lvl szarfa eq +9 full is co daje rade z metkami w lesie to powodzenia, na moje to jest mega chore

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Zmianki i dodania bonu oraz rady i zwoje egzo, ma tortudze gram i widzę pełno gości co mają po 20 lvl z aura na P gdzie inni na 90 lvl nie mają tego na P xD

Na tortudze tydzień temu gość 21 lvl full is duchowe na P to 11k bez kryta walil i 60-70 lvl na skilla od 21 szły xD bez is dasz radę ale trwa to o wiele wiele dłużej + jak widzisz typa 20 lvl szarfa eq +9 full is co daje rade z metkami w lesie to powodzenia, na moje to jest mega chore

Bez przesady z tymi 20 lvlami w red lesie, raczej chodziło ci o 30 lvle bo 20lv nie mają nawet broni ze śr, więc nic by nie biły.

5892214704222341530470.jpeg

Opublikowano

Gościu na 20 lvl robisz gizarme +9 potem mieszasz w niej bony aby wbił dobry kryt i wartość ataku, w tarczy robisz 12 siła, w zbroi też wartość ataku i jeszcze tam gdzie można ten bon włożyć, potem w butach, branzie i naszyjniku bon np 10 na kryta to już masz 30 na kryta + w broni i kd śmierci + dzik wojenny 20 na potwory i buffy to klepiesz metki dobrze, w staty ciągle full siła bo w hp nie ma co skoro full eq 2k hp. Aż zazdroszczę niektórym postaciom 30-40 lvl, jak widzę ich eq to mi się odechciewa grać w metka bo wiem że nigdy taki kozak nie będę, albo shopy w m1 cały sklep zawalony szmaragdami +9 5b, toć to jest już bogacz nad bogaczami a Ja się jaralem ostatnio jak mi do riba śr 30 wbiło a na shopach riby 10 kryt 50 śr za kilkadziesiąt won są. Ogólnie tak:

Pay - wszystko robisz szybciej, skille, eq i w ogóle.

Bez Pay - skilla na g1 zrobisz w 2-3 miechy a z Pay na rady i egzo z m1 na g1 w parę minut jak masz ku. Nawet yangi z is można kupić także.. Chociaż większość i tak kupuje yangi z allegro, tak samo mam zamiar robić.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Gościu na 20 lvl robisz gizarme +9 potem mieszasz w niej bony aby wbił dobry kryt i wartość ataku, w tarczy robisz 12 siła, w zbroi też wartość ataku i jeszcze tam gdzie można ten bon włożyć, potem w butach, branzie i naszyjniku bon np 10 na kryta to już masz 30 na kryta + w broni i kd śmierci + dzik wojenny 20 na potwory i buffy to klepiesz metki dobrze, w staty ciągle full siła bo w hp nie ma co skoro full eq 2k hp. Aż zazdroszczę niektórym postaciom 30-40 lvl, jak widzę ich eq to mi się odechciewa grać w metka bo wiem że nigdy taki kozak nie będę, albo shopy w m1 cały sklep zawalony szmaragdami +9 5b, toć to jest już bogacz nad bogaczami a Ja się jaralem ostatnio jak mi do riba śr 30 wbiło a na shopach riby 10 kryt 50 śr za kilkadziesiąt won są. Ogólnie tak:

Pay - wszystko robisz szybciej, skille, eq i w ogóle.

Bez Pay - skilla na g1 zrobisz w 2-3 miechy a z Pay na rady i egzo z m1 na g1 w parę minut jak masz ku. Nawet yangi z is można kupić także.. Chociaż większość i tak kupuje yangi z allegro, tak samo mam zamiar robić.

1. Bonus "Wartośc ataku" w broni ? Giźmie na dodatek ?

2. Do tarczy przydałoby się NNO, bo nie zdazysz wypotować tych 14k HP

3. Wartośc ataku mozna tylko trafić w zbroji.

4. Buffy to chyba na P ...

Troche przesadzasz z tymi 20lvl w lesie. 

