Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jaka karta graficzna?

tytekspirytek1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i5-2400 3,1GHz

8GB RAM

OCZ 600W

Myslalem nad gtx 960 - chyba najrozsądniejsza opcja

gtx 970 - lepiej, ale czy  procek i zasilacz wyrobi do tej karty

radeon rx 470 - podobna do 970 jednak bardziej przyszłościowa, wyraznie lepsze wyniki w dx12

Opublikowano

Sam mam 970 i nowszy, mocniejszy procesor i częściej to on ogranicza fps'y w grach. Przy takim procesorze moim zdaniem nie ma się pchać w 970 i wyżej. 

Opublikowano

^to jakiegos przyjebanego masz tego procka, bo 2400 na luzie da rade z 970 w fhd

960 nie kupuj bo to syf, 970 tez slabo bo 3.5gb vramu, rx juz najbardziej, ale daj budzet, bo mozna by jakas uzywke 390 wyciagnac moze

Opublikowano

podaj budżet bo tak to moge ci polecic gtx 1080

ps kupowanie nowej gtx 960 to grzech

co z tego z cpu slaby

gtx 1080 do tego procka to wydaje mi sie zgon choc bardzo sie nie znam, budżet 1000zł

Jaki masz budżet?

Z tych co wymieniłeś raczej najbardziej się opłaca rxa 470, ewentualnie używkę gtx 970.

^to jakiegos przyjebanego masz tego procka, bo 2400 na luzie da rade z 970 w fhd

960 nie kupuj bo to syf, 970 tez slabo bo 3.5gb vramu, rx juz najbardziej, ale daj budzet, bo mozna by jakas uzywke 390 wyciagnac moze

budżet to kolo 1000zł

moje obawy co do radeona są takie że jednak to jest karta stworzona do dx12 i gorzej radzi sobie z dx11 w przeciwienstwie do gtx970, co za tym idzie - radeon będzie mocniej siadał na procka prawda?

Opublikowano

390>970 akurat, choc faktycznie mocniej siada na procesor wiec moze byc troche srednio, wiec raczej 470 bym tu bral.

niezbyt rozumiem? to wlasnie 470 z powodu dx11 mocniej siada na procek od geforce, czy jestem w błędzie?

Opublikowano

Procesor da rade z gtx 970, spokojnie, od 960 wolalbym r9 380 (w wersji 4gb ofc), jest wydajniej. 

PS "radeon rx 470 - podobna do 970" no chyba nie, rx480 ja dopiero goni.. :v 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

970 jak najbardziej w takim zestawie, nie ma co się pchać na mocniejsze karty, no chyba że masz też zamiar niedługo procka wymieniać, żeby korzystac w pelnii z mocy tych 1000+

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

mam jescze takie pytanie

komputer na którym zamierzam wsadzić tą nową karte CZASEM zwiesza sie przy starcie na logo płyty głównej, obserwuje to rzadko ale jednak, poza tym działa prawidłowo, czy z prockiem i kartą nic się nie stanie? 

Opublikowano

czasem zdarza sie dłuższe bootowanie, jeżeli o to chodzi

ten moment z logiem zazwyczaj trwa sekunde i idzie dalej (do ekranu na ktorym pisze np. press del to start  bios)

a czasem na tym logu staje nie wiem czy na amen bo czekalem max kilkadziesiat sekund i restartowalem kompa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...