Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oficjalne bany od Niantic

xMuGi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu krążyły pogłoski, że Niantic wzięło się za masową banicję boconych kont.
Plotki się niestety potwierdziły.
Oto mail, który otrzymałem przed chwilą:

9d9eba9545df44a79119be4d855dee55.png

W mailu znajduje się również odnośnik do formularza, w którym możemy odwołać się od bana, a wygląda on tak:

4d044c600c734ec6ac722215426e6be6.png

(Nie wysyłałem póki co odwołania, nie wiem czy działa i czy odbanowują)

To było konto google, expione na PidgeyBocie do około 22 poziomu, potem grałem normalnie na telefonie.

Jak myślicie, czy Niantic poradzi sobie ze wszystkimi boconymi kontami i je pobanują, czy te z botów, które emulują dane urządzenia nie zostaną ukarane?

736181470940422997756.png

Opublikowano

Jak boci sie z glowa, dobrymi ustawieniami, predkoscia do 10km/h z botem, ktory nie lata nad blokami i jeziorami/rzekami to sie bana nie dostaje, mozna i miesiac bocic i bana nie dostac.

Opublikowano

Jak boci sie z glowa, dobrymi ustawieniami, predkoscia do 10km/h z botem, ktory nie lata nad blokami i jeziorami/rzekami to sie bana nie dostaje, mozna i miesiac bocic i bana nie dostac.

Z tego co wiem to NecroBot ma taką opcje czy się myle?

Opublikowano

Mozliwe, osobiscie nigdy nie korzystalem z Necrobota. Kilka innych tez ma taka opcje. Do tego co napisalem warto dodac, ze jesli ktos boci 24/7 to tez jest ogromna szansa, ze wylapie perma, nawet z odpowiednimi ustawieniami, radzilbym ustawiac np. 3/4h, godzinna przerwa i znow 3-4 godziny, trzeba to wziac na logike, ktos kto jest chociaz troche inteligentny potrafi przewidziec, ze jesli pierdzielnie 300km/h, bot bedzie latal nad wszystkim i jeszcze na dodatek 24/7, to po jednym dniu ma perma. Ludzie pisza jak to banow nie dostaja, jak to mozliwe, a pewnie wlasnie taki config tworza, niby duzo expa w krotkim czasie, ale co im po tym jak dwa dni i juz konta nie maja. Dlugo wyszlo, ale glupota ludzka nie zna granic : ))

@Edit

Zapomnialem dopisac, ze sam testowalem to co powyzej napisalem, na odpalowym configu 300k/h dostawalem bany w przeciagu godziny na 4 kontach, na glownym lece 8km/h w tokio chodzac tylko po ulicach i co? Zblizam sie do 40, powoli, ale jednak mam to czego chcialem. Cierpliwosc poplaca.

Opublikowano

Sprawdziłem specjalnie maila, pomimo bocenia konta kilka tygodni niczego nie dostałem, jedynie soft bany. Na pewno Niantic nie wyłapie wszystkiego, jedynie część, nawet nie znaczną, bo znajdą się sposoby i tak na lepsze i w jakimś stopniu bezpieczniejsze bocenie (oczywiście z głową). 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Od jakiegoś czasu krążyły pogłoski, że Niantic wzięło się za masową banicję boconych kont.

Plotki się niestety potwierdziły.

Oto mail, który otrzymałem przed chwilą:

9d9eba9545df44a79119be4d855dee55.png

W mailu znajduje się również odnośnik do formularza, w którym możemy odwołać się od bana, a wygląda on tak:

4d044c600c734ec6ac722215426e6be6.png

(Nie wysyłałem póki co odwołania, nie wiem czy działa i czy odbanowują)

To było konto google, expione na PidgeyBocie do około 22 poziomu, potem grałem normalnie na telefonie.

Jak myślicie, czy Niantic poradzi sobie ze wszystkimi boconymi kontami i je pobanują, czy te z botów, które emulują dane urządzenia nie zostaną ukarane?

Dobrze, że nie wysłałeś odwołania i nawet nie wysyłaj, bo ja wysłałem (dla beki) i jaką odpowiedź otrzymałem? Właśnie tą wiadomość otrzymałem, co w ogóle nie jest odpowiedzią :D 

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

Jak mozesz to nie mow, ze pisales o tym wczoraj:)

Przeczytaj tresc zwrotnego adresu e-mail ktory przychodzi po zgloszeniu odwolania od blokady (taki e-mail wczoraj dostales bardzo inteligentny czlowieku :yay:  :yay:  :yay: )

Sprawdz go z e-mailami wysylanymi od "wczoraj" rano przez Niantic:) 

Wiadomosci sa rozne:) :((

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...