Jednak racja, ze z IS'em łatwiej. Czy to juz jest Pay2Win ? Moim zdaniem juz tak. Kiedys nie było yangów, exp bota (wszystkich funkcji) czy przenoszenia z serwera na serwer w IS'ie a i tak IS dawał sporą przewage. 

Trzeba jeszcze zaznaczyc ze ceny w IS'ie są kosmiczne. Pare zmianek i pare stówek, nie mowiąc juz o reszcie isu. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Global przynajmniej jest stabilny, bez is'a osiagniesz to samo co z is'em, tylko ze musisz wiecej czasu poswiecic. Troche przesadziles z tym 20lvl'em, 35 to tak. Znam osoby, ktore bez is'a wbily skile na P na 35/55, a nawet na 20lvl'u, tylko ze na to potrzeba czasu i cierpliwosci. Na Antarisie ludzie ladowali w is'a, az zarobili ponad 200tys zl, w nie caly miesiac, nielegalnie, w dodatku olali graczy, bugi, gdzie niby 'robili' przez rok 'serwer', a bugi kosmetyczne miały być naprawione w 5min :D

Na globala jak wladujesz np 1000zl, to masz 100% pewnosci, ze nie padnie po miesiacu. W dodatku jak potrafisz zarabiac w grze, to szybko to odrobisz, sprzedajac np. itemy na allegro.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Nie masz pewności, że global nie upadnie. Za którymś razem przy skończeniu się licencji w końcu jej nie kupią. US padł już dawno.

Nie jest pay2win? Wszystko da się osiągnąć bez ładowania hajsu? No, niby tak. Tylko spędzisz na tym kilka lat więcej, niż ludzie z IS. Jakbym miał tyle grindować to już wolałbym pograć w farming simulator.

tenor.gif

Opublikowano

Witam, to myślenie jest błędne.

W ponad 90% przypadkach takie postacie 21 lvl czy inne, niskopoziomowe zazwyczaj są właśnie taką zabawką większego 'koksa'. Pewnie zapytasz skąd to wiem, otóż wielu ludzi, których poznałem na plu ma takie zabawki. Dodatkowa sprawa do czego? Głównie żeby się pobawić, ale też jak mi pisał wczoraj poznany sura 105+ na etolinie ma szamana smoka ~ 35 skille p i całe eq na niego zrobione na wojne królestw. Domyślam się że tylko w celu po prostu zabawy. Pozdrawiam

Nie masz pewności, że global nie upadnie. Za którymś razem przy skończeniu się licencji w końcu jej nie kupią. US padł już dawno.

Nie jest pay2win? Wszystko da się osiągnąć bez ładowania hajsu? No, niby tak. Tylko spędzisz na tym kilka lat więcej, niż ludzie z IS. Jakbym miał tyle grindować to już wolałbym pograć w farming simulator.

Tu również dość śmieszne porównanie. [Pisze jako były gracz US].

Na us jakiś miesiąc od czasu, gdy został wyłączony [chodzi mi tu jeszcze sprzedany gf] grało bardzo mało osób.

Polityka GF [według mojej opinii] ma się nie co inaczej. US posiadało z8games, które nie miało serwera na inne państwa, więc mieli tylko z niego zyski. GF ma takie serwery jak choćby polski i turecki - podobno polski metin ma jedną z większych społeczności, a tr największą. Dodając, grałem na tr i patrzyłem co jakiś czas na niego -- za dnia [aktualnie] potrafi tam na forum siedzieć ponad 1500 osób! W m1 sklepy wystają aż po za miasta, a dodam tylko, że przez fuzjami mieli tam ponad 45 serwerów.

Więc pl może jeszcze trochę postać, a nawet bardzo długo.

[Tu chodzi mi tylko o to porównanie, to czy postoi czy nie wiadoma sprawa]

Opublikowano

Zdobywanie doświadczenia: Mnóstwo dodań i zmianek na ekwipunek, marmur, kupę yang (kiedyś w IS było), exp bot, PD jako bonus w rogu i jako przedmiot, ewentualnie zwierzak i wierzchowiec, a także kostium z bonusem doświadczenia.

