Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposoby na skupianie się

Lukora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem już po 2 podejściu do egzaminu na samochód nie zdałem go przez to że skupiłem się na patrzeniu na drogę zamiast zatrzymać się przed pasami aby przepuścić pieszego

Tutaj moje pytanie jaki jest dobry sposób na to tzn na skupienie uwagi podczas jazdy

Opublikowano

dziwna sytuacja, wykup sobie może pare h u instruktora, ja nigdy autem nie jeździłem przed zdawaniem prawka, i 2 lata temu zdałem na nowych zasadach testy + jazde za 1x, mi się wydaje albo idziesz na kozaku bo czujesz się pewnie, albo boisz się czegoś że może coś się stać i jeździsz obsrany 

Brak 10 postów [ ]
Brak 50 postów [ ]
Brak 100 postów [x]
Brak 150 postów [x]
Brak 200 postów [x]
Brak 250 postów [x]

Opublikowano

Nie każdy przecież musi prowadzić samochód. Jeżeli masz kłopoty ze skupieniem, to najlepiej ćwicz koncentracje nawet przez wybranie tras podczas jazdy, gdzie występuje sporo przejść dla pieszych. Oczywiście jedź z rozwagą, bo wypadków nie chcemy przecież na drogach.

Opublikowano

Ogólnie musisz wejść w takie nawyki, żeby do porządku prowadzić, bo potem skupienie samo przychodzi. Ja jeszcze miesiąc temu nie potrafiłem gadać i jechać jednocześnie, a teraz bez problemu mi to wychodzi xD

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Nie każdy jest stworzony do jazdy samochodem. Po co na siłę robić prawo jazdy? Bo inni mają? A później wychodzi co wychodzi bo ktoś nie zna przepisów albo "nie umiał się skupić"... No proszę was!

784091427630431250239.png

Opublikowano

Weź sobie godzinke jazdy z instruktorem przed egzaminem. Potem na egzamin i będzie ok :) Ja tak zrobiłem i za 2 razem zdałem. Za pierwszym trochę więcej stresu było bo zdawałem wpierw teorie na nowych zasadach a potem praktykę i po prostu przez głupią nieuwagę nie zdałem. Po zdaniu egzaminu gość mówi mi "Zdał Pan, ale jeździ Pan bardzo nieostrożnie, ponieważ rzadko korzysta Pan z lusterek" :P

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Nie każdy jest stworzony do jazdy samochodem. Po co na siłę robić prawo jazdy? Bo inni mają? A później wychodzi co wychodzi bo ktoś nie zna przepisów albo "nie umiał się skupić"... No proszę was!

Weź się nie udzielaj, bo pierdolisz głupoty. Każdy może prowadzić samochód jeżeli nie ma przeciwwskazań lekarskich. A to jak jeździ to jest do wyćwiczenia. Nie wierzę że Ty wsiadłeś do samochodu i odrazu na egzamin pojechałeś.

Co do tematu, musisz przestać myśleć o niebieskich migdałach i skupić się na ważnych elementach. Musisz nabrać wprawy, dokup sobie te 2-4h jazd dodatkowych, powiedz instruktorowi z czym masz problem :)

IDcncno.png

Opublikowano

Weź się nie udzielaj, bo pierdolisz głupoty. Każdy może prowadzić samochód jeżeli nie ma przeciwwskazań lekarskich. A to jak jeździ to jest do wyćwiczenia. Nie wierzę że Ty wsiadłeś do samochodu i odrazu na egzamin pojechałeś.

Co do tematu, musisz przestać myśleć o niebieskich migdałach i skupić się na ważnych elementach. Musisz nabrać wprawy, dokup sobie te 2-4h jazd dodatkowych, powiedz instruktorowi z czym masz problem :)

Chyba niewiele w życiu widziałeś kolego. Jedna nieprzewidziana sytuacja i typek co "wyćwiczył" jazdę leży. Albo się to łapie albo się nie łapie. Co za mentalność, że każdy dorosły człowiek a w szczególności mężczyzna musi mieć prawo jazdy? Bez sensu.

Opublikowano

Chyba niewiele w życiu widziałeś kolego. Jedna nieprzewidziana sytuacja i typek co "wyćwiczył" jazdę leży. Albo się to łapie albo się nie łapie. Co za mentalność, że każdy dorosły człowiek a w szczególności mężczyzna musi mieć prawo jazdy? Bez sensu.

Niektórzy potrzebują prawko np: taki zawód mają ? Ja uczę się na mechanika i potrzebowałem prawka by ukończyć szkołę średnią? Wrzucanie wszystkich do jednego worka... Nawet typ co wszystko łapie może spowodować wypadek. To już zależy od człowieka w 90%.

IDcncno.png

Opublikowano

Niektórzy potrzebują prawko np: taki zawód mają ? Ja uczę się na mechanika i potrzebowałem prawka by ukończyć szkołę średnią? Wrzucanie wszystkich do jednego worka... Nawet typ co wszystko łapie może spowodować wypadek. To już zależy od człowieka w 90%.

Mają taki zawód, że potrzebują prawka ale prawka jeszcze nie maja? Coś mi się tu nie klei.

Opublikowano

Piszesz głupoty, jazda autem to jak jazda rowerem, nie trzeba być stworzonym do tego... W tych latach bez auta, jak bez reki. Prosty przykład, pracuje na nocki i chlopaki, którzy nie mają prawka muszą albo czekać sporo czasu na autobus, bo w tych godzinach ich nie ma dużo, albo sobie zalatwiać jaki transport. Kolejna rzecz zakupy, jedziesz na jakieś większe zakupy i tachasz to wszystko w jakimś autobusie. 

Co do tematu tutaj nie chodzi o skupienie, tylko stres Cię zjada, po zdaniu prawka takich objawów nie będziesz miał.  Trzeba przez to w zyciu przejść i tyle.

Opublikowano

xD

Prowadzenie samochodu można porównać do robienia pompki, jak nie masz jakiejś fizycznej blokady to zrobisz bez problemu.

A co do tematu to albo autor jest głupi albo faktycznie podczas jazdy dostaje drgawek.

???

Prawo jazdy możesz sobie wpisać w CV.

Prawo jazdy pozwala Ci się poruszać znacznie szybciej.

Dziw się, że to jakiś wymóg.

Ja p******* to jakby powiedzieć, że skakanie to wymóg, zwłaszcza u mężczyzn i jest to głupie...

Podejdź do pierwszego lepszego mądrego, baa ogarniętego człowieka i powiedź mu, że nie masz prawa jazdy - uzna Cię za idiotę.

pyhvh7E.png

Opublikowano

ale wyobraźcie sobie życie bez prawa jazdy. nie masz w ogóle życia tak naprawdę właśnie, bo jeżeli chcesz pojechać na wakacje (?) to samo jezeli będzie nagła sytuacja gdzieś, będzie trzeba nie wiem, czekać na autobus? jest masa sytuacji i obecnie KAŻDY musi mieć prawo jazdy/samochód, bez tego nie da się żyć. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...