Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który zestaw

iLoveCR7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten trzeci nawet nie będzie możliwy do złożenia, ogólnie wszystkie zestawy mogłyby  być lepsze ;p

Wypełnij:

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Ten trzeci nawet nie będzie możliwy do złożenia, ogólnie wszystkie zestawy mogłyby  być lepsze ;p

Wypełnij:

Jaki posiadasz budżet na kupno? 4500

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Mniej więcej za 2 tygodnie, max 3

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Bardzo stare, monitor bede wymienial ale monitor już upatrzylem tylko zapomnialem dac do koszykow. Ogólnie nic  ze starego kompa nie będe przenosił oprócz dysku

Do czego ma służyć komputer? Gier, troche w vegasie może ale bardzo malutko więc i5 starczy

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? nie 

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? tak

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Żeby hulało xD

r

Opublikowano

Zestaw za 4300zł. Dysk SSD 240GB, Klasyczny dysk Segate 1TB, 8GB ram DDR4, I5- 6600K, Coller Dark Rock, GeForce 1060 JetStream, zasilacz od SilentiumPC gold, Obudowa RG1. Tylko do obudowy warto dokupić z dwa wentylatory na front. Albo wziąć M35 https://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m35-czarny-spc128-707485/

https://www.morele.net/inventory/info/qKxEi0/

@Edit

Pomyliły mi się płyty xp Nie tą miałem wziąć, a tą prawidłową gdzieś zapodziałem xD 

Opublikowano

Zestaw za 4300zł. Dysk SSD 240GB, Klasyczny dysk Segate 1TB, 8GB ram DDR4, I5- 6600K, Coller Dark Rock, GeForce 1060 JetStream, zasilacz od SilentiumPC gold, Obudowa RG1.

https://www.morele.net/inventory/info/qKxEi0/

m8, procesor z "k" i płyta h110? ;p

Ode mnie: https://www.morele.net/inventory/info/riLP9Q/

Skoro masz już twardziela to zamiast niego wpakowałem szybki dysk ssd, idealny na system.

Oprócz tego bardzo wydajna karta graficzna, która starczy na wiele lat, dobry procesor z cichszym niż boxowe chłodzeniem, 16gb ramu i płyta główna ze sporą liczbą złącz. Wszystko wpakowane do bardzo dobrej dwukomorowej budy i zasilane przez stabilny zasilacz.

Opublikowano

@MakaronI moge zmienić 6500 na 6600? 100 złotych mnie nie zbawi w sumie    A i czy potrzebuje chłodzenia do procesora bez K? Nie będe podkręcał a ma zamontowane chłodzenie już i tak

r

Opublikowano

@MakaronI moge zmienić 6500 na 6600? 100 złotych mnie nie zbawi w sumie    A i czy potrzebuje chłodzenia do procesora bez K? Nie będe podkręcał a ma zamontowane chłodzenie już i tak

Możesz zmienić, ale wg. mnie się nie opłaca - różnica jest mała.

Ten spartan jest cichszy od chłodzenia dołączanego do procesora, można go wywalić jeśli chcesz.

Opublikowano

Aa dobra już wiem czemu cena tylko 4200, nie zauważyłem że nie dałeś dysku 1tb, generalnie mogę przenieść swój dysk 512 gb ze starego kompa lecz nie wiem czy to starczy, w sumie na kompie nie trzymam nic oprócz gier i czasami jakieś filmiki, ale to uploaduje na yt i usuwam żeby mi miejsca nie zajmowało

r

Opublikowano

Aa dobra już wiem czemu cena tylko 4200, nie zauważyłem że nie dałeś dysku 1tb, generalnie mogę przenieść swój dysk 512 gb ze starego kompa lecz nie wiem czy to starczy, w sumie na kompie nie trzymam nic oprócz gier i czasami jakieś filmiki, ale to uploaduje na yt i usuwam żeby mi miejsca nie zajmowało

Cena to 4,5k, zamiast hdd dałem ssd 120gb. Jeśli chcesz to można na czymś przyciąć i wpakować też zwykły dysk.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...