Pojedynki: Dłoń (...), atak, obrona, życie boga smoków, zmianki, dodania i marmur.

Umiejętności: Yang, zwój egzorcyzmu i to coś, co zwiększa szansę, kamyk duchowy (ale nie jestem pewny, czy jest w IS).

Osiągniesz nawet więcej, niż myślisz, ale w KILKA LAT, no chyba, że masz multum czasu na grę.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

@MultiGTAMISSION

Exp bota nie ma, ale są autołowy, które za przeproszeniem g****o dają, bo wyexpisz takim 40lvl i potem problem...

Co za kostium z bonusem do expa ty w isie widziałeś? :D

A reszte co wypisałeś w większości idzie zdobyć w grze.. Fakt, że się musisz namęczyć z początku, ale bez tego nigdzie nic nie osiągniesz. Przy cenach pdków z mapek, bengalów itd jaki problem expić postki do 70 i zdobywać egzo z misji i zmianki czy dodania.. Wypisujecie tak wszystko na siłę, a fakt jest taki, że w większości topka po różnego rodzaju eventów ma tyle tego, że szkoda gadać xD

Opublikowano

Tak, PL jest pay to WIN. Koniec kropka. ALE... Dla większości graczy doście do etapu pay to win nie jest pisane. PVP przy maksymalnych ABS i dobrej alchemii wymaga również rzeczy z IS, ale przeciętny gracz takie rzeczy widzi jedynie na filmach na youtube. Bez IS można spokojnie wbić 120lvl i zrobić eq wystarczające do ubicia 98% graczy. Chcesz być w tych 1-2 % topki? Musisz płacić i to nie mało. 

Co do 20lvl`i w red lesie... TAK, DA SIĘ. Tylko po co? Jedynie ludzie tak robią na filmikach, żeby spełnić jakiś cel, ale nikt tam normalnie nie dropi na 20 lvl.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jest i to z dnia na dzień coraz to bardziej, nowe przedmioty, które strasznie ułatwiają grę i dają przewagę nad innymi graczami większość rzeczy, które można zdobyć w grze są związane z przedmiotami z itemshopu, więc tak jak powiedziałem jest i to bardzo.

Opublikowano

Gdybyś miał zacząć od zera (w sensie bez ekwipunku) z IS lub bez IS, w którym przypadku zdobędziesz 25 poziom? Z IS. Ekwipunek to kwestia czasu, bowiem kiedyś były Yang w IS, albo można kupić z allegro, ale chodzi o kwestię expienia.

wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Zawsze był i będzie Pay2win, dopiero gdy ogarniesz postać i bedziesz mial jakis przyzwoity zarobek to bedziesz mogl sprzedawac yangi :)

x

Opublikowano

Podejde racjinalnie do sprawy bo teoretycznie mozna powiedziec , ze majac is moglbys odrazu wybonowac cale eq na 1 lev zaczynajac od poczatku gre.

*Wydaje mi sie , ze na poczatku niezbedna jest rekawica zlodzieja , w pozniejszej fazie gry gdy dajemy rade na metkach w red lesie mozemy latwo ja dropnac ale wczesniej jest dosc ciezko chyba , ze chcemy sie prosic ludzi o pomoc

*Pierscien expa daje ci znaczna przewage w expieniu nad tymi ktorzy go nie maja

*skrzynki z petami , nie pamietam jakie daja bonusy ale cos okolo 1,5 k pz + cos do expa , zawsze lepiej miec niz nie

*pierscien sily woli lub podobne  pierscienie , zwieksza kilka z naszych statystyk

* 5 bony , o ile dodanie bonu mozemy sami zdobyc to 5 bon jest dosc trudny do zdobycia w grze wiec pozostaje tylko go kupic z isu

u1lc.png
Opublikowano

Jak dla mnie, to nie tylko PL, wszedzie tak jest.

Z IS osiagasz szybciej zamierzone cele. 

Bez IS potrzebujesz czasu, cierpliwosci i motywacji. 

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...