Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] hosteam.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Chciałbym przekonać wszystkich użytkowników, żeby skorzystali z oferty firmy hosteam.pl. Dokładnie chodzi mi tutaj o ofertę KVM, gdzie atakiem powyżej 60Gbps serwer utrzymywał stałe 0% utraty pakietów. [63,67 Gbit/s DNS METHOD]

A8YGFle.jpg

http://i.imgur.com/A8YGFle.jpg

Szczerze powiem nie znalazłem żadnego śmiałka, który podjąłby się wyrzucenie mojej infrastruktury.

Wszyscy którzy zostali zapytanie odmawiali uderzenia testowego ataku w adresację IPV4 dla serwerów KVM.

Znajdą się tacy i są tutaj na tym forum zarejestrowani, którzy crashują apache2 lub biją z serwerów vps od net-speak.pl

Polecam za rzetelną ochronę oraz szybką reakcję na nowo powstałe metody od naszych wschodnich przyjaciół :)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zastosowanie dla developerów

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

https://console.cloud.google.com/cloudshell

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

Pamiętam jak ostatnio były problemy z Hosteamem, bo był jakiś 'nowy' rodzaj ataków, to uporali się z tym w przeciągu kilku dni. Dlatego bardzo przyjemnie się z nimi współpracuje, odkąd mam u nich TS3, ani razu nie wywaliło nam serwera z powodu ataków :D

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Pamiętam jak ostatnio były problemy z Hosteamem, bo był jakiś 'nowy' rodzaj ataków, to uporali się z tym w przeciągu kilku dni. Dlatego bardzo przyjemnie się z nimi współpracuje, odkąd mam u nich TS3, ani razu nie wywaliło nam serwera z powodu ataków :D

Nie wiem jak jest teraz, ale wcześniej dosyć popularne były ataki z vps (na openvz) od firmy net-speak.pl

Ataki wtedy przechodziłby jedynie lokalną siecią, a firewall nie blokował swoich adresów. Możliwe, że sieć lokalna nie była zabezpieczona pod względem ataków hosteam w hosteam.,

Poleciłbym aktualnie wyciąć adresację 178.217.189.0/24 (inaczej 178217.189.0 - 178.217.189.255)

To znaczy już dawno to naprawili, tylko po prostu wspomniałem o tym :D

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Nie wiem jak jest teraz, ale wcześniej dosyć popularne były ataki z vps (na openvz) od firmy net-speak.pl

Ataki wtedy przechodziłby jedynie lokalną siecią, a firewall nie blokował swoich adresów. Możliwe, że sieć lokalna nie była zabezpieczona pod względem ataków hosteam w hosteam.,

Poleciłbym aktualnie wyciąć adresację 178.217.189.0/24 (inaczej 178217.189.0 - 178.217.189.255)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

Nie żeby coś bo popieram to że Hosteam to najlepsza serwerownia aktualnie ale to nie Polskie cebule kładą jak to nazwałeś całą infrastrukturę a osoby z zagranicy, już dużo razy było to potwierdzane kiedy padał cały hosteam ;)

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Nie żeby coś bo popieram to że Hosteam to najlepsza serwerownia aktualnie ale to nie Polskie cebule kładą jak to nazwałeś całą infrastrukturę a osoby z zagranicy, już dużo razy było to potwierdzane kiedy padał cały hosteam ;)

Aktualnie teraz podobno ETOP może dorównać Hosteamowi, ale poczekamy to zobaczymy.. Czas zweryfikuje ich ofertę.

Na chwile obecną wiadomo, że pukawka przeniosła się do ETOP'a, więc można testować ich usługi przez pukawka.pl

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Opublikowano

Aktualnie teraz podobno ETOP może dorównać Hosteamowi, ale poczekamy to zobaczymy.. Czas zweryfikuje ich ofertę.

Na chwile obecną wiadomo, że pukawka przeniosła się do ETOP'a, więc można testować ich usługi przez pukawka.pl

Wiesz to zależy też od metody ataku , jeżeli jest ona pod Ts3 to taki ETOP nie będzie specjalnie pod ts3 filtrów ustawiał a większość klientów na Hosteam to serwery Ts3 dlatego też hosteam może sobie na to pozwolić ;)

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Wiesz to zależy też od metody ataku , jeżeli jest ona pod Ts3 to taki ETOP nie będzie specjalnie pod ts3 filtrów ustawiał a większość klientów na Hosteam to serwery Ts3 dlatego też hosteam może sobie na to pozwolić ;)

Tu nie chodzi głównie o metody, gdyż w pewnym stopniu wszystkie się nadają.

Strona Voxility.com padła od ataku przez metodę VSE (popularna jako Valve Soruce Engine). Mimo, że ta metoda miała przeznaczenie do serwerów gier typu cs:go, a jednak wtopa.

3/4 Ataków teamspeak'owych to exploity, które nawet hosteam nie może zablokować! Jedynie da się je ogarniczyć, lub wycinać IPV4 z których taki exploit jest wysyłany.

Exploit ma inną zasadę niż atak ddos.

Przykład :

Atak DDOS ma na celu wyłożenie serwera przy pomocy niewydolności sieci, analogicznie wtedy serwery tracą dostęp do internetu, ale są widoczne w sieci prywatnej.

Exploit ma na celu wykorzystanie luki, błedu w kodzie, który może "udostępnić dostęp /bin/sh" lub wyłożyć całą aplikację.

Podczas ataku aplikacyjnego normalnie działa Ci VPS/Serwer dedykowany, lecz jedynie nie działa jedna aplikacja.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...